Abonament gratuit

Acordul ruso-ucrainean pentru livrarea gazelor se împiedică de o formalitate

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Acordul ruso-ucrainean pentru livrarea gazelor se împiedică de o formalitate

Mult trâmbiţatul acord ruso-ucrainean pentru livrarea gazelor, despre care agenţiile de presă occidentale relatau, zilele trecute, că ar fi ca şi încheiat, se împiedică acum de o formalitate. Situaţia pare să favorizeze Rusia, care a mai câştigat un răgaz în disputa cu Ucraina şi Occidentul, mai ales că se apropie sezonul rece.

Agenţia Interfax susţine că principalul obstacol pentru încheierea acordului este modul în care trebuie aprobat preţul şi cantitatea de gaze ruseşti care vor încălzi Ucraina la iarnă. Astfel, Kievul insistă să parafeze un acord între Naftogaz şi Gazprom, cu preţuri şi cantităţi bătute în cuie, iar Moscova consideră că este suficientă doar aprobarea Guvernului rus pentru preţul de livrare, ca anexă la contractul existent din 2009, în care să fie precizat discountul acordat.

Ieri, ministrul ucrainean al energiei Yuriy Prodan a declarat că trebuie încheiat un nou acord pentru livrarea gazelor, dar omologul său rus Alexander Novak a precizat că acţiunea nu este posibilă întrucât există o dispută pe rol la curtea de arbitraj de la Stockholm arbitration. Oficialul rus a spus că cea mai uşoară cale este semnarea unui act adiţional la contractul existent, în care să fie precizat discountul acordat. Preţul stabilit este de 385 dolari pe mia de metri cubi până la 31 martie 2015.

Ucraina este dispusă să informeze curtea de arbitraj de înţelegerea care urmează să fie perfectată. Prodan susţine că a fost surprins că omologul său rus i-a şi înmânat un document pe care să-l semneze pentru parafarea livrărilor din această iarnă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Formalitatea se numeste "good will" si trebuie sa fie dat Ucrainei de uncheșu' de peste ocean, care cere sa se tina cu dintii de o conditie ce nu poate fi acceptata de nimeni, nici macar de negociatorul UE, fiind absurda, dar care blocînd dezlegarea, face jocul ... cui oare?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS