ZIARUL BURSA

11 septembrie
Ediţia din 22.09.2023
Noi recorduri la BVB; ce urmează?

Noi recorduri la BVB; ce urmează?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 septembrie

BET a doborât maximul din ianuarie anul trecut 

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Pe lângă FP, se prefigurează dividende de la Banca Transilvania, OMV Petrom şi Sphera; mă aştept ca şi BRD să vină cu o propunere"

Elena Uleia, Prime Transaction: "Pe termen lung perspectivele pentru OMV Petrom şi Romgaz sunt bune, având în vedere proiectul de exploatare a gazelor în Marea Neagră"

Punct şi de la capăt!

Cristian PîrvulescuEditorial / 11 septembrie

Cristian Pîrvulescu

Istoria bizară a dronei ruseşti găsite la Plauru, în Tulcea, a readus în dezbaterea publică de la noi tema minciunii de stat. Au ştiut sau nu autorităţile române că o dronă rusească s-a prăbuşit pe teritoriul Românei? Prezumţia de buna credinţă, precum şi cea de nevinovăţie, sunt esenţiale în funcţionarea unui sistem politic liberal.

Unde este gheaţa din Groenlanda?

Călin RecheaMiscellanea / 11 septembrie

Călin Rechea

Articole recente din presa noastră ne avertizează că "planeta se topeşte". Recent, Antonio Guterres, Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, declara că "era încălzirii globale s-a încheiat, a început era fierberii globale".

Modificarea planului propus de guvernul Ciolacu presupune eliminarea a patru investiţii din planul iniţial şi modificarea a aproximativ 70 de măsuri. Cererea României de modificare a planului se bazează pe necesitatea de a ţine cont de inflaţia ridicată din anul 2022, de întreruperile din lanţul de aprovizionare şi de revizuirea în scădere a alocării maxime de granturi în cadrul mecanismului de redresare şi rezilienţă de la 14,2 miliarde euro la 12,1 miliarde euro.

Revizuirea PNRR, în evaluarea Comisiei Europene

George MarinescuPolitică / 11 septembrie

Guvernul a trimis, la sfârşitul săptămânii trecute, Comisiei Europene cererea de modificare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care se adaugă capitolul privind proiectele care vor fi finanţate din mecanismul RePower EU, conform unui comunicat de presă emis de Executivul european de la Bruxelles.

Sursa foto: facebook / Constanta Port

Guvernul aprobă investiţii de peste 1,5 miliarde lei în Portul Constanţa

G.M.Politică / 11 septembrie

Guvernul a aprobat, vineri, trei hotărâri care vizează investiţiile în Portul Constanţa, fiind alocaţi aproximativ 1,5 miliarde lei pentru extinderea, modernizarea, reabilitarea drumurilor şi pasajelor şi a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice şi alimentare cu apă din acest port, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

AMN: Cererea de uraniu va creşte cu 28% până în anul 2030

AMN: Cererea de uraniu va creşte cu 28% până în anul 2030

I.GHE.Internaţional / 11 septembrie

Cererea de uraniu pentru reactoare nucleare este de aşteptat să crească cu 28% până în 2030 şi să se dubleze până în 2040, pe măsură ce guvernele îşi măresc capacitatea de energie nucleară, potrivit unui raport publicat de Asociaţia Nucleară Mondială (AMN), transmite Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Circulaţia elitelor şi statul paralel (V)

Gheorghe PipereaMacroeconomie / 11 septembrie

Gheorghe Piperea

Meritocraţia. 

În mod idealizat şi romanţat, meritocraţia este un sistem de conducere a societăţii prin persoane talentate, cu IQ înalt şi cu disponibilitatea la efort şi sacrificiu pentru popor.

Sursa foto: facebook / UiPath.

TradeVille: UiPath, un viitor optimist

F.A.Piaţa de Capital / 11 septembrie

UiPath a încheiat trimestrul al doilea al anului fiscal 2024 înregistrând creşteri la nivelul veniturilor, în timp ce la nivelul profitabilităţii compania şi-a redus semnificativ pierderile. Compania se aşteaptă pentru trimestrul următor la...

"Casa Verde", la Parchet

"Casa Verde", la Parchet

George MarinescuCompanii / 11 septembrie

Programul Casa Verde va fi cercetat de procurorii Parchetului General după ce inspectorii Corpului de Control din cadrul Ministerului Mediului au constatat că există scurgeri de informaţii care nu sunt de interes public şi care ar putea să...

Fondatorii Safetech au vândut 10% din companie

Fondatorii Safetech au vândut 10% din companie

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 septembrie

Victor Gânsac şi Paul Rusu, cei doi fonatori ai dezvoltatorului de soluţii de securitate cibernetică Safetech Innovations (SAFE) au vândut, în data de 6 septembrie, 10,3% din companie, conform raportărilor de vineri de la Bursa de Valori...

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo