Alianţă pentru patente deschise în vederea promovării tehnologiei WiMAX 4G

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 iunie 2008

Pentru a accelera adoptarea pe scară largă tehnologiei WiMAX şi a produselor bazate pe aceasta, Alcatel-Lucent, Cisco, Clearwire, Intel Corporation, Samsung Electronics şi Sprint au anunţat săptămâna trecută formarea alianţei OPA (Open Patent Alliance - Alianţă pentru patente deschise). OPA va promova un model de drepturi de proprietate intelectuală competitiv şi deschis care va stimula dezvoltarea domeniului WiMAX şi va oferi suport pentru inovaţii prin diversificarea ofertelor şi reducerea costurilor pentru echipamente şi servicii WiMAX (tehnologie, dispozitive şi aplicaţii).

WiMAX este o tehnologie wireless de bandă largă 4G bazată pe IP care asigură costuri reduse, viteză multi-megabit şi rate de transfer mari pentru epoca Internetului mobil pentru comunicaţii video Rich Media şi aplicaţii de bandă largă. Această tehnologie este bazată pe standardul IEEE 802.16e. Pentru a-şi realiza obiectivele, OPA va forma o comunitate de brevete pentru domeniul WiMAX care va ajuta companiile participante să obţină acces la licenţe ale proprietarilor de brevete la costuri previzibile.

Comunitatea de brevete va reuni drepturile de licenţă necesare implementării standardului WiMAX aşa cum este definit acesta de Forumul WiMAX şi standardul IEEE 802.16e. Pentru a se asigura diferenţierea şi interoperabilitatea produselor la preţuri mai previzibile, această abordare se va concentra asupra creării unei structuri mai competitive de drepturi de autor prin solicitarea de taxe numai pentru caracteristicile necesare dezvoltării de produse WiMAX. Comunitatea de brevete va include diverse soluţii de licenţiere a drepturilor de autor, cum ar fi, de exemplu, contabilitatea pentru licenţierea încrucişată între membrii individuali ai comunităţii.

În afară e formarea unei comunităţi de brevete WiMAX, OPA va asigura instruire privind ecosistemul WiMAX şi va servi drept resursă centralizată pentru aspectele legate de drepturile de proprietate intelectuală corelate cu tehnologia WiMAX. OPA va solicita includerea patentelor esenţiale WiMAX în comunitatea de brevete. Va exista un recenzent terţ independent cu rol de "arbitru de patente" care va evalua patentele remise în vederea stabilirii importanţei lor pentru standardul WiMAX şi profilurile Forumului WiMAX. Deşi OPA se va concentra iniţial asupra eforturilor de dezvoltare a standardului WiMAX, în viitor alianţa va colabora şi cu alte grupuri din domeniu.

Compusă iniţial din şase companii fondatoare, OPA se aşteaptă la participarea altor şase până la nouă companii pentru completarea lanţului valoric WiMAX şi extinderea reprezentării geografice. Fiecare companie investitoare va avea un reprezentant în consiliul de conducere al OPA. OPA va dispune de un personal propriu, care va fi condus de un responsabil subordonat consiliului de conducere al OPA. De asemenea, alianţa va servi drept agent de licenţiere pentru comunitatea de brevete WiMAX, reprezentând deţinătorii de licenţe participanţi la comunitatea de brevete.

"Cisco susţine alianţa OPA în vederea stimulării adoptării tehnologiilor wireless de bandă largă WiMAX şi a îmbunătăţirii comunicaţiilor mobile în întreaga lume. Impulsionând adoptarea soluţiilor WiMAX, tehnologiile inovatoare vor asigura libertatea de mişcare în condiţiile menţinerii unei conectivităţi permanente pentru facilitarea dezvoltării de noi aplicaţii şi servicii." (Brett Galloway, Senior Vice President, Cisco Wireless and Security)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro