ZIARUL BURSA

03 octombrie
Ediţia din 11.12.2023
Ilustraţie de MAKE

Manevrele ASF stârnesc interes în Parlamentul European

A.I.Piaţa de Capital / 3 octombrie

Actualizare - Sacha Dragic, care se găseşte în spatele conexiunii dintre compania de pariuri Superbet cu compania Easy Asigurări, este personajul despre care se spune că s-ar afla la originea scandalului în desfasurare de la ziarul Libertatea şi Ziarul Gazeta Sporturilor, unde redactorul şef a fost îndepartat din cauză că nu a acceptat să prezinte conducerii înainte de publicare articolul despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi de publicitate

---

Actualizare - Superbet precizează că Easy Asigurări nu este subsidiara sa, cele două companii aparţinând omului de afaceri Sacha Dragic: "Descrierea Easy Asigurări drept o subsidiară a Superbet este total falsă. Nu există nici un fel de legătură între conducerea Superbet sau brandul nostru şi Easy Asigurări. În consecinţă, referirile conform cărora preşedintele Board-ului companiei noastre a intrat pe piaţa de asigurări sunt, de asemenea, false.

---

Un europarlamentar german cere o anchetă asupra pieţei asigurărilor din ţara noastră The European Conservative: "Comisia a refuzat accesul membrilor Parlamentului European la un raport legat de anumite nereguli privind reglementatorul pieţei asigurărilor din România" Lars Peter Berg: "Mă întreb dacă nu cumva este timpul pentru o investigaţie independentă, pentru a stabili exact ce se întâmplă în România" Assen Christov, Preşedintele Eurohold, a spus, recent, într-un interviu acordat ziarului BURSA, că "nu va fi surprins" dacă noua companie de asigurări licenţiată să funcţioneze în ţara noastră şi administrată de fratele Ursulei Von der Leyen va încerca să obţină pe nimic portofoliul de poliţe al Euroins România Libertatea: "Liviu Voinea, favorit să-i ia locul lui Nicu Marcu la şefia ASF"

Josep Borrell a spus: "Să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă în SUA, dar, din partea noastră, vom continua să creştem sprijinul. Ucrainenii luptă cu tot curajul şi capacitatea lor, şi trebuie să le dăm arme mai bune. Uniunea se pregăteşte pentru angajamente de securitate pe termen lung faţă de Ucraina". (Sursa foto: facebook - Josep Borrell.)

Şeful UE: "Vom creşte ajutorul militar pentru Ucraina"

V.R.Internaţional / 3 octombrie

Uniunea Europeană va creşte ajutorul militar pentru Ucraina, promite şeful UE pentru politică externă şi securitate, Josep Borrell, după ce, la finele săptămânii trecute, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege de finanţare temporară care nu face referire la un astfel de ajutor pentru ţara aflată în război cu Rusia.

FMI: "Majoritatea investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice trebuie să vină de la sectorul privat"

FMI: "Majoritatea investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice trebuie să vină de la sectorul privat"

V.R.Internaţional / 3 octombrie

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în curs de dezvoltare necesare până în 2030 vor trebui să vină de la sectorul privat, se arată într-un raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care avertizează că guvernele riscă datorii ridicate dacă încearcă să ajungă la obiectivele climatice cu fonduri publice, transmite Reuters.

Aprecieri pentru majoritatea indicilor

BVBAprecieri pentru majoritatea indicilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 octombrie

Acţiunile Fondul Proprietatea, pe prima treaptă în topul rulajului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu declinul pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide 20 titluri ale pieţei noastre, a avut un avans de 0,22%, la 14.368 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,1%, la 2.673 de puncte.

Miliardarul Bill Ackman: "Economia SUA începe să slăbească"

Miliardarul Bill Ackman: "Economia SUA începe să slăbească"

A.I.Piaţa de Capital / 3 octombrie

"Cei care s-au împrumutat pe termen scurt la dobânzi scăzute, în special investitorii din piaţa comercială imobiliară, vor avea o perioadă foarte provocatoare", spune şeful Pershing Square Capital Management 

Miliardarul Bill Ackman, ce conduce fondul Pershing Square Capital Management, a tras un semnal de alarmă asupra economiei, despre care crede că a început să decelereze din cauza creşterilor agresive ale ratelor dobânzilor, conform CNBC.

Lacrimi în Armenia

Cătălin AvramescuEditorial / 3 octombrie

Cătălin Avramescu

Se întâmplă din nou. Coloane lungi de refugiaţi. Mame cu copii de mână sau în braţe. Bătrâni care strâng într-o geantă puţinele lucruri care le-au mai rămas. Şi lacrimi, multe lacrimi. Un popor întreg este acum silit să îşi părăsească ţara.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 Octombrie 2023

MACRO NEWSLETTER 3 Octombrie 2023

Macroeconomie / 3 octombrie

Volumul vânzărilor retail din Germania şi-a accelerat declinul anual şi în august 2023, până la 2,3%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,2%, după o stagnare în luna anterioară.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo