ZIARUL BURSA

25 mai
Amenda dictată de Marcu asupra lui Ciurezu, anulată de judecători

ASF GUSTĂ ÎNFRÂNGEREAAmenda dictată de Marcu asupra lui Ciurezu, anulată de judecători

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 iulie 2021

"Conflictul de interese era evident, în condiţiile în care se solicita revocarea celor patru membri ai Consiliului", spune avocatul Daniela Negoiţă 

Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda de 60.000 de lei pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aplicat-o în vara anului trecut lui Tudor Ciurezu, pe atunci preşedinte al SIF Oltenia, pe motiv că, împreună cu alţi trei membri ai Consiliului de Administraţie al SIF-ului, a făcut în aşa fel încât solicitările SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi Certinvest, în care se cerea revocarea celor patru, să nu fie introduse pe ordinea de zi la AGA de bilanţ a societăţii din Craiova, din data de 28 de aprilie 2020.

Listarea la bursă a companiilor de stat, blocată în Camera Deputaţilor

Listarea la bursă a companiilor de stat, blocată în Camera Deputaţilor

George MarinescuPiaţa de Capital / 1 iulie 2021

Aleşii puterii au intrat în vacanţa parlamentară fără să aprobe proiectul de lege ce ar permite vânzarea participaţiilor statului Proiectul de act normativ iniţiat de Guvern a trecut de Senat în 22 martie Camera Deputaţilor, for decizional, nu a reuşit să se pronunţe timp de trei luni  

Proiectul de lege iniţiat de Guvern privind vânzarea participaţiilor şi activelor deţinute de stat în companiile publice s-a blocat în Camera Deputaţilor, deşi a trecut rapid de Senat. Blocarea acestui proiect în sesiunea parlamentară care s-a încheiat ieri înseamnă o nouă amânare în demersurile iniţiate pentru listarea la bursă a unor companii de stat, listare ce ar urma să ducă la dezvoltarea societăţilor respective, mai ales că nu este sigur că proiectul va fi votat rapid de deputaţi în primele zile ale sesiunii care va începe la 1 septembrie.

Pandemia - noi măsuri de relaxare

Pandemia - noi măsuri de relaxare

G.M.Politică / 1 iulie 2021

Festivalurile şi concertele se desfăşoară, începând de astăzi, fără limitare a numărului de spectatori, dacă toate persoanele participante au fost vaccinate anti-Covid 19, poartă în timpul evenimentelor respective masca de protecţie şi li se asigură un spaţiu de un metru pătrat de persoană.

Intră în vigoare certificatul digital

Intră în vigoare certificatul digital

I.Ghe.Politică / 1 iulie 2021

Certificatele digitale privind Covid-19 solicitate de mai multe state membre pentru facilitarea călătoriilor şi înlesnirea activităţii turistice în timpul pandemiei intră de astăzi în vigoare pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Documentele respective atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea titularilor şi au rolul de a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei.

"Sperăm să listăm compania în luna septembrie a acestui an"

ALBERT ŞERBAN, PREŞEDINTELE ALSER FOREST:"Sperăm să listăm compania în luna septembrie a acestui an"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 iulie 2021

"Suntem în cel mai bun an al nostru, din cei treisprezece de activitate" 

Compania forestieră Alser Forest urmează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) chiar în acest an, conducerea societăţii indicând luna septembrie drept momentul în care acţiunile vor debuta probabil în Piaţa AeRO, după cum reiese din declaraţiile de ieri ale preşedintelui companiei Albert Şerban, cu ocazia intrării la tranzacţionare a obligaţiunilor Alser (simbol ALS24E).

APIA: Fermierii au primit subvenţiile pentru anul trecut

APIA: Fermierii au primit subvenţiile pentru anul trecut

I.Ghe.Fonduri Europene / 1 iulie 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit 2,92 de miliarde de euro, în perioada 16 octombrie 2020 - 30 iunie 2021, până în prezent fiind efectuate peste 99% din plăţi către fermieri, a declarat, ieri, Adrian Pintea, director general al instituţiei publice, la Congresul Fondurilor Europene pentru Fermieri, eveniment organizat de divizia de consultanţă pentru fonduri europene a Asociaţiei Forţa Fermierilor (AFF).

Furnizorii nu mai pot modifica oferta-tip în perioada de valabilitate

NOI REGULI ÎN DOMENIUL ENERGIEIFurnizorii nu mai pot modifica oferta-tip în perioada de valabilitate

I.Ghe.Companii / 1 iulie 2021

Oferta-tip publicată de furnizor pe pagina proprie de internet şi la punctul unic de contact nu va mai putea fi modificată în perioada de valabilitate a acesteia, iar clientul final va putea încheia contractul de furnizare a energiei electrice în baza ofertei-tip, dacă data transmiterii de către acesta a cererii de încheiere a contractului în respectivei oferte este în perioada de valabilitate şi sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în aceasta, se arată în Ordinul nr. 82/2021 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), act adoptat ieri de Comitetul de Reglementare şi care modifică şi completează Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienţii finali.

"Digitalizarea agriculturii, esenţială pentru îmbunătăţirea producţiei locale, dar şi pentru creşterea competitivităţii pe piaţa globală"

MIRCEA DRĂGHICI, AGRIVI ROMÂNIA:"Digitalizarea agriculturii, esenţială pentru îmbunătăţirea producţiei locale, dar şi pentru creşterea competitivităţii pe piaţa globală"

A.T.Companii / 1 iulie 2021

Înainte de pandemia COVID-19, avantajele producţiei alimentare la nivel global, comparativ cu producţia locală, erau discutate, în principal, doar la nivel academic sau de politică internaţională. Discuţiile se roteau în jurul argumentelor pro şi contra în ceea ce priveşte dependenţa excesivă a diferitelor ţări de o extremă sau alta. Ideea consolidării producţiei locale era examinată din perspectiva potenţialului de dezvoltare rurală şi în contextul consolidării siguranţei alimentare. În tot acest timp, toată lumea era conştientă de consecinţele unei alimentaţii deficitare, atât din punct de vedere economic, cât şi social.

Proiecte culturale de 2.600.000 de euro

Proiecte culturale de 2.600.000 de euro

O.D.Cultură / 1 iulie 2021

Afectat de criza sanitară, sectorul cultural are parte, din când în când, şi de veşti bune. Cum banii mişcă lucrurile în toate domeniile, nici cultura nu face excepţie. Ministerul Culturii anunţă lansarea ultimei sesiuni a apelului de finanţare Consolidarea antreprenoriatului cultural şi dezvoltarea audienţei şi a publicului. Prin acest apel de proiecte se urmăreşte sprijinirea sectoarelor culturale şi creative prin: consolidarea antreprenoriatului cultural, dezvoltarea publicului şi întărirea cooperării culturale şi a schimbului cultural între Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) şi România. Suma totală alocată prezentului apel de proiecte este de 2.600.000 euro.

Poluarea şi căldurile extreme ameninţă sănătatea oamenilor

Poluarea şi căldurile extreme ameninţă sănătatea oamenilor

O.D.Miscellanea / 1 iulie 2021

Poluarea şi căldurile extreme fac ca aerul să devin tot mai irespirabil în multe regiuni ale lumii. În Polonia şi Italia poluarea este la cote alarmante în unele aglomerări urbane, în alte zone ale lumii, cunoscute mai degravbă pentru temperaturile negative, oamenii mor din cauza căldurii, situaţia nu este deloc una bună.

Programe pentru copiii lipsiţi de îngrijirea părinţilor

O.D.Miscellanea / 1 iulie 2021

Drama copiilor cu părinţii plecaţi peste hotare la muncă este departe să se sfârşească. Generaţii întregi au crescut în grija bunicilor sau a unor rude, iar efectele la nivel emoţional sunt devastatoare. Dintre cei 75.136 de copii cu părinţii plecaţi să muncească în afara ţării, 22.662 sunt complet lipsiţi de îngrijirea părinţilor, având ambii părinţi sau părintele unic susţinător plecat peste hotare.

Preşedintele Bursei din Tel Aviv demisionează

Preşedintele Bursei din Tel Aviv demisionează

A.V.Internaţional / 1 iulie 2021

La TASE s-au listat 94 de companii de la începutul lui 2020, care au atras un total de  

3,7 miliarde de dolari

Amnon Neubach, preşedintele Bursei de Valori din Tel Aviv (Tel Aviv Stock Exchange - TASE), va părăsi operatorul de piaţă la data de 1 august, întrucât se va implica în activităţi care ar putea intra în conflict cu rolul său actual.

Neubach a condus consiliul de administraţie al TASE din 2014.

Preţul cuprului, în cel mai mic avans trimestrial din martie 2020 până în prezent

A.V.Internaţional / 1 iulie 2021

Plus de peste 6% în intervalul aprilie-iunie 2021 pentru cotaţia metalului industrial În iunie, preţul a scăzut cu 9% China vinde metale din rezervele de stat 

Preţul cuprului a consemnat, pe pieţele externe, în intervalul aprilie-iunie 2021, cel mai mic câştig trimestrial de după martie 2020, din cauza presiunilor generate de aprecierea dolarului şi de eforturile Chinei de a domoli avansul puternic de pe piaţa metalelor.

Ediţia din 25.05.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Temeri de inflaţie şi Covid pe pieţele din Europa

Temeri de inflaţie şi Covid pe pieţele din Europa

A.V.Internaţional / 1 iulie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, investitorii având temeri de inflaţie, dar şi de noua variantă Delta a coronavirusului.

Euronext Paris

- Titlurile companiei aeriene franco-olandeze Air France-KLM s-au depreciat cu 1,1%,...

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9267 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 1 iulie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,05 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9267 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1871 dolari, în depreciere cu...

MACRO NEWSLETTER 1 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 1 iulie 2021

Macroeconomie / 1 iulie 2021

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2021, până la 14,9%, cea mai mare din noiembrie 2005, de la 13,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%,...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

24 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9457
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7889
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7676
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6983

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo