Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

BANCURI PROASTE CU GRĂDINESCUVicepreşedintele ASF face jocul "cooperativei" lui Lakis să-l dea afară pe Ciurezu de la SIF Oltenia

MAKE
Miscellanea /

Vicepreşedintele ASF face jocul "cooperativei" lui Lakis să-l dea afară pe Ciurezu de la SIF Oltenia
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.
  MAKE

  Articolele cu Grădinescu vă plac mult. Mi-am dat seama de asta după numărul mare de comentarii (139, fără să adun cele vreo 30 de încercări de insultă la adresa mea, eliminate fără urmă) pe care le-a stârnit articolul "MARILE SPIRITE SE ÎNTÂLNESC ÎN IDEE / Grădinescu - abuz de putere, arbitrariu şi hărţuire", din 18 septembrie, publicat în BURSA.

  Întra-devăr, vicepreşedintele ASF Gabriel Grădinescu pare un personaj tipic, coborât din bancuri.

  Avem bancuri cu olteni, bancuri cu Iţic si Ştrul, cu miliţieni, cu Bulă şi, acum, cu Grădinescu.

  Primul banc: Grădinescu crede că este şeful lui Ciurezu

  Bancul este pe website-ul oficial al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a cărei piaţă tocmai a fost promovată în rândul celor emergente secundare FTSE Russell.

  Acolo vedem afişată o Adresă ASF către SIF Oltenia (vezi documentul ataşat), semnată miercuri, 23 septembrie, de Grădinescu, care solicită imperios să fie introduse pe ordinea de zi punctele propuse de SIF1+SIF4+3 fonduri de investiţii Certinvest.

  Acum vine un investitor străin atras de proaspăta calificare a BVB în rândul pieţelor emergente secundare FTSE Russell şi îl intreabă pe Grădinescu:

  " Monsieur le Jardinier, êtes vous le leader du SIF Oltenia?" (adică, "Domnule Grădinescu, dumneavoastră sunteţi conducătorul SIF Oltenia?")

  Iar Grădinescu al nostru îi răspunde cu mândrie:

  "Nici vorbă! Eu sunt şeful conducătorului SIF Oltenia! Eu îi dau ordine lui Ciurezu! Eu sunt şeful, prostovane! Ia ia şi tu poziţia de drepţi!"

  Investitorul strain clipeste, intoarce spatele si pleaca.

  Ha, ha, ha!

  Asta a fost poanta - "întoarce spatele şi pleacă!" - ha,ha!

  De râs, nu?!

  NOTĂ

  Un banc bun nu are nevoie de explicaţii.

  Dar eu nu am pretenţia că spun bancuri bune (de altfel, bancurile cu Grădinescu, prin definiţie, sunt proaste).

  Pentru cei care n-au înţeles poanta, explic: Grădinescu nu este şeful lui Ciurezu; Grădinescu ar trebui să supravegheze piaţa de capital (ceea ce, în realitate, nu face), să deceleze manipulările (ceea ce ne amintim că, în realitate, nu face când este vorba despre SIF Banat Crişana), să constate concertările şi să ia măsurile adecvate (ceea ce în niciun caz nu face când e vorba de "cooperativa" SIF1+SIF4+11 fonduri de investiţii ale SIF1+SIF4).

  Grădinescu crede că ASF este un fel de minister şi că el este un fel de ministru care taie şi spânzură în piaţa de capital şi că Tudor Ciurezu îi este un fel de subaltern care trebuie dat afară, în favoarea lui Najib el Lakis, de la SIF Banat Crişana.

  Pentru demonstraţie, reproduc trei paragrafe succesive din Adresa de miercuri, pe care le notez A, B şi C:

  Paragraful A:

  Din analiza ASF, rezultă că punctele propuse pe ordinea de zi îndeplinesc condiţiile de formă cerute de lege

  "Din analiza punctelor de pe ordinea de zi propuse de acţionarii SIF Banat Crişana S.A. şi SiF Muntenia S.A., precum şi de SAI Certinvest S.A, în calitate de administrator al Fondului Deschis de Investiţii Certinvest BET FI lndex, Fondului Deschis de Investiţii Certinvest XT lndex, Fondului de Investiţii Alternativ Certinvest Acţiuni, în cele două cereri de completare a ordinii de zi a AGOA SIF OLTEN IA SA pentru data de 12/13.10.2020 şi a justificării acestora, rezultă faptul că respectivele puncte propuse sunt de competenţa AGOA, cele două cereri îndeplinind condiţiile de formă cerute de lege".

  Paragraful B:

  Aprecierea/verificarea îndeplinirii condiţiilor de formă cerute de lege ţine de libertatea (competenţa) administratorilor

  "Libertatea de apreciere a administratorilor se limitează la verificarea îndeplinirii celor două cerinţe prevăzute de art. 92 aIin. (3) din Legea nr. 24/2017 pentru validitatea cererii, respectiv acţionarii să deţină cel puţin 5% din capitalul social, cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală şi de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale, iar aprobarea rezolutiilor propuse sa fie de competenta adunării generate a acţionarilor (AGOA sau AGEA, după caz)".

  Paragraful C:

  Băgaţi punctele pe ordinea de zi!

  "Astfel, având în vedere cele de mai sus, vă solicităm să adoptaţi în regim de urgenţă măsurile care se impun în vederea îndeplinirii obligaţiilor legate prevăzute la art. 92 aIin. (6) din Legea nr. 24/2017 şi să aduceţi Ia cunoştinţa investitorilor măsuriIe dispuse".

  Ca să vă fie clar ce face Grădinescu, schimbaţi ordinea paragrafelor.

  În loc de ,A, B, C, citiţi întâi B şi abia apoi A şi C:

  Paragraful B:

  Aprecierea/verificarea îndeplinirii condiţiilor de formă cerute de lege ţine de libertatea (competenţa) administratorilor

  Paragraful A:

  Din analiza ASF, rezultă că punctele propuse pe ordinea de zi îndeplinesc condiţiile de formă cerute de lege

  Paragraful C:

  Vă ordon să băgaţi punctele pe ordinea de zi!

  Inversând ordinea, nu alterăm nicidecum înţelesul Adresei ASF, dar devine evident că, prin Paragraful A Grădinescu se substituie competenţei legale a administratorului SIF Oltenia, pe care o recunoaşte în Paragraful B.

  Grădinescu întreprinde o analiză, care nu este treaba lui şi despre care el însuşi afirmă că, de fapt, este atribuţia legală a administratorului SIF Oltenia.

  După ce Grădinescu trage concluzia acestei analize care nu e treaba lui, îi ordonă administratorului să aplice concluzia lui.

  Este ca şi când Grădinescu ar fi administratorul SIF Oltenia.

  Este ca şi când SIF Oltenia nu ar mai avea administatori.

  Aici, în acest punct, este un moment de luare aminte.

  Oare administratorii au fost îndepărtaţi de la administrarea SIF Oltenia?

  Nu.

  Cel puţin, nu încă.

  Dar, punctele propuse pe ordinea de zi de "cooperativa" lui Lakis (căreia Grădinescu continuă să refuze să-i declare concertarea) cer revocarea a patru membri ai Consiliului de Administraţie al SIF5, în frunte cu preşedintele Tudor Ciurezu şi încetarea mandatului acestuia din funcţia de director general al societăţii.

  Pe scurt, îndepărtarea administratorilor (cu excepţia lui Cristian Buşu, omul lui Lakis, în echipa administrativă a SIF Oltenia).

  Îndepărtarea administratorilor este ca şi făcută, în mintea lui Grădinescu (este uşor de intrat în mintea lui Grădinescu, este o minte simplă, care se prezintă ca o carte de colorat).

  Grădinescu ştie că, odată intrată pe ordinea de zi propunerea de îndepărtare a administratorilor de la cârma SIF Oltenia, hotărârea AGA de îndepărtare va fi certamente adoptată.

  De unde ştie Grădinescu asta?

  Hai să intrăm în mintea lui Grădinescu!

  Omul n-are trepte, n-are uşă, zici că eşti în India, descinzi în mintea lui direct din stradă, trecând pe lângă vaca sfântă, jumătate cufundată în balta de pe trotuar.

  Imediat cum intri, în dreapta, se află concertarea SIF1+SIF4+11 fonduri de investiţii ale SIF1+SIF4.

  "Cooperativa" lui Lakis.

  Toată lumea ştie de existenţa "cooperativei".

  Toată lumea ştie că este o concertare care se vede de pe Lună.

  Pe Lună erau doi extratereştrii care se uitau la planeta Pământ, cu ochiul liber (extratrereştrii au un ochi la două persoane):

  - Ce-i acolo, întreaba unul?

  - Zidul Chinezesc, răspunde celălalt.

  - Şi dincolo?, întreabă primul.

  - Concertarea lui Lakis.

  Ei bine, oricât ar părea greu de crezut, chiar şi Grădinescu ştie de ea, cu toate că refuză să o declare.

  Grădinescu este sigur că dacă revocarea administratorilor intră pe ordinea de zi, atunci AGA îi va revoca pe administratori, cu o probabilitate de sută la sută, pentru că revocarea va fi impusă de concertarea "cooperativei" lui Lakis.

  Pentru că are o minte simplă, dar şi din entuziasm, Grădinescu a sărit peste etape şi a comunicat (implicit) prin Adresa ASF din 23 septembrie afişată la BVB, că administratorii SIF Oltenia nu mai au niciun rol şi că rolul de administrator la SIF Oltenia îl joacă el însusi, Gabriel Grădinescu, vicepreşedinte ASF.

  După Grădinescu, administratorii SIF Oltenia nu mai au dreptul legal de analiză şi decizie, pentru că el, Grădinescu, face analiza şi decide şi deci el, Grădinescu, este administratorul SIF Oltenia.

  Desigur, interimar.

  Până va numi pe altul consultantul infractor Najib el Lakis, de la SIF Banat Crişana.

  Căci, Paragraful C: Vă ordon să băgaţi punctele pe ordinea de zi!

  Opinia Cititorului ( 54 )

  1. Felicitari pt articol,in realitate lucrurile sunt si mai grave,Asf nu permite alegerea Consiliului deadministratie prin vot cumulativ pentru ca toti 5sa fie din cadrulCooperativa Dragoi. Adio guvernanta corporativa! Ru sine Marcu esti orusine pt mediu academic ,in student mediocru,in plagiator al tezei de doctorat, titlu intimité ton reamenajarea apartamentului conducatorului.Cine este Deca salariat al Asf ,fiul nasului tauDeca,promulgue tau Sef la Ocolul Silvic cCalafat,.

   1. Votul cumulativ se aplică la cererea unor acționari, nu la dorința sau voința administratorilor. Să ceară acționarii vot cumulativ și așa vom vota. Tu îl cerți pe Gradinescu că aplică legea și îi pune în vedere lui Ciurezu sa convoace corect?

    asa este, pentru vot cumulativ trebuie sa vina o propunere de la actionari, ei sunt cei care numesc administratorii, nu invers, Ciurezu trebuie sa vina cu 5% din partea lui si sa propuna

    Mai citește o dată regulamentul.

    ...

    Aplica legea "Lakis, Balteanu si Dragoi", toate SIF-urile "la noi".

    Gradinescu nu are ce cauta la ASF si nici in libertate dupa tot sprijinul acordat gruparii infractionale Lakis-Balteanu-Dragoi.

    Dupa alegerile din decembrie se va face curatenie la ASF si la SIF 1. 

   Dl gradinescu , mi se face mila de dumneavoastră . Sunteți atât de inocent precum vaca sfânta . Sfânta dar costeliva de i se de văd coastele,șira spinării , a rămas coada de ea săraca pe care totuși o tine sus înfioară. Trăiască emergenta :)))

   Asa se intampla atunci cand "gradinarii "nu-si fac meseria si se cred stapani de sclavi!Si nu numaii gradinarii.Astfel de abuzuri au loc in toate domeniile.

   Bietul marcu a aflat Acu de votul cumulativ. Noroc ca l a învățat gradinescu, altfel cerea arestarea lui:))))beeeei oameni buni, ne faceți de ras se uita și alții la noi, deciziile astea le citește și emergenta acum. Chiar nu mai aveți Rușine ?

   Ma necunascatorule ,ça sa ceri vot cumulativ trbuie sa ai 10 la suta,conducerea Sif a vrut sa te protejeze sa ai si tu un Cuvint de spus ,

   1. daca pentru vot cumulativ trebuie 10%, T Ciurezu nu are actionari in jurul lui cu sa adune 10% sa propuna ? inseamna ca nu e sustinut, la orice companie conteaza voturile

   Care e subiectul zilei deci? Îl mistocarim pe Gradinescu pentru ca pune în vedere unui emitent sa respecte solicitările actionarilor?

   Bun, perfect, demult așteptam o asemenea distracție. Băi Gradinescule, vacă sfântă costeliva ce ești, ia-ți coada înfioară (???) și dă-i drumul din piata noastră de capital, da? Ce sensibil ești tu, ce sari ca ars că SIF5 nu a completat nu știu ce prostie! Parcă e treaba ta asta, să supraveghezi și să sanctionezi. Păi nu ti-a zis bine Make că te crezi șefu' lui Șefu'?? 

   1. Pe unii ii supravegheaza,iar pe altii se face ca nu-i vede.

    Chiar este, Gradinescu este seful lui sefu lui Ciurezu. Pe 12 octombrie sa va duceti sa va faceti un selfie de adio cu Ciurezu ca n-o sa-l mai vedeti. Pozele cu dinozaurii cresc in valoare cu trecerea anilor.

    Urare: Sa fii linga jardinier la selfie din poarta puscariei

    Make, "linga" se scrie "langa". Asa scrie in manualul de clasa a III-a. Rusinica!

    Ai tras pe linga departe. Make te scuipa si mai rau....

   Radem glumim dar aceasta decizie e un abuz fără margini. Termenul de completare a ordinii de zi expira pe 30. Prin decizie se da un termen de 5 zile , adică siful trebuie sa completeze convocatorul înainte . Pai Decizia asta dezarmează orice investitor sa mai ceara vot cumulativ dezarmează orice candidatura dezarmează chiar și votul. ASF ul a pus interesele sifului la căruță cooperativei. Putea măcar sa dea un termen de completare a convocatorului cât au și acționarii , adica pana pe 30.09.2020. Adică ASF ul e mai important ca acționarii ?!

   1. Aoileu, nici nu le mai știți exact. Bre, asta-i agoa de bilanț bre, nu-i cu vot cumulativ. Aia de zici matale e pe 28 octombrie, ai timp sa propui și sa se completeze metoda de vot.

    Pai aia e bre, turcule. AGA de alegeri e pe 29. Deci ASF ul e mai cu Moț ? Nu era normal sa dea termen de completare cât au și acționarii ? Și zic! Sa fie vot:))) al vostru nu al asf

    Esti analfabet functional.Ai citit legea si nu intelegi.Ghinion!

   eu il sustn pe Ciurezu ca mic actionar la sif5, dar un administrator numit nu poate a interzica sau sa blocheze propunerile actionarilor semnificativi, Asta ar insemna ca chiar daca un actionar ajunge la 90% nu o sa poata schimba un administrator daca acesta nu vrea sa convoace aga pentru ca asa doreste el. Drepturile actionarulor sunt drepturi, in orice societate puterea e la actionari, indiferent cum se numesc ei

   1. Despre ce vorbesti? Ceea ce spui are vreo legatura cu subiectul articolului? Unde are dreptate ASF? Sa nu lase administratorul sa administreze? Nu vezi ca tu nu scrii despre articol, ci scrii la ceea ce este in mintea ta?

    chiar am citit, dar daca actionarii doresc, poti sa fi cel mai bun administrator din lume si tot de schimba, e decizia celor care au mai multe voturi. Uite la companiile de stat listate cat de des se schimba membrii ca

    Da, tocmai aici e problema, ca se schimba dar prin vot cumulativ. Dar sa nu intrăm i companiile de stat ca ne luam cu mâinile de cap. Numirile acolo sunt politice, deci despre ce om vorbi noi aici nu stiu. Piața e moartă. Marcu e nou, nu stie ca e moartă, restul din ASF însă stiu. Multe. Au găsit acu preocupare ii freacă grija de alegerile de la sif. O sa treaca . Si? O sa se degajeze cerul și vine soarele pe bursa noastra? Oare? Hai sa vedem candidații lu Lakis macar sa stim pentru cine s-a zbuciumat tot ASF ul de 2 ani incoace. Ca la SIF 3 ne-am lămurit.

    observ ca asf spune ca o propunere pentru vot cumulativ venita de la actionar semificativ se aplica automat, nu mai trebuie supusa aprobarii, deci ciurezu are timp sa adune 10% sa propuna la aga vot cumulativ si asa o sa se voteza, daca nu poate sa stranga 10% atunci nu este vina asf

    N-ai citit, iar daca ai citit, atunci degeaba ai citit, ca n-ai inteles ce spune articolul. Articolul nu spune ca actionarii nu au dreptul sa schimbe administratorul, articolul spune ca ASF nu are dreptul sa se substituie administratorului. Ia mai citeste o data. Dar concentreaza-te.

    Corect!

    Daca citesti bine legea, ASF-ul putea sa convoace AGA de mult timp si sa-l dea afara pe Ciurezu. Voi, sustinatorii lui Ciurezu, sa spuneti multumesc lui Gradinescu ca n-a aplucat Legea 24, desi avea tot dreptul. Asa ca bancul lui Make e atat de sec, incat nici el nu l-a inteles.

    Esti dus cu pluta. Cum sa convoace AGA ASF-ul, ai innnnnnnebunit?!

    Și de ce nu a făcut gradinescu chestia asta ?! Dacă așa i se pare lui normal sa între cu botosii intr-o companie onorabila zic eu. Totuși Sif 5 nu e vreo geoarsa jumulita...

    DE CE tocmai la Sif 5 e atâta osteneala când im asigurări , piața , pensii sunt ditamai Belele nerezolvate?! De-aia Make face un mare bine ca se tine scai de domnii astia. Eu am impresia ca vreo câțiva din ASF vor ajunge pe drumu pușcăriei . E pe fata servilismul in fata unor infractori . 

    Iti recomand sa aprofundezi Legea 24 si apoi ai sa constati ca n-am innnnnnebunit

   Ciurezu: PE EI, OLTENII MEI!!!!

   Najib el Lakis: ALLAHU AKBAR!!!! 

   1. Razboi intre tuciurii nu ai sa vezi prea curind

   Va incepe o era noua la Sif5!

   Vor incepe investitii masive... 

   Adio dividende! 

   Rascumparari? Doar cat sa fie premiata conducerea performanta! 

   Rezultat: discount de 60% la pret VUAN.Lichiditate minima.Va deveni o actiune captiva.Nu vinzi in programul de rascumparari( la pret de cacao propus de noua conducere)nu mai vinzi... Intocmai ca la Sif1&4

   1. ...

    la sif5 nu au o majoritate conformatbila sif1&4, vor avea opozanti alti actionari si nu or face ce doresc

    Daaaa, așa este Ciurezu are majoritatea acționarilor de partea lui:) Acești acționari îl vor trimite direct la puscarie

    De ce, are intalnire dupa gratii cu Dragoi, Lakis si Gradinescu?

   MAKE, ASF ar trebui sa vadă și ce fac frații PAVAL de când au cumpărat acțiuni tranzacționate la BVB. NU VEZI NUMIC DUBIOS la ce se întâmplă cu transferurile de la DEDEMAN la PAVAL Holding? Cemacon, Tel, El etc sunt manipulate de cei 2 frați prin intermediari (ei nu se pricep la altceva dacă instalații sanitare și materiale de construcții). De ce nu vezi decât LAKIS și SIF 1?

   1. In toata presa ai un singur ziarist care are curajul sa spuna adevarul. Trebuie sa fii foarte prost sa fii nemultumit fix de el. De ce nu esti nemultumiot de ceilalti?

    corect.

    Lakis cu Bilteanu din 2013 nu au revenit sub pragul de 5% dupa ce au fost declarati de ASF ca actioneaza concertat.

    Ție îți place ce fac frații PAVAL cu acțiunile tranzacționate la BVB (dacă te pricepi la bursa)? Nu-l critic pe MAKE pt ce a scris despre SIF1, dar vreau să-i aduc în atenție și "manipulările" fraților PAVAL!

    Atunci exprima-te respectuos, ca nu vorbesti cu imbecilele de pe bloguri!

    Fratii paval vor controla un anumit procent din toate si vor ajunge sa ai un cuvint in CA pentru interesul lor si interesul tarii. Nu pentru Lakis si gradinari lingai la poarta otomana.

    Fratii Paval sint Romani, 

    Papagalule ! 

   Ieri a fost sedinta specială la ASF dedicata SIF Oltenia. Toata lumea s-a concentrat cum pot sa elimine administratorii de la Sif5 si sa împiedice votul cumulativ, adică sa-i dea pe tava societatea lui Lakis si Dragoi. Problema nu se reduce la Ciurezu, ci la boicotarea tuturor acționarilor care nu fac parte din grupul Sif1 +4. Asta este abuz în serviciu cat Casa Poporului. Aveți răbdare, vor da socoteala.

   1. Sunt multe de spus și se vor spune . Marcu are frustrarea ca nu a intrat in CA ul Sif 5 cândva când nu era așa mare. A fost pe langa Sif , prin diverse consilii din sfera sifului dar a visat mai mult. A reușit așa cum se reușește in România . Politic. Acu moare sa se răzbune. Sa o facă , dar sa nu idi bată joc de micii investitori ca va ieși pe dos de cum crede.

    Ce rabdare bibicule ?

    Noi mai asteptam mult alt tren ca au trecut 30 de ani de la revolutie ! 

    m-am saturat bibicule, si cum zicea nenea Iancu, pe tradatori si misei sa-i casapim de-ndat' ! 

   Eu lui Drăgoi,Balteanu etc.le-as interzice prezența pe piața de capital! Motive: proastă gestiune,fraudă, încercare de a păcăli acționarii cu un VUAN intenționat exagerat , dispreț total față de acționari care de 6 ani n-au primit dividende si nu stiu câți zeci de ani va fi orizontul de așteptare. Pot fi de acord să nu ratezi " o mare oportunitate investitionala " să nu dai dividende 2-3 ani dar să se vadă în ceva- cresterea exponentiala a cifrei de afaceri,profitului. In rest dividende ,profilul Sifurilor așa a fost sau Sifurile si-au facut

   " operatii estetice"?

   Mache, este corect scris?. Am crezut ca după ultimul articol despre SIF Oltenia ți-a venit mintea la cap! M-am înșelat! Te agăți de un fir de ața sa-ți salvezi sponsorul! Încearcă sa devii ziarist nu comentator pe marginea șanțului! Este ultimul articol scris de tine pe care-l mai citesc. Poți sa ștergi postarea sau nu întrucât din acest moment nu am sa mai citesc nici articoleleltale nici comentariile! Ai sa realizezi abia peste câteva luni de zile ca te-ai tranformat in avocatul unui excroc. La revedere Make!

   1. Cale sprancenata. Niciun regret!

    Esti un mincinos, vei citi in continuare tot ceea ce scriu.

    Tot.

    Pe pariu. 

    Dar cine te obliga sa citești vericule. O sa moara Bursa și Make ca pleacă Ciurezu?!

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  PREŢUL SĂNĂTĂŢII

  Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
  DTLAWYERS
  BTPay
  ADAMA

  Curs valutar BNR

  29 Oct. 2020
  Euro (EUR)Euro4.8747
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1588
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5641
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4016
  Gram de aur (XAU)Gram de aur251.2556

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  AAGES GROUP
  syngenta
  Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
  14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
  Legal Accelerators
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
  Cabinet de avocatservicii curatenie