ZIARUL BURSA

24 septembrie

Din nou despre iliberalism

Cristian PîrvulescuEditorial / 22 martie

Cristian Pîrvulescu

În cel mai recent editorial al său din New York Times, laureatul premiului Pulitzer pentru comentariu politic din 2013 şi autor al unei cărţi care a anticipat trump-isul, "America în retragere: Noul izolaţionism şi viitoarea dezordine globală" (America in Retreat: The New Isolationism and the Coming Global Disorder) apărută în 2014, controversatul Bret Stephens, anunţă chiar din primele rânduri că "noua diviziune în politică nu este între liberali şi conservatori, ci între liberali şi iliberali".

China lasă pandemia în urmă, ţintind o expansiune mai puţin dependentă de mărfuri

ANALIŞTI, DESPRE REDRESAREA ECONOMICĂ:China lasă pandemia în urmă, ţintind o expansiune mai puţin dependentă de mărfuri

A.V.Internaţional / 22 martie

Institutul pentru Finanţe Internaţionale: "China rămâne o sursă majoră de cerere de materii prime, dar această cerere va creşte mai lent" Vânzările cu amănuntul din ţara asiatică au sporit cu 33,8% în ianuarie - februarie 2021, în ritm anual 

Economia Chinei dă semne bune de redresare într-un moment în care o mare parte a lumii încă se confruntă cu pandemia de coronavirus, iar unii analişti susţin că vârful recuperării ţării asiatice chiar a fost depăşit deja.

Lumea "arde", sportul forţează porţile stadioanelor

Lumea "arde", sportul forţează porţile stadioanelor

O.D.Sport / 22 martie

Omenirea se luptă cu "valul trei" al pandemiei, specialiştii în medicină nu sunt deloc optimişti în privinţa viitorului imediat, dar lumea sportului are alte priorităţi, după ce în 2020 a fost paralizată de pandemie.

"Turiştii aleg să călătorească în destinaţii exotice, precum Maldive, Republica Dominicană, Kenya, Capul Verde sau Egipt, care nu sunt supra aglomerate şi în care se simt în siguranţă"

Alexandru Marginean, Karpaten Turism:"Turiştii aleg să călătorească în destinaţii exotice, precum Maldive, Republica Dominicană, Kenya, Capul Verde sau Egipt, care nu sunt supra aglomerate şi în care se simt în siguranţă"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 22 martie

"Încă aşteptăm măsuri speciale dedicate celui mai afectat domeniu în 2020" "Suntem în discuţii avansate pentru deschiderea unor operări către destinaţii noi din Caraibe, Asia şi Oceanul Indian" 

Reporter: Industria turismului a fost pusă la încercare în 2020. Cum arată turismul românesc în prezent?

Florin Jianu: "În primul rând, observăm că, dacă în forma de anul trecut, pentru mediul de afaceri erau alocate în PNRR 3,8 miliarde euro, acum sunt doar 2,4 miliarde euro. De asemenea au dispărut granturile acordate IMM-urilor. În noul PNRR pentru mediul de afaceri se propun exclusiv instrumente financiare, ceea ce nu este conform cu realitatea economică din ţara noastră, unde două, hai să zicem trei IMM-uri din 10 sunt bancabile şi, în aceste condiţii, ar fi nevoie şi de granturi. Mai mult, instrumentele financiare sunt propuse să fie realizate cu Banca Europeană pentru Investiţii".

PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂProiecte de 41,14 miliarde euro, alocare de 30,5 miliarde euro

George MarinescuMacroeconomie / 22 martie

Mediul de afaceri privat pierde 1,4 miliarde euro la revizuirea PNRR Granturi acordate doar pentru antreprenorii din mediul rural 9,5 miliarde euro pentru infrastructura rutieră şi feroviară 

Guvernul a revizuit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care îl va negocia cu Comisia Europeană, document pe care îl va finaliza şi depune până la 30 aprilie 2021. Din documentul postat în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii trecute şi analizat în primă lectură de membrii Cabinetului Cîţu, reiese că, echipa de negociere va merge la Bruxelles cu o supracontractare şi că cele mai multe fonduri alocate ţării noastre de Comisia de la Bruxellles prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă vor merge în transporturi (4,5 miliarde euro în infrastructura rutieră şi 5 miliarde euro în înfrastructura feroviară), educaţie (4,4 miliarde euro) şi sănătate (3,4 miliarde euro).

Sursa foto: www.marketwatch.com

Confruntarea SUA-China intră pe o nouă turnantă

M.G.Internaţional / 22 martie

Confruntarea celor două mari puteri ale lumii a intrat, la finele săptămânii trecute, pe o nouă turnantă, odată cu prima întâlnire oficială la nivel înalt dintre noua administraţie americană şi principalii diplomaţi chinezi. Sesiunea de discuţii, ţinută pe tărâmurile reci ale Alaskăi, a început destul de aprins, cu oficialii celor două ţări criticând într-un mod neaşteptat politicile părţii adverse, o dovadă a tensiunii ce guvernează relaţia bilaterală, după cum scrie Reuters.

Ediţia din 24.09.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Creşteri pe linie pentru indici

BVBCreşteri pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 22 martie

Capitalizare de 19,6 milioane lei pentru Star Residence Invest, în prima zi la BVB  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut în şedinţa de tranzacţionare de la finele săptămânii, în contrast cu scăderile din principalele burse...

MACRO NEWSLETTER 22 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 22 Martie 2021

Macroeconomie / 22 martie

Activitatea în industria prelucrătoare din regiunea Philadelphia a înregistrat o expansiune masivă în martie 2021. Indicele general al condiţiilor de afaceri a crescut până la 51,8 puncte, de la 23,1 puncte în luna precedentă (o valoare sub zero...

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo