Banca Centrală a Estoniei cercetează dacă Blockchain poate sprijini un euro digital

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 octombrie 2020

Banca Centrală a Estoniei cercetează dacă Blockchain poate sprijini un euro digital

Eesti Pank, banca centrală a Estoniei, desfăşoară un proiect de cercetare "multianual" care va investiga dacă o monedă digitală bazată pe blockchain poate să funcţioneze alături de numerar.

Moneda digitală a băncii centrale ar oferi, teoretic, oamenilor şi companiilor o nouă modalitate de a depune şi utiliza bani alături de conturile lor la bănci comerciale şi numerar. Moneda digitală a băncii centrale ar fi în acest fel similară cu numerarul, deoarece ambele sunt o creanţă asupra băncii centrale, ceea ce înseamnă că banca centrală face o copie de rezervă direct a valorii banilor.

Eesti Pank a anunţat că iniţiativa va evalua adecvarea KSI Blockchain, care este deja "o parte esenţială" a infrastructurii sistemului de guvernare electronică din Estonia, în sprijinirea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC), potrivit unui comunicat de presă remis vineri.

Cercetarea va fi efectuată cu asistenţă din partea Guardtime, o companie estonă care a dezvoltat KSI Blockchain şi a grupului SW7, o firmă de investiţii şi dezvoltare de afaceri din Londra, cu accent pe tehnologii inovatoare.

Cercetarea va analiza în continuare noi soluţii de plată care ar putea apărea din utilizarea identităţii electronice şi a altor soluţii de guvernare electronică din Estonia, deşi va fi o tehnologie agnostică în abordarea sa.

Eesti Pank a declarat că cercetarea este iniţiată, deoarece obiceiurile utilizatorilor se schimbă deja în ceea ce priveşte plăţile şi pentru a sprijini cercetarea unui posibil euro digital anunţat săptămâna trecută de Banca Centrală Europeană.

Experienţa Estoniei în administrarea unei forme digitale de guvernare "ne oferă motive întemeiate pentru lansarea unui proiect de explorare a frontierelor tehnologice ale banilor digitali", a declarat Rainer Olt, şeful Departamentului de sisteme de plăţi şi decontări al băncii centrale.

Proiectul de cercetare a monedei digitale a băncii centrale este primul exemplu practic al noii direcţii strategice a Eesti Pank de a căuta modalităţi de cooperare cu sectorul privat şi subiecte de cercetare care să încurajeze dezvoltarea pieţelor financiare şi de plăţi din Estonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro