ZIARUL BURSA

09 aprilie
Târât din istorie la judecată

ION ILIESCU, DUPĂ 30 DE ANI DE LA REVOLUŢIETârât din istorie la judecată

George MarinescuPolitică / 09 aprilie

Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosar: "Sunt sugrumat de indignare"  

Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989: "Dosarul a fost întocmit pe baza plângerii iniţiale depusă de asociaţia noastră în anul 1990"

Petre Roman: "Diversiunea teroristă aparţine liderilor militari"

A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă. Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi generalul Iosif Rus sunt trimişi în judecată în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Dacă datele sunt aşa de bune, de ce a cerut preşedintele Trump repornirea tiparniţei?

Călin RecheaMacroeconomie / 09 aprilie

Călin Rechea

Preşedintele Donald Trump continuă să creeze confuzie pe pieţe, prin succesiuni tot mai rapide de afirmaţii contradictorii.

Ultimele au venit la sfârşitul săptămânii trecute, când a trecut de la lăudarea performanţelor economice, reflectate de informaţiile oficiale privind locurile de muncă nou create şi rata şomajului, la apelul imperativ adresat Federal Reserve pentru reducerea dobânzii şi reluarea programului de relaxare cantitativă.

Adrian Mitroi, Adrian Codirlaşu

ANALIŞTII:"Absenţa investitorilor face din BVB o piaţă ieftină şi cu randamente mari"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 09 aprilie

Lipsa cronică a investitorilor reprezintă principalul motiv pentru care companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sunt ieftine şi oferă randamente ridicate ale dividendelor, sunt de părere analiştii consultaţi de Ziarul BURSA, care au punctat că, cel mai important motiv pentru care investitorii străini nu vin la BVB ţine de statutul de frontieră a pieţei noastre de capital.

Cotaţia Nuclearelectrica trece de 10 lei, după cinci ani

SUB PERSPECTIVELE UNUI DIVIDEND CU RANDAMENT DE 28%Cotaţia Nuclearelectrica trece de 10 lei, după cinci ani

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 09 aprilie

Marcel Murgoci, Estinvest: "Nu trebuie să uităm că FP a mai cerut dividende suplimentare în trecut, dar fără succes" 

Perspectivele unui dividend cu un randament brut de 28% au propulsat, în şedinţa de ieri, preţul acţiunii Nuclearelectrica (SNN) peste pragul de 10 lei, nivel pe care cotaţia producătorului de energie nucleară nu l-a mai atins din februarie 2014 când, spre deosebire de ascensiunea de acum, SNN se afla pe o traiectorie descendentă.

Un referendum inutil

Cătălin AvramescuEditorial / 09 aprilie

Cătălin Avramescu

Chiar nu înţeleg care este planul actualului Preşedinte. A convocat un referendum. Foarte bine, este dreptul său. Dar nici până în acest moment nu ştiu care sunt întrebările de la referendum. Se pare că ar fi ceva despre ordonanţele de urgenţă.

Ediţia din 09.04.2019
Ediţia din 20.09.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
PSD, ping-pong cu demiterea lui Tudorel Toader

PSD, ping-pong cu demiterea lui Tudorel Toader

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 09 aprilie

Moţiunea simplă împotriva minis-trului justiţiei, depusă de parlamentarii opoziţiei, care urma, iniţial, să fie dezbătută şi votată în şedinţa de plen, de ieri, a Senatului, a fost amânată pentru mâine. Amânarea ar fi fost generată de absenţa...

Statul vrea 260 milioane lei de la Transgaz

Statul vrea 260 milioane lei de la Transgaz

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 09 aprilie

Dividend cu randament de 11,21% 

Statul Român vrea să ia 260 milioa-ne de lei de la Transgaz, în condiţiile în care Ministerul Economiei a completat ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor companiei, ce va avea loc în data de 23...

"Cuiburi" de infracţionalitate informatică pe Facebook

"Cuiburi" de infracţionalitate informatică pe Facebook

O.D.Companii / 09 aprilie

Infractorii au început să lucreze la vedere, fiind convinşi că imensitatea internetului le acoperă destul de bine urmele. Specialiştii în securitate au des­coperit nu mai puţin de 74 de grupuri de discuţii pe Facebook, ale căror teme ţin de...

Fitch: Independenţa băncilor centrale, în pericol

Bănci-Asigurări / 09 aprilie

Încetinirea ritmului de creştere a economiei mondiale ar putea ameninţa independenţa băncilor centrale şi ar putea da naştere la solicitări privind extinderea misiunii băncilor centrale dincolo de ţintirea inflaţiei, susţin analiştii agenţiei de...

MACRO NEWSLETTER-9 Aprilie 2019

MACRO NEWSLETTER-9 Aprilie 2019

Macroeconomie / 09 aprilie

Creditul de consum din SUA a crescut sub aşteptări în februarie 2019, cu 15,2 miliarde de dolari, după un avans de 17,7 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5%, de la 4,9% în luna anterioară.

BET îşi continuă avansul

BVBBET îşi continuă avansul

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 09 aprilie

Indicele BET a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii cu un avans de 0,56%, referinţa pieţei locale urcând la 8,248.4 de puncte, într-o şedinţă în care valoarea transferurilor a urcat la 70,85 milioane de lei, peste valoarea medie...

ÎCCJ:Pronunţarea în cazul Tăriceanu, amânată

G.M.Politică / 09 aprilie

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat pentru 22 aprilie pronunţarea sentinţei definitive în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintel Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă.

Oamenii îşi caută online locuri de muncă

Oamenii îşi caută online locuri de muncă

Companii / 09 aprilie

Interesul oamenilor pentru platformele pe care îşi pot găsi locuri de muncă este în creştere. Aproape 3,9 mili­oane de aplicări pentru un job au fost înregistrate, în primele trei luni, pe una dintre cele mai importante platforme de recrutare...

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo