ZIARUL BURSA

12 ianuarie
Ediţia din 28.03.2023
Marie Arena ar putea să fie sancţionată de Parlamentul European cu o amendă ce poate ajunge la 10.140 euro şi chiar ar putea să îi fie interzis să mai reprezinte Legislativul UE timp de un an, dacă cercetarea va constata că a încălcat codul de conduită al instituţiei respective.

SCANDALUL QATARGATE SE ÎNTINDEŞefa Comisiei DROI din Parlamentul European, legături suspecte cu autorităţile din Qatar

George MarinescuAnticorupţie / 12 ianuarie

Actualizare Eurodeputata socialistă belgiană Maria Arena a demisionat de la conducerea Subcomisiei pentru drepturile omului din PE

---

Marie Arena, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului (DROI), acuzată într-un material de presă de atitudini favorabile Qatarului pe parcursul anului 2022

Din comisia condusă de Maria Arena face parte şi Andrea Cozzolini, despre care mass-media din Belgia şi Italia afirmă că procurorii vor solicita ridicarea imunităţii parlamentare pentru el şi pentru Marc Tarabella în şedinţa de plen care începe în 16 ianuarie

Eugen Tomac, membru al Comisiei DROI: "Qatargate a scos la suprafaţă un mod de lucru absolut incredibil, pe care nu credeam că îl putem întâlni în Uniunea Europeană"

Qatargate zguduie din temelii Parlamentul European, pe măsură ce ancheta autorităţilor belgiene se extinde în interiorul instituţiilor Uniunii Europene. Cel mai recent oficial despre care se afirmă că are legături suspecte cu Qatarul este Marie Arena, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului (DROI), din cadrul Parlamentului European.

"Investiţiile lui Buffett în companii japoneze se dovedesc câştigătoare"

BUSINESS INSIDER:"Investiţiile lui Buffett în companii japoneze se dovedesc câştigătoare"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 12 ianuarie

Preţurile acţiunilor Mitsubishi şi Mitsui au urcat cu peste 100% de când Buffett a investit în ele, în 2020, conform Bloomberg 

Warren Buffett a investit în câteva companii japoneze într-un moment în care alţi investitori le-au evitat - iar mişcările sale au dat roade, în condiţiile în care creşterea recentă a preţurilor mărfurilor au generat profituri ceea ce a dus la creşterea preţurilor acţiunilor, conform Bloomberg, scrie Business Insider.

Câştigi, păgubeşti, negustor te numeşti (II)

TRATAMENTUL JUDICIAR ŞI FISCAL AL PIERDERILOR SOCIETĂŢILOR COMERCIALECâştigi, păgubeşti, negustor te numeşti (II)

Gheorghe PipereaConsultanţă juridică / 12 ianuarie

Gheorghe Piperea

4. Din formularea confuză şi alambicată a art. 10 alin. 2 din Legea societăţilor nr.31/1990 rezultă că este posibilă o reducere a capitalului social sub minimul legal, dar numai după ce, într-un prim pas, capitalul social se majorează cu o valoare care face ca aporturile iniţiale şi cele noi să depăşească minumul legal şi, în pasul doi, se reduce sub acest minim.

Patinaj: sute de sportivi din toată lumea concurează la Otopeni

Patinaj: sute de sportivi din toată lumea concurează la Otopeni

O.D.Sport / 12 ianuarie

Ţara noastră găzduieşte, începând de ieri, o importantă competiţie de patinaj. Peste 200 de sportivi din 22 de ţări participa la a cincea ediţie a EduSport Trophy, competiţie de patinaj artistic organizată la Patinoarul Allianz-Ţiriac din Otopeni.

Reţea europeană pentru inovarea industriei festivalurilor

Reţea europeană pentru inovarea industriei festivalurilor

O.D.Cultură / 12 ianuarie

Festivalurile de film intră într-o nouă "eră", după ce a fost depăşită pandemia şi toate neajunsurile ei. Colaborare este cuvântul de ordine. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se numără printre fondatorii unei reţele europene pentru inovare în industria festivalurilor de film, SMART7.

Finanţare pentru digitalizarea producţiei şi distribuţiei de filme

Finanţare pentru digitalizarea producţiei şi distribuţiei de filme

O.D.Cultură / 12 ianuarie

Digitalizarea a "lovit" şi sectorul cultural, iar de beneficiile acesteia se vor bucura foarte mulţi oameni. Ministerul Culturii (MC) va lansa, în luna ianuarie, apelul de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 11 - Turism şi cultură.

Articol liber de nevaccinaţi

OPINIIArticol liber de nevaccinaţi

CRISTIAN DOGARUMiscellanea / 12 ianuarie

Mi-a sărit în ochi zilele trecute o captură de ecran cu burtiera "Cum ne-au minţit autorităţile în campania de vaccinare", distribuită pe Facebook, stop cadrul fiind dintr-o emisiune Realitatea Plus a cărei realizatoare afişa cu câteva luni în urmă o altă burtieră spectaculoasă "Emisiune liberă de nevaccinaţi" (unde erau invitate doar persoane vaccinate de altfel, pentru a da un exemplu pozitiv întregii societăţi).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 12 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 12 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 12 ianuarie

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere peste aşteptări în noiembrie 2022, de 28 de miliarde de dolari, după o creştere cu 29,1 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 7,9%, de la 8,1%.

Creşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

BVBCreşteri pentru indici, pe fondul unui rulaj redus

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 12 ianuarie

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă în topul rulajului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un context internaţional pozitiv pentru pieţele de acţiuni. Indicele BET, al...

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo