ZIARUL BURSA

23 ianuarie
Ediţia din 25.09.2023
În foto: Dan Drăgoi (stânga) şi Viorel Panait (dreapta)

DOSARUL COMVEX SAMagistraţii refuză audierea lui Dan Drăgoi şi a lui Viorel Panait

I.GHE.Piaţa de Capital / 23 ianuarie

Proba cu interogatoriul pârâţilor Dan Drăgoi, Anca Drăgoi, Viorel Panait, Ruxandra Nicola a fost respinsă după patru ani de tergiversare a procesului, de către cel de-al patrulea magistrat care a preluat soluţionarea acestei speţe Motivarea respingerii probei: cei patru au fost audiaţi anterior de DNA şi DIICOT Ceilalţi magistraţi au fost recuzaţi de actuala conducere a Comvex SA ori s-au abţinut de la judecarea speţei 

Judecătorii Tribunalului Constanţa nu au reuşit nici după 26 termene (inclusiv cele privind soluţionarea unor cereri privind timbrarea şi a două cereri de abţinere şi de recuzare), să soluţioneze dosarul civil deschis de Raymond de Rubeis împotriva acţionarilor majoritari ai Comvex SA, pentru anularea actelor care au dus la intrarea în firmă ca acţionari majoritari a Ancăi Mihaela Drăgoi (soţia lui Dan Drăgoi) şi Ruxandrei Ioana Nicola (soţia lui Viorel Panait, preşedintele Comvex SA).

Soluţionarea unei speţe privind SIF Oltenia, tergiversată de procedurile Consiliului Concurenţei

Soluţionarea unei speţe privind SIF Oltenia, tergiversată de procedurile Consiliului Concurenţei

Nicu TranduPiaţa de Capital / 23 ianuarie

Consiliul Concurenţei a avut nevoie de peste trei ani pentru a finaliza cercetarea documentelor cu privire la o plângere depusă în 6 ianuarie 2020 de fosta conducere a SIF Oltenia, care semnala o eventuală concentrare economică ilegală şi preluarea abuzivă a societăţii de investiţii financiare. De atunci şi până acum, echipa de inspectori care s-a ocupat de speţa respectivă nu a făcut altceva decât să poarte o corespondenţă asiduă cu toate părţile implicate, în care a solicitat mai multe documente şi clarificări, corespondenţă care s-a finalizat după aproape trei ani.

Sursă foto: Facebook / Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" - 85 de specializări în următorul an

O.D.Miscellanea / 23 ianuarie

Universităţile serioase îşi prezintă ofertele din vară în plină iarnă, pe modelul omului gospodar care construieşte căruţe şi sănii. Absolvenţii de liceu care vor să susţină admiterea la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi, în anul universitar 2023-2024, pot alege 85 de specializări în cadrul celor 15 facultăţi, în timp ce pentru licenţiaţi oferta studiilor de master cuprinde 129 de programe de studii.

Sursă foto: shakhtar.com

FOTBAL ŞI RĂZBOIUcrainenii, atac direct la adresa FIFA

O.D.Sport / 23 ianuarie

Războiul din Ucraina a afectat din plin şi fotbalul din această ţară. Dincolo de suspendarea Rusiei din toate competiţiile, marile organisme internaţionale, FIFA şi UEFA, sunt acuzate că nu au făcut prea multe pentru fotbalul din această zonă având în vedere contextul actual.

Sursă foto: https://lottomaticagroup.com

Surse: Lottomatica Italia şi-a ales băncile pentru o eventuală listare

A.V.Internaţional / 23 ianuarie

Reuters: Societatea de jocuri de noroc ar putea atrage cel puţin un miliard de euro prin IPO Presa italiană susţine că listarea Lottomatica are şanse să devină cea mai mare ofertă publică iniţială de pe piaţa din Milano, în 2023 

Compania italiană de jocuri de noroc Lottomatica lucrează cu băncile UniCredit, Goldman Sachs, Barclays, Deutsche Bank şi JPMorgan pentru o posibilă listare la Bursa din Milano, spun surse citate de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 23 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 23 ianuarie

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală şi în decembrie 2022, până la 21,6%, de la 28,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după o scădere 3,9% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo