ZIARUL BURSA

29 martie 2016
Ediţia din 07.02.2023
Un guvern sub semnul gafelor

Un guvern sub semnul gafelor

A.S.Politică / 29 martie 2016

De-a lungul celor cinci luni de mandat, mai mulţi miniştri au gafat în public  

Surse politice susţin că Dacian Cioloş va schimba cinci miniştri

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Nici vorbă de remaniere guvernamentală"

Guvernul Cioloş pare că stă sub semnul gafelor, mai mulţi miniştri fiind taxaţi de opinia publică din cauza declaraţiilor, în decursul celor aproape cinci luni de guvernare.

Primul semn se găseşte chiar în programul de guvernare. La capitolul III - Planul de măsuri, tehnocraţii susţin că Guvernul va funcţiona pentru o perioadă de un an, dar, la unul din subcapitole, printre obiective se numără realizarea unui plan de investiţii pentru următorii 10 ani, având consensul întregii clase politice, a unei strategii naţionale de dezvoltare care să cuprindă obiective finanţate atât din fonduri europene (AP), cât şi din bugetul de stat, întocmit cu consultarea mediului privat, societăţii civile, ministerelor de resort, specialiştilor recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional.

Belgienii neagă informaţia potrivit căreia teroriştii ar fi folosit cartele pre-pay româneşti

Belgienii neagă informaţia potrivit căreia teroriştii ar fi folosit cartele pre-pay româneşti

Politică / 29 martie 2016

Actualizare 17:00 Tăriceanu despre declaraţiile premierului în cazul cartelelor prepay: "Dacă avea informaţii, era bine să tacă"

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că premierul Dacian Cioloş "era bine să tacă" în loc să vorbească despre folosirea cartelelor prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste, chiar dacă avea astfel de informaţii.

Actualizare 13:35 Buşoi: "Identificarea datelor personale pentru cartele pre-pay este necesară, avem nevoie de o dezbatere"

Actualizare 10:36 Cioloş: "Am spus şi am avut informaţia asta de la SRI, că în pregătirea unor atentate s-au folosit şi cartele prepay din România"

Actualizare 10:24 Sorin Roşca Stănescu: "Nu cumva acest domn Dacian Cioloş este, el însuşi, parte a «sistemului»? Aoleo! Nu o fi şi acest individ ofiţer acoperit?"

Actualizare 9:16 Alina Gorghiu: "Nu mi se pare normal să aud de la televiziune că anumite cartele prepay au fost folosite în comiterea de acte teroriste"

Actualizare 9:14 SRI: Cartele prepay româneşti, folosite în zone de conflict din Siria şi Irak

Actualizare 8:36 Ion Cristoiu face dezvăluiri: "SRI îi dă peste bot lui Cioloş"

"Viitorul ţine de energia verde, regenerabilă în special"

RADU DUDĂU, CONSILIER AL MINISTRULUI ENERGIEI:"Viitorul ţine de energia verde, regenerabilă în special"

ANDREI MURGULEŢCompanii / 29 martie 2016

Marile probleme ale sectorului energetic de astăzi reprezintă expresia unei acumulări de probleme de management, de ingerinţa politicului şi de interese de altă cultură care s-au acumulat ani peste ani, ajungând la un punct în care suntem forţaţi să luăm decizii care generează un anumit nivel de durere şi costuri sociale, ne-a declarat Radu Dudău, consilier al Ministrului Energiei, într-un interviu acordat Ziarului BURSA.

Comisia Juridică: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut

Comisia Juridică: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut

Ioana DogaruAnticorupţie / 29 martie 2016

Actualizare 15:48 Cererea DNA în cazul lui Sebastian Ghiţă, dezbătută şi votată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor

Cererea şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiţă va fi dezbătută şi votată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

Actualizare 12:50

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA de reţinere a deputatului Sebastian Ghiţă, cu 11 voturi "pentru", 5 "impotrivă" şi 5 "abţineri", dar a respins cererea de arestare preventivă.

Actualizare 11:34 Sebastian Ghiţă, la Comisia juridică a Camerei, cu două bibliorafturi de "dovezi"

CNIPMMR solicită modificarea Legii dării în plată în funcţie de situaţia specifică a proprietarului

S.A.Bănci-Asigurări / 29 martie 2016

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) susţine necesitatea adoptării unei Legi a dării în plată, care are ca scop principal rezolvarea problemelor ce apar în rândul anumitor categorii de persoane fizice, cu dificultăţi financiare reale, care, din cauze sociale şi economice, nu mai pot să îşi execute obligaţiile de plată, preferând să abandoneze imobilul în mâinile creditorului, potrivit unui comunicat al CNIPMMR trimis redacţiei.

DNA a cerut Ministerului Afacerilor Externe documente legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiţă

DNA a cerut Ministerului Afacerilor Externe documente legate de firme apropiate lui Sebastian Ghiţă

A.S.Anticorupţie / 29 martie 2016

DNA Ploieşti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe (MAE) documente referitoare la contractul de achiziţie a infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare pentru Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC), precizează MAE într-un răspuns la o solicitare Agerpres.

Suedia limitează durata creditelor ipotecare la 105 ani

Suedia limitează durata creditelor ipotecare la 105 ani

CĂLIN RECHEA Editorial / 29 martie 2016

CĂLIN RECHEA

Parlamentul Suediei a adoptat recent o lege, la cererea instituţiei de supraveghere a pieţelor financiare (Finansinspektionen), prin care se limitează perioada de rambursare a unui credit ipotecar la 105 ani, pe fondul gradului extrem de ridicat de îndatorare a populaţiei şi a creşterii accelerate a preţurilor de pe piaţa imobiliară.

ELECTRICA:"Negocierile cu Fondul Proprietatea s-au încheiat fără un acord"

C.P.Piaţa de Capital / 29 martie 2016

Franklin Templeton confirmă eşuarea negocierilor cu Electrica 

Franklin Templeton Investment Management, în calitate de administrator unic şi societate de administrare a Fondului Proprietatea, confirmă că negocierile recente cu Electrica nu au condus la încheierea unui acord în legătura cu o potenţială tranzacţie între FP şi Electrica cu privire la deţinerile Fondului din cadrul celor patru companii al căror acţionar majoritar este Electrica.

Patronii de la clubul Colectiv scapă definitiv de arestul la domiciliu

Patronii de la clubul Colectiv scapă definitiv de arestul la domiciliu

I.D.Anticorupţie / 29 martie 2016

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, luni, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru patronii clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, aceştia urmând să fie cercetaţi în libertate sub control judiciar, informează portalul instanţei.

Economia Olandei, susţinută de investiţii

V.R.Jurnal de criză / 29 martie 2016

PIB-ul Olandei va continua să crească anul acesta, în pofida faptului că ţara a fost grav afectată de criza economică, potrivit EconoTimes, care arată că investiţiile în Olanda se vor menţine la un nivel destul de solid în primul semestru din 2016, în condiţiile în care mai multe proiecte au fost stabilite înaintea încetinirii ciclului de business.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
2016, un an rău pentru listările din Japonia

2016, un an rău pentru listările din Japonia

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 martie 2016

Anul curent a fost, până în prezent, unul destul de rău pentru listările (ofertele publice iniţiale) din Japonia, conform Bloomberg, care arată că această situaţie este, în parte, consecinţa vânzărilor de pe pieţele nipone, care au făcut ca...

Alpiq Romenergie, încă un proces pierdut cu Hidroelectrica

ANDREI MURGULEŢCompanii / 29 martie 2016

Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea Alpiq Romenergie de acordare a unor despăgubiri de 215,75 milioane de lei pentru denunţarea de către administratorul judiciar a contractului din 3 aprilie 2008, potrivit unui comunicat al...

MACRO NEWSLETTER 29 martie

MACRO NEWSLETTER 29 martie

Internaţional / 29 martie 2016

Vânzările retail din Italia şi-au accelerat declinul anual în ianuarie 2016, până la 1,6%, de la 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare.

Nefericirea: o analiză matematică

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 29 martie 2016

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Am fost criticat. Săptămâna trecută am publicat un editorial despre probabilitatea - derivată din date demografice - ca o femeie să rămână necăsătorită. Eu credeam că este un text, în ultimă instanţă, despre o experienţă foarte omenească, a...

A government under the sign of blunders

A government under the sign of blunders

A.S. (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 29 martie 2016

The Cioloş government seems to be working under the sign of blunders, as several of its ministers have been criticized by the public over their statements, during their almost five months of government.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo