Aages a finalizat programul de răscumpărare de acţiuni proprii

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Aages Târgu Mureş (AAG) a încheiat ieri, cu succes, programul de răscumpărare pentru 50.000 de acţiuni proprii, reprezentând 0,5% din capitalul social al producătorului de instalaţii de încălzire prin inducţie, operaţiune ce a fost aprobată de acţionari în luna aprilie a acestui an, informează emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Cele 50.000 de acţiuni proprii care urmează să fie distribuite fac parte din planul de motivare şi fidelizare al angajaţilor", se arată în comunicatul Aages.

Aceasta este a doua operaţiune de acest tip finalizată în acest an, după ce în ianuarie a încheiat un alt program de buy-back pentru 40.000 de titluri proprii, operaţiune derulată începând cu aprobarea acţionarilor din luna aprilie 2018. Scopul programului a fost similar cu a celui finalizat ieri, societatea adăugând în comunicatul de atunci: "Acţiunea anunţată la începutul anului 2018 şi-a atins scopul, contribuind la creşterea producţiei şi a productivităţii".

Pentru primele trei luni ale acestui an, compania din Târgu Mureş a înregistrat un profit net de circa 0,469 milioane lei, în creştere cu 56% faţă de rezultatul obţinut la aceeaşi dată a anului 2018, de aproape 0,3 milioane de lei.

La începutul lunii iulie, emitentul a anunţat că a achiziţionat un teren cu o suprafaţă totală de peste 6.000 de metri pătraţi, în imediata vecinătate a celor cinci hale de producţie existente, scopul fiind extinderea capacităţilor de producţie în anul viitor. Totodată, compania a anunţat că a primit comenzi astfel încât şi-a acoperit integral posibilităţile de producţie în acest an, fiind în curs de finalizare primele contracte pentru anul 2020. Societatea a inaugurat recent, în luna mai, o nouă hală de producţie.

Aages, companie ce a fost listată la BVB în vara anului 2017, are o valoare de piaţă de circa 32,6 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS