Revista BURSA Construcţiilor

Absenţii de la moţiune, excluşi din PSD

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 02 septembrie 2020

Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan şi Roxana Paţurcă au fost excluşi din PSD în urma deciziei de ieri a Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor. Cei patru parlamentari au fost astfel sancţionaţi pentru că, în opinia liderilor PSD, au lipsit nemotivat luni de la şedinţa plenului Legislativului, în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nu a mai fost dezbătută şi votată din cauza lipsei de cvorum.

Singura care a scăpat de sancţiunea excluderii este Carmen Dan, ce are documente care atestă faptul că este contact direct al unei persoane testate pozitiv cu Covid-19 (mama sa) şi că este obligată să stea în izolare. Conducerea PSD va studia documentele şi abia ulterior se va decide dacă fostul ministru de Interne va rămâne în PSD sau se va trece la excludere.

În legătură cu moţiunea de cenzură, Alfred Simonis, liderul grupului deputaţilor PSD a spus: "Decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale pe sesizarea depusă de Guvern. Prin urmare, nu o să o mai dezbatem în perioada următoare. Este prea devreme să discutăm despre o altă moţiune de cenzură".

Simonis s-a referit şi la acţiunea pe care parlamentarii social-democraţi o vor demara în perioada următoare împotriva Cabinetului Orban.

"Birourile permanente reunite se vor reuni mâine (n.r. - astăzi) şi vor trimite comisiilor de buget finanţe proiectul privind modificarea ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară cu scopul principal de a elimina acel articol prin care pensiile din România au fost diminuate cu 26%. Săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol, prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40% conform legii în vigoare. Guvernul nu mai are niciun mecanism prin care să încerce să anuleze sau să reducă această majorare de care pensionarii români au mare nevoie", a afirmat Alfred Simonis.

Liderul deputaţilor social-democraţi a precizat că parlamentarii PSD vor iniţia un proiect de act normativ prin care cadrele didactice să beneficieze pe perioada pandemiei de acelaşi tip de bonus (n.r. - 500 de euro) de care beneficiază cadrele medicale aflate în prima linie în lupta anti-Covid 19. PSD motivează acordarea acestui bonus prin faptul că profesorii vor fi expuşi la infectarea cu noul coronavirus odată cu începerea anului şcolar.

Alfred Simonis a mai precizat că, la modificarea rectificării bugetare, vor primi bani în plus şi administraţiile publice locale care se confruntă cu grave probleme din punct de vedere al veniturilor, după ce fiecare caz va fi analizat în parte.

"Vom asigura şi fondurile necesare pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, care nu mai au bani pentru salarii şi vom ajuta administraţiile publice locale care se sufocă din cauza acestui guvern incompetent. Autorităţile locale nu mai au bani să plătească astăzi salariile", a spus Simonis.

El a susţinut că este necesară modificarea rectificării bugetare, deoarece autorităţile locale nu au fondurile necesare pentru pregătirea anului şcolar şi nici pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, aşa cum a cerut ieri premierul Ludovic Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro