ZIARUL BURSA

16 februarie
Ediţia din 29.05.2023
Cadrele de restructurare - un instrument util pentru sprijinul mediului de afaceri

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-ACadrele de restructurare - un instrument util pentru sprijinul mediului de afaceri

George MarinescuCompanii / 16 februarie

Legislaţia insolvenţei s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani, iar acum avem şi o legislaţie a preinsolvenţei, care a intrat de curând în vigoare prin Legea nr. 216/2022, dar care se pare că nu este suficient de cunoscută în rândul antreprenorilor ce întâmpină dificultăţi, atrag atenţia practicienii în insolvenţă. Specialiştii arată, printre altele, că lipsa unei reacţii timpurii a managerilor reprezintă un alt factor binecunoscut al eşecului prevenţiei insolvenţei, ca dealtfel şi lipsa accesului la finanţare din partea instituţiilor bancare pentru astfel de proceduri.

Cu toate acestea, controlul deplin al afacerii debitorului, posibilitatea alternativă a finanţării capitalului de lucru de către afiliaţi cu acordarea unei superpriorităţi la distribuire în contextul lipsei finanţării din partea instituţiilor financiare, facilitatile fiscale care pot fi acordate prin eşalonarea sau reducerea creanţelor bugetare şi, nu în ultimul rând, pragul mai mult decât rezonabil al acceptării planului de restructurare de către masa credală constituie tot atâtea motive de apelare la astfel de remedii.

"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | VASILE NEMEŞ, FORMATOR ÎN CADRUL INPPA:"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

S.B.Companii / 16 februarie

România nu duce lipsă de oameni de business, însă suferă de o penurie de oameni pregătiţi să facă faţă unor situaţii de dificultate în afaceri, a afirmat Vasile Nemeş, formator în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | STAN TÎRNOVEANU, SENIOR PARTNER ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

V.R.Companii / 16 februarie

"În insolvenţă, administratorul judiciar are drept decizional" 

De puţine ori se întâmplă ca cei care controlează, într-o procedură a insolvenţei, activitatea debitorului înţeleg şi cunosc foarte bine afacerea, şi de puţine ori debitorul înţelege să facă o schimbare a managementului având reprezentarea că ceva nu a mers bine, este de părere Stan Tîrnoveanu, Senior Partner, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

"Credem că anul 2023 va fi dificil pentru foarte multe companii"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | CIPRIAN NACU, HEAD OF RESTRUCTURING CITR:"Credem că anul 2023 va fi dificil pentru foarte multe companii"

ANDREI IACOMICompanii / 16 februarie

"O mare parte dintre companiile de impact din ţara noastră prezintă semne de dificultate financiară" "Încurajăm accesarea procedurilor de prevenire a insolvenţei, deoarece astfel este încurajat antreprenoriatul, cu o minimă supraveghere din partea unui administrator judiciar"  

Anul 2023 va fi dificil pentru foarte multe companii, este de părere Ciprian Nacu, Head of Restructuring, în cadrul societăţii Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).

"Valoarea de piaţă a unui activ va reflecta cea mai bună utilizare a sa"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | RADU CĂLIN TIMBUŞ, PREŞEDINTELE ANEVAR:"Valoarea de piaţă a unui activ va reflecta cea mai bună utilizare a sa"

E.O.Companii / 16 februarie

Un evaluator de garantare a împrumuturilor devine desăvârşit după ce lucrează pentru lichidare, este de părere Radu Călin Timbuş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR). Domnia sa a menţionat, printre altele: "Suntem aproape de profesie. După ce băncile şi auditorii au impus respectarea standardelor, practicienii în insolvenţă au inţeles cel mai bine ce îseamnă standardele şi ne-au arătat ce înseamnă ipotezele şi premizele evaluării.

"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | ALEXANDRU IORGULESCU, MANAGING ASSOCIATE ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

S.B.Companii / 16 februarie

Legea 216/2022 a instituit, pentru prima oară în România, un cadru de reglementare pozitiv a unei proceduri parţial colective în domeniul insolvenţei, este de părere Alexandru Iorgulescu, Managing Associate, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

Lucian Romaşcanu (Sursă foto: Facebook / Gurvernul României)

Lucrătorul cultural profesionist va avea statut

O.D.Politică / 16 februarie

Oamenii care activează în domeniul cultural au parte de o surpriză dinspre autorităţi. Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat că statutul lucrătorului cultural profesionist, un act normativ care reglementează domeniul, va intra în dezbatere publică începând de ieri.

Editorii au lansat "'Pactul pentru Lectură''

Editorii au lansat "'Pactul pentru Lectură''

O.D.Cultură / 16 februarie

Cititorii din toate colţurile ţării, uniţi-vă, aceasta a fost îndemnul zilei de ieri. Atragerea tinerilor în biblioteci şi librării este un alt obiectiv, mai greu de realizat având în vedere tendinţele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 16 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 16 Februarie 2023

Macroeconomie / 16 februarie

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2023, până la 17,2%, de la 16,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,4%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

Creşteri pe linie pentru indici

BVBCreşteri pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 16 februarie

Tranzacţii de numai 29,6 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu dinamica pieţelor europene. Indicele BET, ce...

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo