ZIARUL BURSA

02 septembrie 2020
"Ponderea cheltuielilor de personal şi asistenţă socială în totalul veniturilor fiscale şi a contribuţiilor sociale va urca la 90,9%, la finele lui 2020"

OPINIA CONSILIULUI FISCAL PENTRU A DOUA RECTIFICARE BUGETARĂ:"Ponderea cheltuielilor de personal şi asistenţă socială în totalul veniturilor fiscale şi a contribuţiilor sociale va urca la 90,9%, la finele lui 2020"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 02 septembrie 2020

Ponderea cheltuielilor de personal şi de asistenţă socială (salarii bugetari + pensii, alocaţii, etc.) în totalul veniturilor fiscale şi a contribuţiilor sociale vor atinge nivelul record de 90,9% la finele acestui an, arată prognoza Consiliul Fiscal, ce are la bază coordonatele bugetare din a doua rectificare bugetară a bugetului general consolidate pe anul 2020.

"Punctul de plecare al deficitului bugetar pentru 2021 - cel puţin 7,5% din PIB"

CONSILIUL FISCAL:"Punctul de plecare al deficitului bugetar pentru 2021 - cel puţin 7,5% din PIB"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 02 septembrie 2020

"Abordarea discreţionară a procentului de majorare a pensiilor reliefează un caracter ad-hoc al deciziilor de politică fiscală şi o planificare bugetară deficitară", spune CF CF: "Deficitele iniţiale mari nu au permis BNR să fie la fel de agresivă cu reducerea ratei de politică monetară cum s-a întâmplat în alte economii învecinate" 

Punctul de plecare al deficitului bugetar pentru anul 2021 ar fi de cel puţin 7,5% din PIB, chiar admiţând expirarea măsurilor temporare de sprijin aprobate de Guvern şi revenirea economiei prognozată de CNSP, adică o creştere economică de 4,9% pentru anul 2021, se arată în opinia Consiliul Fiscal (CF) cu privire la cea de-a doua rectificare a bugetului general consolidat. Deficitul bugetar reprezintă cheltuielile statului care nu pot fi acoperite din veniturile la buget şi deci sumele care trebuie împrumutate pentru a finanţa respectivele cheltuieli.

Ludovic Orban

HOTĂRÂREA DA, ORDINELE BA...Redeschidere cu bucluc

George MarinescuPolitică / 02 septembrie 2020

Reluarea activităţii în interior a restaurantelor şi cafenelelor, precum şi redeschiderea pentru public a teatrelor, cinematografelor, instituţiilor de cultură şi sălilor de spectacole au fost perturbate de modul în care membrii actualului Guvern înţeleg să ia măsuri în timpul pandemiei Covid-19: adică de azi pe mâine.

Un eşec lamentabil

Cornel CodiţăEditorial / 02 septembrie 2020

Cornel Codiţă

După ce a anunţat cu surle şi trîmbe, nu doar că va bate "pălitura de osîndă", dar că poate marca şi cu ochii închişi, PSD-ul nu a apucat nici măcar să pună mingea la punctul cu var. Echipa n-a avut jucători pe foaie cîţi cere regulamentul jocului parlamentar, aşa că s-a întîlnit cu iarba gazonului, doar de pe tuşă. A reuşit greu egalabila contraperformanţă să îşi dea autogol, fără să joace.

Ediţia din 02.09.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 2 Septembrie 2020

Macroeconomie / 02 septembrie 2020

Creditul acordat rezidenţilor din Cehia şi-a temperat creşterea anuală şi în iulie 2020, până la 4,3%, de la 4,8% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a accelerat creşterea anuală...

Tranzacţie cu 1,4% din SIF Transilvania

Tranzacţie cu 1,4% din SIF Transilvania

A.I.Piaţa de Capital / 02 septembrie 2020

O tranzacţie de 11,089 milioane de lei, cu 30,38 milioane de acţiuni SIF Transilvania (SIF3), echivalentul a 1,4% din capitalul societăţii, a avut loc ieri, la preţul de 0,365 lei/titlu, arată datele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Absenţii de la moţiune, excluşi din PSD

George MarinescuPolitică / 02 septembrie 2020

Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan şi Roxana Paţurcă au fost excluşi din PSD în urma deciziei de ieri a Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor. Cei patru parlamentari au fost astfel sancţionaţi pentru că, în opinia liderilor...

Ziarul BURSA

27 ianuarie
BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo