Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Banca Angliei recomandă creditorilor să renunţe la Libor

V.D.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Banca Angliei le recomandă creditorilor să-şi accelereze eforturile pentru reducerea utilizării Libor (n.r. rata dobânzii practicată pe piaţa londoneză de către băncile de prim rang), pentru a putea face faţă unor viitoare condiţii punitive din partea Băncii Centrale, potrivit Reuters.

Băncile din Anglia au fost amendate pentru că au încercat să înlocuiască Libor cu Sonia (Sterling Overnight Index Average) care reprezintă rata dobânzii "fără risc" practicată de Banca Centrală.

"Trebuie să vedem o accelerare a eforturilor în 2020 pentru a ne asigura că ratele fără riscuri sunt adoptate pe întreaga gamă de afaceri cu lire sterline, iar Libor trebuie lăsat în urmă", a spus Andrew Hauser, Director executiv la Banca Angliei.

Hauser a spus că începând cu luna octombrie, Banca Angliei va începe să crească "ajustarea" progresivă pe garanţiile legate de Libor, utilizate de bănci pentru a se împrumuta de la banca centrală, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de mai multe garanţii pentru a acoperi aceeaşi sumă împrumutată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS