Barbu: "USR a depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%"

F.D.
Politică / 25 martie

Barbu: "USR a depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, luni, la Parlament, că USR a depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%. El a arătat că nu este nostalgic după Nicolae Ceauşescu şi nu regretă declaraţia în care l-a citat pe dictator, relatează News.ro.

"Vorbim de această moţiune fără conţinut. Am citit cu atenţie această moţiune, în conţinutul ei nu se vorbeşte de activitatea Ministerului Agriculturii şi activitatea me ca ministury. Au depus o moţiune pur politică, încercând probabil ca la alegerile europarlamentare să facă pragul de 5%. Nu sunt nostalgic după Nicolae Ceauşescu, aveam 10 ani la revoluţie. Binenţeles că a fost o glumă, o ironie, şi întotdeauna am considerat, dar din păcate USR-iştii nu o înţeleg, numai oamenii inteligenţi ştiu de glumă şi de ironie", a spus ministrul Agriculturii.

"USR a spus ceva ce nu am făcut noi pentru fermierii români? USR nu este informat pentru că nu i-a interesat niciodată agricultura din România. Cât am fost preşedintele comisiei de agricultură, în ultima legislatură, nu am văzut un proiect depus de USR pentru a veni în sprijinul fermierilor şi procesatorilor români", a mai spus el despre demersul Opoziţiei.

Întrebat dacă regretă afirmaţia în care l-a citat pe dictatorul Nicolae Ceauşescu despre care a spus că este "preşedintele nostru", Barbu a răspuns: "Cine nu a înţeles acea glumă şi ironie, am spus acest lucru, să o ia ca o declaraţie neinspirată. Nu regret nimic în viaţa mea".

Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească", este citită şi dezbătută luni în Camera Deputaţilor, urmând ca marţi să fie supusă votului.

Moţiunea a fost depusă după ce Florin Barbu a afirmat, întrebat într-un interviu acordat Euronews România, de ce a fost nevoie să fie declarată păşune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăştinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajişte, că nu vrea să exagereze, dar "preşedintele nostru, domnul Nicolae Ceauşescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României".

Ulterior, Barbu a explicat că poate din oboseală nu amfost aşa inspirat. "Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că aveam 10 ani la Revoluţie", a argumentat el. În ceea ce priveşte moţiunea, el a explicat că USR a depus o moţiune împotriva sa în Parlament după afirmaţiile pe care le-a făcut, ironic, spune el, despre Nicolae Ceauşescu şi regimul comunist.

Barbu afirmă că nu este nostalgic după regimul comunist, dar nci nu poate să nu recunoască faptul că au fost făsute şi lucruri bune, cum ar fi sistemele de irigaţii, drumurile sau chiar unele clădiri.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb