Acord pentru fondurile alocate politicii de coeziune

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 5 octombrie

Acord pentru fondurile alocate politicii de coeziune

Ţara noastră beneficiază de 31 miliarde euro pentru investiţii în perioada de programare 2021-2027

Reprezentanţii Guvernului urmează să semneze astăzi acordul de parteneriat privind fondurile de coeziune alocate ţării noastre pentru perioada de programare 2021-2027. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat ieri că finanţarea alocată pe politica de coeziune - 31 miliarde euro - va fi folosită "în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat", a arătat premierul.

"Faptul că am reuşit, în ultimele luni, să deschidem linii de finanţare din PNRR în mai multe domenii - eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice - este dovada faptului că lucrurile merg în direcţia bună. Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre socialeşşi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani - este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual. Mâine vom face un pas decisiv prin semnarea acordului de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde de euro fonduri europene de care vom beneficia prin politica de coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat", a spus Nicolae Ciucă, ieri, la Palatul Victoria, la finalul ceremoniei de semnare a contractelor pentru finanţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi Holocaustului din România şi a Memorialului "Închisoarea Tăcerii" - Râmnicu Sărat în cadrul componentei turism şi cultură din PNRR.

Premierul a arătat că în vremuri de criză, este importantă investiţia în proiecte pentru viitor şi a precizat că actuala coaliţie guvernamentală are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro