Alianţă între Kaspersky şi Interpol împotriva "piraţilor" IT

Ziarul BURSA #Companii #IT /

Kaspersky şi Interpol au parafat un nou acord de colaborare în lupta împotriva infracţionalităţii cibernetice din toată lumea, în cadrul evenimentului Interpol World 2019, ce are loc în Singapore.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei de securitate IT, acesta este al doilea acord între cele două părţi, primul fiind semnat în anul 2014. Noul document, valabil pentru următorii cinci ani, a fost parafat de către Eugene Kaspersky, CEO Kaspersky, şi Tim Morris, director executiv al Interpol.

În acest context, Kaspersky va furniza Interpol suport în materie de resurse umane, training şi informaţii despre ameninţările reprezentate de cele mai noi activităţi de infracţionalitate cibernetică, consolidând resursele organizaţiei de urmărire a acestora: "Noul acord întăreşte colaborarea existentă între cele două organizaţii, asigurându-se că schimbul de informaţii şi tehnologii sprijină Interpol în investigaţiile de infracţionalitate cibernetică. În cadrul noului acord, Kas-persky va furniza informaţii despre cercetările sale şi va pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru procesul de investigaţie, cu scopul de a consolida eforturile de prevenţie a atacurilor cibernetice. Kaspersky cunoaşte caracterul pandemic al infracţionalităţii cibernetice şi participă periodic la operaţiuni comune şi investigaţii, alături de comunitatea globală de securitate IT, de organizaţii internaţionale precum Interpol, agenţii de aplicare a legii şi entităţi CERT din toată lumea".

Companiile de securitate IT au anunţat recent că oferă un serviciu gratuit pentru agenţiile de aplicare a legii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS