"Analfabetismul cibernetic" costă foarte mult

Ziarul BURSA #Companii / 14 mai 2020

"Analfabetismul cibernetic" costă foarte mult

Utilizarea internetului fără un minim de cuno tin e poate fi extrem de periculoasă, din foarte multe puncte de vedere.

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de internet nu ştiu cum să verifice dacă parolele pe care le au pentru diverse conturi au fost compromise, arată cel mai recent raport Kaspersky - "Defending digital privacy: taking personal protection to the next level". În acelaşi timp, cercetarea de specialitate relevă faptul că 83% dintre cei chestionaţi îşi creează singuri parolele de autentificare. Veştile sunt unele foarte bune pentru infractorii cibernetici, care astfel au mult mai pu in de lucru. Conform raportului, 55% dintre utilizatori susţin că îşi amintesc toate parolele, o persoană din cinci (19%) le păstrează scrise într-un fişier sau document salvat pe computerul lor, în timp ce 18% folosesc browserele de pe computer, smartphone sau tabletă, pentru a-şi stoca parolele.

Specialiştii în securitate cibenetică susţin că există câteva modalităţi prin care utilizatorii pot verifica dacă parola lor a fost compromisă. "De exemplu, servicii precum "Have I Been Pwned?" menţin o bază de date în care utilizatorii pot verifica dacă parolele lor au fost incluse în scurgeri publice sau breşe de date, fără a vizita alte site-uri îndoielnice", menţionează Kas­persky.

Marina Titova, head of consumer product marketing la Kaspersky, afirmă: "Consumatorii pot monitoriza răspândirea datelor cu caracter personal, inclusiv parolele care ar fi putut fi compromise. Şi acest lucru nu este doar de dragul de «a fi la curent»; aceasta permite, de asemenea, utilizatorilor să ia măsurile corecte pentru a reduce la minimum orice invadare a vieţii private - şi alte consecinţe mai grave. Acesta este motivul pentru care, la Kaspersky, am pus un accent deosebit pe protejarea confidenţialităţii consumatorilor". Pentru a păstra în siguranţă datele cu caracter personal se recomandă, printre altele: reducerea la minimum a numărului de persoane cu care sunt împărtăşite informaţiile de conectare la cont, să nu fie lăsate niciodată parolele la vedere (pe hârtie sau pe vreun dispozitiv), utilizarea de parole puternice şi solide, generate de o soluţie de securitate fiabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro