ZIARUL BURSA

25 noiembrie
Războiul din Ucraina readuce în prim plan investiţiile în aur

INSTRUMENTE DE REFUGIURăzboiul din Ucraina readuce în prim plan investiţiile în aur

Andrei Iacomi, Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 14 martie

Aurelian Dochia: "Aurul nu este o soluţie de păstrare a puterii de cumpărare a banilor pe termen scurt, ci mai degrabă de păstrare a valorii averii" Goldman Sachs se aşteaptă ca aurul să atingă 2.500 de dolari pe uncie, până la finele anului  

Aurul este văzut adesea ca un activ de refugiu în perioade de turbulenţe geopolitice şi, implicit, ale pieţelor financiare, deoarece tinde să îşi păstreze valoarea pe timp de criză.

Războiul invizibil

Războiul invizibil

Cristian PîrvulescuEditorial / 14 martie

Cristian Pîrvulescu

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost pregătit meticulos vreme de decenii. Aşa zisele "războaie îngheţate" aveau tocmai acest scop, de a oferi oportunitatea, atunci când contextul geopolitic o va face posibil, unei intervenţii ruseşti.

François Bloch

PE FONDUL EVOLUŢIEI IMPREVIZIBILE A SITUAŢIEI GEOPOLITICE"Economia va evolua într-un context caracterizat de inflaţie şi dobânzi crescute"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 14 martie

(Interviu cu François Bloch, CEO BRD Groupe Societe Generale) 

Reporter: Cum a încheiat anul 2021 instituţia de credit pe care o reprezentaţi? Care au fost provocările sectorului în cel de-al doilea an de pandemie şi ce perspective sunt pentru anul în curs?

François Bloch: 2021 a fost caracterizat de două preocupări majore.

Companiile abandonează listările

PE FONDUL INVAZIEI RUSE A UCRAINEICompaniile abandonează listările

A.V.Internaţional / 14 martie

Dealogic: În februarie, societăţile europene au renunţat la tranzacţii în valoare totală de 634,31 milioane de dolari, cele americane - de 1,17 miliarde de dolari Fondurile speculative pleacă de la Bursa Metalelor din Londra 

Companiile renunţă la ofertele publice iniţiale (IPO) şi la alte tranzacţii planificate să le lanseze pe pieţele de capital, în condiţiile în care investitorii evită să facă plasamente în urma invadării Ucrainei de către Rusia, arată o analiză Wall Street Journal (WSJ).

SUA, pregătite de apărarea colectivă a aliaţilor

SUA, pregătite de apărarea colectivă a aliaţilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 14 martie

Kamala Harris, vicepreşedintele SUA: "Atacul împotriva unei ţări NATO este un atac împotriva tuturor statelor membre ale alianţei" Klaus Iohannis: "Am convenit operaţionalizarea rapidă a grupului de luptă a NATO pe teritoriul României" 

Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, a reafirmat, cu prilejul vizitei oficiale de vinerea trecută, la Bucureşti, angajamentul ţării sale de a respecta dispoziţiile articolului 5 din Tratatul NATO, articol care pevede apărarea colectivă, de către toţi aliaţii, a unui stat membru atacat de o ţară terţă.

SIIJ, desfiinţată oficial

SIIJ, desfiinţată oficial

I.GHE.Politică / 14 martie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de desfiinţare a SIIJ Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial USR susţine că noua lege ne îndepărtează de aderarea în spaţiul Schengen 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu trei zile, legea privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, a informat Administraţia Prezidenţială.

NATO nu doreşte o confruntare militară cu Rusia

NATO nu doreşte o confruntare militară cu Rusia

I.GHE.Internaţional / 14 martie

Joe Biden: "O confruntare directă între NATO şi Rusia este Al Treilea Război Mondial, iar asta este ceva ce trebuie să ne străduim să prevenim"  

Jens Stoltenberg: "NATO este o alianţă defensivă; nu căutăm conflictul cu Rusia"

Coeziunea NATO a fost reafirmată în ultimele zile de către liderii statelor membre, dar şi de către secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg, care au spus că dialogul este cea mai bună soluţie pentru evitarea de către statele aliate a unui conflict militar cu Federaţia Rusă.

Ediţia din 25.11.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Indicii fac un pas în faţă

BVBIndicii fac un pas în faţă

A.I.Piaţa de Capital / 14 martie

Tranzacţii de 59 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului Corecţie ex-dividend de 10,7% pentru acţiunile BRD-Groupe Societe Generale, pentru distribuţia aferentă anilor 2019 şi 2020  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB)...

Sursa foto: facebook / Muzeul de Istorie - History Museum

INEDITModă medievală la Muzeul Naţional al Bucovinei

O.D.Miscellanea / 14 martie

Istoria şi moda pot oferi un strop de culoare într-o lume gri. O incursiune în lumea fascinantă a modei din perioada medievală, este propunerea cu care Muzeul Naţional al Bucovinei vine începând cu luna martie, în faţa publicului de toate...

MACRO NEWSLETTER - 14 martie 2022

MACRO NEWSLETTER - 14 martie 2022

Macroeconomie / 14 martie

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală şi în februarie 2022, până la 7,9%, cea mai mare din ultimii 40 de ani, de la 7,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,8% în luna anterioară

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo