ZIARUL BURSA

13 august 2019
Ediţia din 08.02.2023
"Zeci de ani de zile, bucureştenii au fost induşi în eroare de ELCEN"

"Zeci de ani de zile, bucureştenii au fost induşi în eroare de ELCEN"

Au consemnat MELANIA AGIU şi RAMONA RADUCompanii / 13 august 2019

(Interviu cu avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar RADET) 

"În acest moment, aş lansa un proces competitiv de licitaţie sau de selecţie de oferte la care să participe şi alţi agenţi economici care să ne dea agent termic, iar ELCEN să intre în competiţie cu aceştia"

Reporter: Care este situaţia actuală a RADET?

Gheorghe Piperea: Teoretic, RADET este în faliment, însă juridic vorbind, deşi este decis falimentul regiei, efectele acestei hotărâri sunt suspendate de Curtea de Apel Bucureşti.

Matteo Salvini

CRIZA ITALIANĂSalvini, acuzat că se transformă într-o vedetă "exit"

Octavian DanInternaţional / 13 august 2019

Matteo Salvini a reuşit să producă agitaţie pe scena politică italiană şi îngrijorare la nivelul Uniunii Europene. Mişcările sale, imprevizibile şi adesea împinse la extrem, îi determină pe adversarii politici să-l acuze că este artizanul unui program care, în cele din urmă, va duce la ieşirea Italiei din UE.

Brokerii - reticenţi cu privire la promovarea BVB la statutul de piaţă emergentă

PENTRU ACEST ANBrokerii - reticenţi cu privire la promovarea BVB la statutul de piaţă emergentă

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 13 august 2019

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Reclasificarea ar fi, cel mai probabil, stabilită pentru anul viitor"  

Simion Tihon, Prime Transaction: "Rezultatele financiare de până acum creează premisele ca şi la anul să avem dividende cu randament ridicat"

Şansele promovării pieţei locale de acţiuni la statutul de piaţă emergentă, în luna septembrie a acestui an, sunt egal împărţite între o amânare şi o promovare, consideră Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct în cadrul casei de brokeraj Tradeville, care adaugă totuşi că, în cazul unei reclasficări, aceasta ar fi stabilită, cel mai probabil, pentru anul viitor.

Eugen Teodorovici: "Rectificarea bugetară respectă ţinta asumată de deficit de 2,76%. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare".

Rectificarea bugetară dezbină coaliţia de guvernare

George MarinescuPolitică / 13 august 2019

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, rectificarea bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale. Conform declaraţiilor premierului Viorica Dăncilă şi ale lui Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă, chiar dacă unele dintre ministere - Educaţiei, Transporturilor, Fondurilor Europene, se vor confrunta cu tăieri ale sumelor aprobate prin legea bugetului de stat.

Oraşe distruse

Cătălin AvramescuEditorial / 13 august 2019

Cătălin Avramescu

În 1944, Anogeia era un sat din munţii Cretei. Renumit pentru spiritul de independenţă al locuitorilor săi, a intrat rapid în vizorul autorităţilor de ocupaţie din cauza sprijinului oferit grupărilor de gherilă. În dimineaţa zilei de 13 august, trupele germane au intrat în sat pentru a executa ordinul generalului Friedrich-Wilhelm Muller, comandantul militar al Cretei. Toţi bărbaţii aflaţi în sat şi pe o rază de un kilometru în jur urmau să fie împuşcaţi, iar satul distrus în întregime. Până şi caprele au fost furate sau ucise.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-13 august 2019

MACRO NEWSLETTER-13 august 2019

Macroeconomie / 13 august 2019

Producţia industrială din Franţa a scăzut semnificativ peste aşteptări în iunie 2019, cu o rată lunară de 2,3%, după o creştere de 2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la zero, de la 3,9% în luna anterioară. Producţia din...

Declin pe linie pentru indicii bursei

BVBDeclin pe linie pentru indicii bursei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 august 2019

Rulajul se menţine sub media anului  

Săptămâna de tranzacţionare a avut un debut negativ la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) într-o zi în care, după patru şedinţe de creştere, toţi indicii au înregistrat scăderi, BET, principalul coş de acţiuni...

Premianţi la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică

Cultură / 13 august 2019

Vara aceasta au fost obţinute mai multe rezultate bune la olimpiadele internaţionale. Cele două echipe ale ţării noastre, participante la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (Keszthely/Ungaria), au reputat un...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo