Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Acţionarii Prodplast au aprobat majorarea capitalului cu 13 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Operaţiunea este posibil să includă compensarea unor creanţe deţinute de directorul general şi acţionari ai companiei

Societatea îşi va schimba denumirea din Prodplast în Promatiers

Acţionarii Prodplast (PPL) au aprobat, în adunarea de ieri, majorarea capitalului social al companiei cu cel mult 13,4 milioane de lei, de la 17,07 milioane lei la maxim 30,47 milioane lei, se arată într-un raport al producătorului de mase plastice din Bucureşti remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea se va derula în vederea asigurării resurselor financiare ale societăţii pentru implementarea strategiei de dezvoltare, în concordanţă cu planurile de investiţii aprobate şi consolidarea participaţiilor sale, se mai precizează în raportul Prodplast.

Majorarea de capital se va realiza în numerar, prin emisiunea a 13,4 milioane acţiuni noi (cu o valoare nominală de 1 leu/titlu), şi presupune derularea a două etape.

Într-o primă fază, se va acorda drept de preferinţă acţionarilor companiei existenţi la data de 25 august a acestui an (data de înregistrare). În perioada de subscrierere, acţionarii pot să subscrie la un preţ egal cu valoarea nominală, pentru subscrierea unei acţiuni nou-emise fiind necesar un număr de 1,14665 drepturi de preferinţă. Acţiunile urmează să fie subscrise fără primă de emisiune.

În etapa a doua, acţiunile care nu sunt subscrise sau plătite în întregime de către acţionari până la expirarea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă în cadrul etapei anterioare, vor fi subscrise prin compensarea unor creanţe în valoare totală de 13,1 milioane lei deţinute de directorul Prodplast şi de unii acţionari ai societăţii.

Tudor Georgescu, directorul general al companiei, este titularul unei creanţe în valoare totală de circa 1,7 milioane de lei (compusă din creanţă de 0,687 milioane lei, reprezentând remuneraţie suplimentară pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă, şi o altă creanţă în valoare de 1,015 milioane lei), Florin Pogonaru este titularul unei creanţe de 10 milioane de lei, Societatea Nord - creanţă de 0,5 milioane, Societatea Victoria Art & Business Center - creanţă de 0,5 milioane lei, Societatea ECDL Romania - creanţă de 0,4 milioane lei, toate fiind entităţi controlate de Florin Pogonaru.

Dacă la finalul primei etape rămân nesubscrise sau neplătite integral cel puţin 12,97 milioane de acţiuni, se va realiza compensarea integrală a creanţelor deţinute de directorul general şi de acţionarii menţionaţi, se arată în comunicatul companiei.

Dacă vor rămâne nesubscrise sau neplătite integral mai puţin de 12,97 milioane de acţiuni, se va realiza o compensare parţială a creanţelor astfel: Tudor Georgescu - 12,99% din totalul acţiunilor rămase nesubscrise sau neplătite integral, Florin Pogonaru - 76,32%, Nord - 3,82%, Victoria Art & Business Center - 3,82%, ECDL Romania - 3,05%.

Perioada în care se pot subscrie acţiuni în cadrul exercitării dreptului de preferinţă din prima etapă va fi de 31 de zile de la data data aprobării prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Fiannciară (ASF), iar termenul de subscriere în cadrul etapei a doua va fi de trei zile calendaristice.

Acţiunile nou emise şi rămase nesubscrise la finalul celei de-a doua etape urmează să fie anulate.

De asemenea, acţionarii au mai aprobat, ieri, schimbarea denumirii societăţii din Prodplast în Promatiers.

Un alt punct ce a primit undă verde este modificarea unui punct al Actului Constitutiv ce stipulează că board-ul va fi alcătuit din trei persoane (faţă de cinci în prezent), care vor fi numiţi pentru o perioadă de trei ani de Adunarea Generală a Acţionarilor.

Pentru primul trimestru al anului, Prodplast a înregistrat un profit de 2,18 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât cel din primele şase luni ale lui 2019, de circa 0,85 milioane lei, în condiţiile în care veniturile din vânzări au urcat cu 56%, la 29,01 milioane lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Prodplast este controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, iar faţă de preţul acţiunii de ieri, de la ora 16:00, de 4,2 lei, valoarea de piaţă a producătorului de mase plastice era de 71,7 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O AGEA tip POGONARU,nu e loc pt.nimeni acolo,mai ales dupa retragerea sif5.Inca o delistare,brava ASF..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie