Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu peste 11%

M.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu peste 11%

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost ieri cele mai căutate la BVB, avînd un rulaj de 6,97 milioane lei, şi au crescut puternic spre închidere cu 11,19%, la 1,49 lei. Brokerii sunt de părere că acţiunile TLV au avut această evoluţie în aşteptatea rezultatelor financiare semestriale.

Şi la Sibex, ieri, după două zile cu deprecieri, cotaţia DETLV a revenit pe plus câştigând 12,44 bani adică 9,4% pentru septembrie şi a ajuns la 1,4444 lei/titlu.

Miercuri, preţul acţiunilor TLV a scăzut chiar şi cu aproape 6%. Scăderea a avut loc în urma dezminţirii de către un oficial al National Bank of Greece (NBG) potrivit căreia banca grecească nu este interesată să achiziţioneze Banca Transilvania.

Brokerii sunt de părere că BT nu se va vinde, pentru că sunt puţine bănci străine care îşi permit să facă investiţii în perioada de criză economică. "Toată lumea este în aşteptare şi nimeni nu ştie care este preţul corect în condiţiile de criză", consideră brokerii.

La începutul acestei săptămâni preţul acţiunilor TLV a crescut semnificativ, pe fondul zvonurilor de vânzare care au antrenat schimburi importante la Bursa de Valori Bucureşti.

Până în acest moment, reprezentanţii Băncii Transilvania nu au prezentat vreo poziţie oficială pentru a pune capăt sau, după caz, confirma zvonurile din piaţă. Contactaţi de ziarul Bursa, directorul generalal Băncii, Robert Rekkers, nu a dorit să facă niciun comentariu privind evoluţia acţiunilor TLV sau zvonurile despre vânzarea Băncii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS