ZIARUL BURSA

23 septembrie
Obiectivele Republicii Islamice Iran în realizarea unui program nuclear paşnic

ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU BURSA, NEGOCIATORUL PROGRAMULUI NUCLEAR DIN REPUBLICA ISLAMICĂ IRANObiectivele Republicii Islamice Iran în realizarea unui program nuclear paşnic

Seyed Abbas AgharchiInternaţional / 07 august 2020

În ultimii ani, în calitate de negociator senior al programului nuclear din Republica Islamică Iran, am fost în contact cu diverse părţi din ţări şi organizaţii internaţionale, întrebarea fundamentală şi esenţială a publicului larg cu privire la programul nuclear paşnic al Iranului s-a concentrat asupra acestei propoziţii particulare: "Care sunt obiectivele Republicii Islamice Iran în desfăşurarea unui program nuclear paşnic?"

Alibaba Pictures se delistează de la Bursa din Singapore

Alibaba Pictures se delistează de la Bursa din Singapore

A.V.Internaţional / 07 august 2020

Alibaba Pictures Group Ltd., companie de film din cadrul gigantului de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., se va delista de la Bursa din Singapore (SGX) începând cu data de 4 decembrie 2020, conform anunţului făcut ieri de companie, preluat de The Business Times.

Credite de peste 150 de miliarde de dolari, amânate la plată de marile bănci din SUA

Credite de peste 150 de miliarde de dolari, amânate la plată de marile bănci din SUA

Alina VasiescuInternaţional / 07 august 2020

Primele patru mari bănci din Statele Unite ale Americii (SUA) au acordat, până la mijlocul anului curent, amânări la rambursarea de credite de cel puţin 151,5 miliarde de dolari, în condiţiile în care împrumutaţii - de la întreprinderi mici la proprietari de locuinţe - au solicitat scutirea temporară de la plata datoriei, pe fondul pandemiei de coronavirus, conform datelor Bloomberg.

Fotoliul cu vedere la Cişmigiu

CORNEL CODIŢĂEditorial / 07 august 2020

CORNEL CODIŢĂ

Grădina cu nume şi istorie legate de cişmele, primele lucrări sistematice de amenajare şi întreţinere a surselor publice de apă potabilă din Bucureşti, (Alexandru Ipsilanti 1779), are şi astăzi un farmec aparte şi exercită încă o considerabilă atracţie. În mod firesc, ea are de a face cu iubirea de natură şi dorinţa de recreere în aer liber.

Premiile din tenis au mai intrat la apă

Premiile din tenis au mai intrat la apă

O.D.Sport / 07 august 2020

Premiile acordate la marile turnee de tenis încep să scadă, dar rămân în continuare la cote foarte ridicate. Grija organizatorilor este acum îndreptată spre sportivii cu venituri mai reduse, tocmai de aceea se anunţă uşoare creşteri la premiile acordate pentru calificarea în tururile inferioare. Organizatorii US Open au anunţat că premiile totale ale ediţiei 2020 a US Open vor fi de 53,4 milioane de dolari (45 de milioane de euro), cu şase la sută mai mici faţă de 2019, când au fost de 57 de milioane de dolari, un record. Cea mai mare scădere este la câştigătorii probelor de simplu, care vor primi câte trei milioane de dolari, cu 850.000 de dolari mai puţin faţă de cei din 2019. Finaliştii vor lua şi ei mai puţin, de la 1,9 milioane de dolari la 1,5 milioane de dolari fiecare. Singurii jucători care vor primi mai mulţi bani ca anul trecut vor fi cei care pierd în primul tur, o creştere de la 58.000 de dolari la 61.000 de dolari (51.000 de euro). Premiile pentru jucătorii eliminaţi în tururile al doilea şi al treilea rămân la fel ca în 2019, 100.000 şi 163.000 de dolari (84.000 şi 137.000 euro). Semifinaliştii vor primi câte 800.000 de dolari (673.000 de euro), cei eliminaţi în sferturi, câte 425.000 de dolari (357.000 de euro) şi cei care părăsesc competiţia în optimi, câte 250.000 (210.000 de euro), faţă de câte 960.000, 500.000, respectiv 280.000 de dolari, anul trecut.

Încântat la Encants

PLASAMENTE ALTERNATIVEÎncântat la Encants

Marius TiţaInvestiţii Personale / 07 august 2020

Marius Tiţa

Suntem mulţi dintre noi cei care am auzit dar, mai ales, îl urmărim, la o televiziune descoperitoare, pe Drew Pritchard, un britanic galez specializat cu suflet în comerţul de antichităţi. Are un magazin în oraşul lui natal, Conwy, din Ţara Galilor, în care vinde tot felul de minunăţii din alte timpuri. De fapt, peisajul comerţului britanic de aşa-numitele antichităţi este absolut fabulos, cuceritor, ca o poveste. Aici se mişcă Drew Pritchard, pentru că se mişcă tot timpul. El merge prin tot felul de locuri, pe la tot felul de oameni, şi descoperă tot felul de minunăţii pe care le cumpără, uneori cu negocieri, dar nu feroce, şi le aduce la magazinul lui din oraşul lui natal, vin angajaţii lui care sunt foarte simpatici, pricepuţi şi convingători. Este încă un prilej de a vorbi despre obiectele-subiecte, cum se restaurează, ce secrete au ascuns, la ce preţuri se dau.

Elevii, în opoziţie faţă de măsurile anunţate de preşedinte

Elevii, în opoziţie faţă de măsurile anunţate de preşedinte

Octavian DanMiscellanea / 07 august 2020

Măsurile anunţate de preşedintele Klaus Iohannis, legate de startul noului an şcolar, nu au produs entuziasm în rândul elevilor, ba din contra. Patru asociaţii de elevi - Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) - nu sunt de acord cu noile măsuri anunţate de autorităţi privind redeschiderea şcolilor şi spun că decizia închiderii unităţilor acolo unde media ultimelor zile este de trei sau mai multe cazuri la mia de locuitori îi va pune în pericol pe elevi şi pe personalul unităţilor de învăţământ. Asociaţiile cred că suspendarea cursurilor după ce timp de mai multe zile se înregistrează numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere modul rapid în care se răspândeşte virusul. Cele patru asociaţii au transmis un comunicat de presă referitor la anunţul preşedintelui Klaus Iohannis:

"Criza actuală va afecta circa un an şi jumătate sectorul mobilei"

"Criza actuală va afecta circa un an şi jumătate sectorul mobilei"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 07 august 2020

(Interviu cu Iuliu Moldoveanu, preşedintele Asociaţiei Clubul Român de Mobilă) 

"Producătorii de mobilier vor avea scăderi de 10-25% din cifra de afaceri" "Această criză va fi mai lungă decât ne imaginasem noi, o să trăim cu ea şi o să facem lucruri diferite, schimbate în totalitate de ceea ce ne imaginaserăm până acum" "Foarte multe companii mici vor dispărea şi vom asista la destul de multe fuziuni"

Reporter: În ce situaţie se află industria mobilei, ca urmare a măsurilor adoptate de autorităţi în vederea combaterii coronavirusului?

OPINII "Tot aurul din lume încape într-un cub cu latura de 20 metri"

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 07 august 2020

Chiar îmi era dor să aud din nou constatarea asta. Cumva, când aurul atinge un nou maxim istoric, la o cifră cât mai rotundă, cei 20 de metri par surprinzător de mici. Acum vreo 20 de ani când preţul aurului era 300 şi ceva de dolari uncia cei 20 de metri păreau kilometrici. Imediat după criza financiară din 2009, cineva ne explică doct cum se pierde mare parte din argintul folosit în industrie, deci era justificat un preţ de 50 de dolari/uncia. Apoi am uitat că se pierde atâta argint când economia şi bursele şi-au revenit, iar preţul argintului a intrat sub 15 dolari.

Ediţia din 23.09.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 7 August 2020

MACRO NEWSLETTER 7 August 2020

Macroeconomie / 07 august 2020

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în iunie 2020, cu o rată lunară de 27,9%, după o creştere de 10,4% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 11,3%, de la 29,3% în luna anterioară. Comenzile...

Comitetul de Urgenţă al FRF a decis: "batista pe ţambal"

D.N.Miscellanea / 07 august 2020

Piaţa Independenţei a fost pupată, din nou, în fotbalul autohton. Practic, în ultimele două luni s-a jucat aproape degeaba în play-out, în birouri a fost rezolvată rapid retrogradarea, mai bine zis neretrogradarea. Comitetul de Urgenţă al FRF a...

Şomajul tehnic, susţinut cu bani europeni

Miscellanea / 07 august 2020

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic.

Prin proiectul "Sper - sprijin pentru...

Sesiune preponderent pozitivă pentru indici

BVBSesiune preponderent pozitivă pentru indici

A.I. Piaţa de Capital / 07 august 2020

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de ieri de tranzacţionare în creştere, spre deosebire de parcursul principalelor pieţe europene care afişau scăderi, la finele sesiunii bursiere.

Inflaţie de candidaţi pentru Primăria Capitalei

George MarinescuPolitică / 07 august 2020

Febra alegerilor locale ce se vor desfăşura în 27 septembrie pare să îi fi cuprins pe toţi politicienii care, în acest moment, în sondajele de opinie, sunt creditaţi cu şanse minime să revină în Parlament în urma alegerilor generale din luna...

Soarta dosarului 10 august, decisă în 10 august

I.Ghe.Politică / 07 august 2020

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, ieri, pentru 10 august, solicitarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind redeschiderea anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul 10 August....

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo