ZIARUL BURSA

15 iunie 2023
Ediţia din 25.06.2024
Ilustraţie de MAKE

RAPORT PEGA: Cetăţenii europeni, supravegheaţi ilegal cu soft-uri spion de statele membre

George MarinescuMiscellanea / 15 iunie 2023

Actualizare Piperea: "Un imperiu al minciunii va avea mereu nevoie de un minister al adevărului"

---

14 state europene au cumpărat programul Pegasus realizat de compania israeliană NSO Group Autorităţile din Ungaria şi Polonia au folosit programul împotriva oponenţilor politici şi a unor lideri ai societăţii civile Parlamentul European recomandă Comisiei să instituite criterii clare cu privire la utilizarea siguranţei naţionale ca argument pentru supravegherea individuală a cetăţenilor, pentru a elimina abuzurile statelor membre UE

Sursa foto: www.psd.ro

Guvernul Ciolacu, în aşteptarea votului de învestitură

George MarinescuPolitică / 15 iunie 2023

Actualizare Asigurarea creşterii economice sustenabile reprezintă un obiectiv pe termen scurt, dar şi mediu şi lung al Guvernului, alte obiective importante fiind reducerea inflaţiei şi consolidarea fiscal-bugetară, a declarat joi, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

---

Actualizare Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că este urgenţă adoptarea unei scheme de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanţul până la raft. "Efectul măsurii este scăderea preţurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie", a mai spus liderul PSD care a adăugat că importantă mai este reducerea la o cifră a inflaţiei, cât mai rapid cu putinţă.

---

Actualizare Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la prima şedinţă de Guvern, că mesajul său este clar şi anume Executivul este al României şi nu al PSD sau PNL. "Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri", a adăugat liderul social-democraţilor.

---

Goldman Sachs taie cu 10% estimările pentru preţul petrolului

Goldman Sachs taie cu 10% estimările pentru preţul petrolului

A.V.Internaţional / 15 iunie 2023

IEA consideră că cererea mondială de ţiţei va atinge vârful înainte de 2030 

Banca americană de investiţii Goldman Sachs şi-a redus cu aproape 10% estimările pentru preţul petrolului brut, invocând cererea slabă din China şi excesul de producţie din ţările sancţionate de Occident, inclusiv Rusia, conform CNN.

120 de ani de trei ori, adjudecat!

PLASAMENTE ALTERNATIVE 120 de ani de trei ori, adjudecat!

Marius TiţaInvestiţii Personale / 15 iunie 2023

Marius Tiţa

Victor Brauner are expoziţie la Timişoara, pe podiumul cam pustiu al vârfurilor Capitalei culturale europene. E cea mai tare expoziţie deschisă vreodată în Europa de Est, că în Vest a avut mai multe. Chestia cu Estul ne este băgată în atenţie chiar de două ori, deşi am priceput-o din prima. Este derutantă dar şi emoţionantă această mărturisire care plasează Timişoara în Est. Este aici un pic de dezamăgire, un pic de reproş, ceva abandon şi chiar un praf de tristeţe.

Purcari investeşte în sisteme fotovoltaice

Purcari investeşte în sisteme fotovoltaice

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 iunie 2023

Compania are obiectivul să acopere cel puţin 80% din necesarul său de energie din resurse generate de staţiile fotovoltaice, conform unui anunţ al emitentului de la BVB  

Purcari Wineries (WINE) extinde sistemul fotovoltaic al Vinăriei Purcari şi instalează un nou sistem fotovoltaic în cadrul Vinăriei Bostavan, conform unui raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vot în Elveţia privind alinierea la impozitul minim pe profit valabil la nivel global

Vot în Elveţia privind alinierea la impozitul minim pe profit valabil la nivel global

Internaţional / 15 iunie 2023

Cetăţenii elveţieni vor fi chemaţi la vot săptămâna aceasta pentru a răspunde dacă sunt de acord cu majorarea impozitului pe profit, de la o medie de 11% până la 15%, pentru a-l alinia cu impozitul minim pe profit la nivel global, chiar dacă, şi după o eventuală majorare, Elveţia va avea în continuare unele din cele mai reduse taxe pe companii din lume, transmite Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 15 Iunie 2023

Macro Newsletter 15 Iunie 2023

Macroeconomie / 15 iunie 2023

Preţurile de consum din Germania şi-au temperat creşterea anuală şi în luna mai 2023, până la 6,1%, de la 7,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo