ZIARUL BURSA

27 aprilie
Ediţia din 25.09.2023
Ilustraţie de MAKE

Provocările guvernării în perioada 2023-2024

Theodor StolojanPolitică / 27 aprilie

Theodor Stolojan

În întâlnirea cu Primul Ministru, din ziua de 21 aprilie 2023, antreprenorii din judeţul Braşov au subliniat importanţa stabilităţii şi a predictibilităţii mediului de afaceri pentru investiţii şi dezvoltarea României.

Polonia nu renunţă la embargoul pe importurile de cereale din Ucraina

Polonia nu renunţă la embargoul pe importurile de cereale din Ucraina

V.R.Internaţional / 27 aprilie

Polonia va menţine embargoul pe importurile de cereale ucrainene cel puţin până la finalul anului, a anunţat ieri ministrul Dezvoltării de la Varşovia, Waldemar Buda, în contextul în care Uniunea Europeană lucrează la un acord care să pună capăt interdicţiilor unilaterale impuse de unele state membre, conform Reuters.

Comisarul pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, ar trebui să fie satisfăcut atât tâmp cât motorul industrial franco-italian şi-a tras partea leului din cheltuielile Uniunii Europene privind apărarea comună, aşa cum reiese din raportul Curţii de Conturi Europene (ECA) publicat, aseară, pe site-ul instituţiei de la Bruxelles. (Sursa foto: facebook / FB Council of the European Union)

Franţa şi Italia, beneficiarele sumelor alocate industriei de apărare europene

George MarinescuInternaţional / 27 aprilie

Comisarul pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, ar trebui să fie satisfăcut atât tâmp cât motorul industrial franco-italian şi-a tras partea leului din cheltuielile Uniunii Europene privind apărarea comună, aşa cum reiese din raportul Curţii de Conturi Europene (ECA) publicat, aseară, pe site-ul instituţiei de la Bruxelles. Practic, politica iniţiată de preşedintele Emmanuel Macron - politică ce a inclus şi constituirea consorţiului comun între constructorii de nave militare Naval Group şi Fincantieri - începe să dea roade, Franţa şi Italia beneficiind de majoritatea sumelor alocate de la Bruxelles pentru industria de apărare.

Ştefan Corcodel, BCR: "Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile"

Ştefan Corcodel, BCR: "Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile"

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 27 aprilie

"Viteza procedurilor administrative pentru evaluarea proiectelor este punctul sensibil momentan, care necesită perfecţionare". 

Ţara noastră beneficiază de finanţări foarte importante, inclusiv în domeniul energiei regenerabile, dar trebuie îmbunătăţită viteza parcurgerii procedurilor administrative pentru evaluarea proiectelor, a afirmat ieri Ştefan-Florin Corcodel, Expert Programe de Finanţare în cadrul BCR, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Ştefan Zamfirov, Diageo Country Manager pentru România, Croaţia, Slovenia, Cipru, Republica Moldova şi Ungaria

Program educaţional pentru combaterea consumului de alcool în rândul minorilor

George MarinescuMiscellanea / 27 aprilie

Programul Smashed constă în prezentarea unor experienţe teatrale elevilor de liceu Textul improvizaţiilor teatrale conţine informaţii despre efectele alcoolului şi ale abuzului de alcool Prin program se urmăreşte educarea a peste 2.000 de elevi pentru ca aceştia să facă alegeri responsabile în ceea ce priveşte alcoolul 

Fundaţia Leader în parteneriat cu Teatrul Recul (Remediu Cultural) au lansat în ţara noastră proiectul educaţional Smashed (n.red. - praf, zdrobit) - iniţiat pentru prima dată la nivel internaţional de Collingwood Learning, o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, specializată în crearea de experienţe educaţionale prin teatru pentru a preveni abuzul de alcool.

Sursa foto: facebook / AAGES S.A

Aages va distribui dividende cu randament brut de aproape 8%

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 aprilie

Compania şi-a bugetat pentru acest an un profit net mai mare decât cel din 2022 

Acţionarii Aages Târgu Mureş (AAG), companie ce produce instalaţii de încălzire prin inducţie, au aprobat, în adunarea de ieri, alocarea de dividende în valoare de trei milioane de lei, din profitul anului trecut, conform unui raport al emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo