Băsescu: "Cunosc doar doi ex-ofiţeri acoperiţi - Ponta la SIE şi Ghiţă la SRI"

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 27 aprilie 2016

Deputatul Sebastian Ghiţă cere audierea lui Băsescu şi a lui Ponta în Comisiile de Control din Parlament

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că are cunoştinţă de doi politicieni "'cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofiţeri acoperiţi'' - deşi nu poate să dovedească acest lucru - fostul premier Victor Ponta la SIE şi deputatul PSD Sebastian Ghiţă la SRI.

"'Personal, ştiu doar doi oameni dintre politicieni cărora li s-a făcut onoarea ca, la un moment dat, să fi fost cu adevărat ofiţeri acoperiţi, dar niciodată nu voi putea să dovedesc acest lucru: unul se numeşte Victor Ponta la SIE şi altul se numeşte Sebastian Ghiţă la SRI. Cu siguranţă, ei nu mai au această calitate după ce au intrat în Parlament. În plus, ăştia doi nu vor să preia partide în numele serviciilor secrete. În rest, doar agenţi de influenţă voluntari, slugi cu IQ redus care cred în mod fals că-şi netezesc cariera. Speranţă deşartă'', a scris fostul şef de stat luni seara pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că guvernul Cioloş, "'generat de generali şi procurori'', este "'pur şi simplu un monument al neputinţei şi incompetenţei''.

Referindu-se la declaraţiile lui Ponta despre ofiţerii acoperiţi şi la speculaţiile pe această temă, Băsescu le-a calificat drept o "'penibilitate''.

"'Unii spun Valentin Zgonea, alţii spun Giorgian Pop, alţii spun Isar, unii spun A. Săftoiu, alţii spun Mihai Tudose, alţii spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitaţi-vă la ei. Toţi sunt nişte neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenţi de influenţă sau trompete pentru a-şi satisface mici nevoi în spaţiul public, dar pe care niciodată nu i-au considerat demni să devină ofiţeri acoperiţi ai unui serviciu de informaţii românesc. Şi, dacă vine vorba despre agenţi de influenţă şi nu de ofiţeri acoperiţi, părerea mea este că presa este plină de astfel de agenţi de influenţă, care cred că sunt protejaţi dacă "servesc cauza' susţinând ideea că Patria poate fi salvată doar de generali şi procurori şi făcînd praf de-a valma oamenii politici'', este de părere fostul preşedinte.

El a subliniat că este nevoie de o comisie parlamentară puternică de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recâştigarea încrederii.

"'Din toată această poveste, dincolo de bălăcăreala politică, cei care au o problemă sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, în mediul politic, în mediul economic, în justiţie, în societate, cei mai mulţi oameni să-şi pună problema influenţei decisive a serviciilor? Este

cod roşu de încredere'', a conchis el.

Drept reacţie, deputatul Sebastian Ghiţă cere audierea lui Băsescu şi a lui Ponta în Comisiile de Control din Parlament.

Acesta a declarat, citat de stiripesurse.ro: "Am văzut declaraţiile domnilor Băsescu şi Ponta făcute astăzi în spaţiul public, atât la adresa altor persoane din Parlamentul României, cât şi la adresa mea. Consider că afirmaţiile fostului preşedinte al României şi cele ale fostului prim-ministru ridică nivelul de suspiciune la adresa serviciilor de informaţii şi la adresa Parlamentului României. Observ că domnul Georgian Pop evită convocarea comisiei şi analizarea gravităţii afirmaţiilor domnilor Băsescu şi Ponta. Solicit public audierea lui Traian Băsescu şi a lui Victor Ponta la comisia SRI. Gravitatea afirmaţiilor acestor domni reclamă o analiză detaliată şi un răspuns clar al comisiei SRI. Menţin cererea de a-i audia pe Valeriu Zgonea şi Alina Gorghiu. Refuzul celor din PNL de a îndeplini cererea PNL şi a Preşedintei Gorghiu arată că aceştia sunt fie mincinoşi, fie răuvoitori. Georgian Pop nu va putea să-l acopere pe Valeriu Zgonea la nesfârşit".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro