Ziua antreprenoriatului feminin sărbătorită, în premieră, în România

S.B.
Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Ziua antreprenoriatului feminin sărbătorită, în premieră, în România

În premieră pentru România, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a celebrat "Women's Entrepreneurship Day - WED" în cadrul unui Summit dedicat antreprenoriatului şi egalităţii de gen, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cu această ocazie, a fost anunţat parteneriatul dintre CONAF şi Women's Entrepreneurship Day Organization (WEDO), mişcare la nivel mondial, care militează pentru accelerarea şi educarea lumii cu privire la importanţa motivului pentru care este esenţial să încurajăm femeile în afaceri la nivel global. WEDO convoacă liderii de afaceri ai lumii, factorii de schimbare, oficialii guvernamentali şi societatea civilă pentru a colabora şi a găsi soluţii în domenii de interes comun.

Cristina CHIRIAC, preşedintele CONAF a declarat, cu ocazia acestui eveniment: "Salutăm parteneriatul cu WEDO, întrucât avem aceleaşi valori şi principii după care ne ghidăm în activitatea noastră. Egalitatea dintre femei şi bărbaţi, identificarea de soluţii la nivel naţional care să sprijine mediul de afaceri cât şi dialogul continuu între toţi factorii implicaţi în dezvoltarea economică reprezintă valori fundamentale pe care le promovăm şi noi la nivel naţional. Doamnele din CONAF, fie că sunt preşedinte de sucursale sau membri ai Confederaţiei , activează de ani de zile în mediul de business, contribuie la dezvoltarea economică a zonelor din care provin şi implicit a economiei naţionale şi sunt recunoscute la nivel naţional pentru implicare, profesionalism şi dedicare în tot ceea ce fac. Politicile noastre contribuie la punerea în aplicare cu succes a obiectivelor de dezvoltare durabilă axate pe educaţie, piaţa muncii şi investiţii în sectoare cheie, generatoare de valoare adăugată. Investiţiile în potenţialul femeilor se traduc în investiţii în întreaga noastră societate. Când femeile au parte de educaţie antreprenorială, comunităţile şi ţările prosperă, contribuind la planul global de atenuare şi eradicare a sărăciei."

"Studiile arată că pe tot globul, femeile participă la activităţi economice plătite mai puţin decât bărbaţii. Decalajul de gen în participarea forţei de muncă este de aproximativ 14% în ţările cu venituri peste medie din OECD, 26% în ţările cu venituri medii şi 13% în ţara cu venituri sub medie. Atunci când femeile participă, acestea lucrează deseori în slujbe şi sectoare cu salarii mai mici şi au mai puţin acces la plasele de protecţie socială. Acest lucru este înrăutăţit de criza COVID-19, care are consecinţe economice şi sociale disproporţionate asupra femeilor din cauza excluziunii financiare, a decalajului digital de gen şi a altor inegalităţi bazate pe gen. În acelaşi timp, se estimează că reducerea decalajului de gen în forţa de muncă ar adăuga 28 trilioane dolari la PIB-ul global, iar acest lucru ia în considerare doar câştigurile monetare, nu drepturile omului şi alte beneficii." se arată în comunicatul CONAF.

Women's Entrepreneurship Day este sărbătorită în fiecare an pe data de 19 noiembrie la Naţiunile Unite şi în 144 de ţări şi 65 de universităţi/colegii la nivel internaţional. La noi, în acest an, CONAF a inaugurat tradiţia de a sărbători femeia antreprenor, motiv pentru care au fost aduse în discuţie teme de interes naţional: educaţia antreprenorială şi importanţa introducerii acesteia în şcoli, flexibilizarea pieţei forţei de muncă şi nevoia de implicare activă a mediului de afaceri în susţinerea demersurilor de îmbunătăţire a cadrului legislativ.

La eveniment a participat, în calitate de invitat special, Wendy Diamond- fondatoare/CEO Women's Entrepreneurship Day Organization (WEDO), alături de Cristina Chiriac, preşedinte CONAF, preşedinţi de sucursale CONAF, reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri şi oficiali guvernamentali, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro