ZIARUL BURSA

09 decembrie
Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky. Foto: Anatolii Stepanov, Rodrigo Abd, Marco Djurica, Cтас Юрченко, Vadim Ghirda, Marcus Yam, Gleb Garanich

Adevărul despre războiul lui Putin

Cornel CodiţăEditorial / 24 august

Cornel Codiţă

Ştie cineva ce se mai întîmplă prin Ucraina? În Ucraina? Ce să se întîmple, e război! De vreo şase luni. Dă şi mata drumul la televizor şi te luminezi! De luminat, e adevărat, se luminează....ecranul, iar din difuzoare începe să curgă un fluviu nesfîrşit de vorbe.

Captura de pe www.nato.com

Susţinere pe termen lung pentru Ucraina, din partea UE şi NATO

George MarinescuInternaţional / 24 august

Uniunea Europeană şi NATO sunt pregătite să susţină pe termen lung Ucraina din punct de vedere militar şi umanitar în lupta sa împotriva agresiunii declanşată de Federaţia Rusă, a fost mesajul principal transmis de liderii europeni, ieri, la Summitul Platformei pentru Crimeea, eveniment care s-a desfăşurat online şi la care au participat reprezentanţi din 60 de state ale lumii, dintre care 40 şefi de stat sau de guvern.

Producătorii de energie listaţi la BVB - cele mai bune randamente, după sancţionarea Rusiei

Producătorii de energie listaţi la BVB - cele mai bune randamente, după sancţionarea Rusiei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august

Indicii de tip Total Return ai BVB sunt în zona recordurilor istorice  

BET-TR are o apreciere de circa 5% de la începutul anului, în timp ce indicele FTSE Emerging Markets-TR este în scădere cu 12,5%

Marcel Murgoci, Estinvest: "Repercusiunile războiului creează presiuni în piaţa energiei şi în cea agroalimentară, care au şi vor avea impact în lunile următoare"

Alin Brendea, Prime Transaction: "Cei care au acţionat impusiv, panicard, au avut de suferit; faţă de minimele de la începutul lunii martie, piaţa este acum mai sus cu peste 20%"

O ameninţare de proporţii pentru economia globală

O ameninţare de proporţii pentru economia globală

A.V.Internaţional / 24 august

Preşedintele rus Vladimir Putin ordona, în urmă cu şase luni, intrarea trupelor sale în Ucraina, în ceea ce considera o "operaţiune militară specială" care s-a transformat într-o invazie în masă la o scară nemaivăzută în Europa după Al Doilea Război Mondial.

AFEER: Guvernul a subfinanţat sectorul energetic la rectificarea bugetară

AFEER: Guvernul a subfinanţat sectorul energetic la rectificarea bugetară

George MarinescuCompanii / 24 august

Taxele şi dividendele plătite de sectorul energetic, ca urmare a majorării preţurilor, se ridică la minimum 43 miliarde lei în acest an, sumă ce ar acoperi valoarea integrală a compensării facturilor şi plafonării preţurilor instituite prin OUG 118/2021 şi OUG 27/2022, a afirmat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa, Laurenţiu Urluescu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER).

Alexandru Cristescu

ALEXANDRU CRISTESCU, SALES AND MARKETING DIRECTOR, RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT:"Investiţiile în tranşe contribuie la diminuarea semnificativă a riscurilor"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 august

"Investitorii în acţiuni abordează corecţiile de preţ drept oportunităţi foarte bune de a cumpăra" 

Cu toate că pieţele de acţiuni au avut scăderi în prima parte a anului, investitorii au preferat totuşi această clasă de active, în condiţiile în care bursa locală a supraperformat faţă de pieţele externe, ne-a spus Alexandru Cristescu, Sales&Marketing director al Raiffeisen Asset Management.

Sursă foto: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

Ministerul Educaţiei a găsit o "limbă comună" cu studenţii

O.D.Politică / 24 august

Neînţelegerile dintre studenţi şi autorităţi au ajuns la capăt, susţine actuala conducere a Ministerului Educaţiei. După o lungă perioadă tensionată s-a ajuns la un dialog constructiv. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă "rezultate fără precedent" în istoria consultărilor cu studenţii referitor la proiectul Legii învăţământului superior.

Guvernul majorează premiile sportivilor

SUCCESUL SENSIBILIZEAZĂ AUTORITĂŢILEGuvernul majorează premiile sportivilor

O.D.Sport / 24 august

Performanţele de excepţie obţinute de sportivii autohtoni în această vară au sensibilizat autorităţile, care au decis să umble la cuantumul premiilor financiare. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat majorarea cu 50% a premiilor sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale.

Pereţii gri ai clădirilor, acoperiţi de picturi cu mesaje pozitive

BUZĂUPereţii gri ai clădirilor, acoperiţi de picturi cu mesaje pozitive

ANA FELEAMiscellanea / 24 august

Clădirile mari, majoritatea construite în perioada comunistă, şi care şi-au pierdut strălucirea de altădată transformând municipiul Buzău într-un oraş gri prind din nou culoare. Un proiect inedit şi îndrăzneţ ,derulat deja pentru al doilea an consecutiv, a dat viaţă celor vizibile şapte construcţii din municipiul reşedinţă de judeţ şi va continua şi în 2022 să coloreze încă patru clădiri impunătoare, printre care şi trei blocuri de locuinţe.

Ediţia din 09.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 24 August 2022

MACRO NEWSLETTER 24 August 2022

Macroeconomie / 24 august

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o contracţie neaşteptată în august 2022, pe fondul temperării din servicii şi a contracţiei din industrie. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 49,8 puncte, cel mai redus nivel...

Scăderi pe linie pentru indici

BVBScăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 24 august

Tranzacţii de doar 20 milioane lei, echivalentul a 20% din media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu declinul pieţelor europene.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo