Abonament gratuit

AAFBR: BNR va menţine dobânda de politică monetară la 1,75% pe an

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) estimează că Banca Naţională a României va menţine, în şedinţa de joi, atât dobânda de politică monetară la actualul nivel, de 1,75%, cât şi ratele rezervelor minime obligatorii la 8% la lei şi la 12% la valută, potrivit unui comunicat al Asociaţiei.

"Conform opiniilor exprimate de peste 90% dintre participanţii la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, Banca Naţională a României ar putea menţine dobânda de politică monetară la 1,75% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie programată pentru joi, 31 martie. Dobânda de politică monetară ar putea fi menţinută la 1,75% până la finalul acestui an şi majorată la 2,5% în anul 2017, conform celor mai mulţi participanţi la sondaj", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Totodată, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 8% pe data de 31 martie şi reduse la 6% până în luna decembrie a acestui an. "În anul 2017, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 6%. Faţă de sondajul anterior desfăşurat la începutul lunii februarie, se remarcă o temperare a aşteptărilor privind reducerea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei în 2017", se subliniază în comunicat.

Şi rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la 12% pe data de 31 martie şi reduse ulterior la 10% până în luna decembrie, potrivit analiştilor participanţi la sondaj. Potrivit acestora, anul 2017 ar putea aduce o nouă reducere a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută la 8% până în luna decembrie.

Dobânda de politică monetară este nemodificată din luna mai a anului trecut.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie