ZIARUL BURSA

27 aprilie 2016
Ediţia din 19.04.2024
Ungureanu, insensibil la seducătoarea Kovesi

DNA, ATAC FĂRĂ PRECEDENT LA SERVICIUL DE INFORMAŢII EXTERNEUngureanu, insensibil la seducătoarea Kovesi

A.S.Anticorupţie / 27 aprilie 2016

Actualizare 9:30 DNA a pus sechestru pe două vile din Saint Tropez ale lui Horia Simu

DNA a indisponibilizat două vile din sudul Franţei, din Saint Tropez, cumpărate de omul de afaceri Horia Simu Şchiopu cu presupuşi bani negri obţinuţi din despăgubirile ilegale de la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), informează România Curată.

Sursa foto: Faceboo/ Vlad Alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat

Ioana DogaruPolitică / 27 aprilie 2016

Actualizare 22:25 Cioloş, despre demisia lui Alexandrescu: "Sper să-i convingă pe toţi artiştii de la Operă"

Premierul Dacian Cioloş speră ca demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, să îi convingă pe toţi artiştii de la Operă că vor putea găsi la minister ''acel pol de stabilitate şi decizie administrativă coerentă de care au nevoie''.

Actualizare 21:07 Cioloş a dialogat cu protestatarii veniţi să îl susţină pe Vlad Alexandrescu

Un protest de susţinere a lui Vlad Alexandrescu, intitulat "Je suis Vlad", a avut loc în această seară, la ora 19:00, în faţa Guvernului României, informează surse din media.

Actualizare 20:45 Dacian Cioloş: "Modul cum au fost conduse negocierile la Operă îi creează o slăbiciune lui Alexandrescu, ca ministru"

Actualizare 18:10 Iohannis, despre scandalul de la Operă: "Este un contraexemplu de implicare a unui minister"

Actualizare 15:17 Surse: Ministrul Culturii a demisionat, la cererea lui Dacian Cioloş

Premierul a cerut demisia ministrului Culturii, după scandalul de la Opera Română

Vot de încredere pentru conducerea SIF Banat - Crişana

ACŢIONARII AU RESPINS DISTRIBUIREA DE DIVIDENDEVot de încredere pentru conducerea SIF Banat - Crişana

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 27 aprilie 2016

Acţionarii SIF1 Banat - Crişana au aprobat, ieri, propunerea conducerii de repartizare a profitului net de anul trecut la rezultatul reportat şi folosirea banilor pentru programul de răscumpărare de acţiuni, în condiţiile în care au avut pe masă propunerea de distribuire de dividende, făcută de fondul "Business Capital for Romania Opportunity Fund", deţinut de Erste Bank şi Florin Pogonaru, şi fondul de pensii NN.

Sursa: Facebook/ Cristian Ghinea

Cristian Ghinea a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Fondurilor Europene

Laura BoicoPolitică / 27 aprilie 2016

Actualizare 22:37 AOAR: "Atragerea fondurilor UE trebuie să devină o prioritate absolută pentru activitatea din următoarele luni ale anului"

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenţia că bugetul de stat pe 2016 prevede ca aproape 50% dintre investiţiile publice majore să fie realizate în acest an cu finanţare din bugetul UE 2014 - 2020, în condiţiile în care, după patru luni, nu a fost decontat niciun euro şi cere Guvernului ca atragerea fondurilor UE să devină o prioritate absolută pentru activitatea viitoare, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Actualizare 20:00 Ghinea: ''MFE trebuie să se concentreze pe modernizare, nu pe verificatul de hârtii''

Actualizare 19:10 Iohannis, către Ghinea: "Lucrurile nu s-au mişcat suficient de repede în privinţa fondurilor europene; ştiţi ce aveţi de făcut"

Omul de afaceri Cristian Burci a fost ridicat de procurorii DIICOT

Omul de afaceri Cristian Burci a fost ridicat de procurorii DIICOT

Ioana DogaruAnticorupţie / 27 aprilie 2016

Actualizare 16:32 Cristian Burci a fost adus astăzi pentru audieri la Slatina la sediul DIICOT

Omul de afaceri Cristian Burci a fost adus miercuri pentru audieri la Slatina, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt, într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional, transmit surse din presă.

Actualizare 14:28 La sediul DIICOT Olt au început audierile în dosarul care îl vizează şi pe Cristian Burci

Actualizare 13:16 Cristian Burci, dus cu duba la audieri la sediul DIICOT Olt

Actualizare 11:11 Patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, a fost acuzat de trafic cu copii

Actualizare 10:11 Adevărul.ro: "Ziarul Adevărul nu este vizat de ancheta DIICOT"

Traian Băsescu, audiat la parchetul militar

Traian Băsescu, audiat la parchetul militar

Ioana DogaruPolitică / 27 aprilie 2016

Actualizare 14:52 Ioan Ghişe: "Plângerea penală a fost îndreptată de mine către Băsescu şi lucrătorii SPP"

Senatorul Ioan Ghişe a afirmat că marţi a fost la Parchetul Militar unde a dat o declaraţie cu privire la plângerea penală pe care a depus-o împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu şi a unor angajaţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază, informează Antena3.

Actualizare 13:00 Traian Băsescu, audiat la parchetul militar

Actualizare 11:57 Băsescu către procurorii Parchetului General: "Ori vă reconfirmaţi NUP-urile, ori trimiteţi dosarele în instanţă"

 Sursa foto: Facebook/ Donald Tusk

Donal Tusk vrea o reuniune a Eurogrupului pentru Grecia

Laura BoicoInternaţional / 27 aprilie 2016

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri faptul că este necesară o reuniune a Eurogrupului în zilele următoare, pentru a pune capăt incertitudinilor cu privire la capacitatea Greciei de a se finanţa, informează Reuters.

 "ANRE ar putea să liberalizeze timpuriu piaţa gazelor "

FRANK HAJDINJAK, E.ON: "ANRE ar putea să liberalizeze timpuriu piaţa gazelor "

ANDREI MURGULEŢCompanii / 27 aprilie 2016

O şansă bună pentru Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) să liberalizeze piaţa gazelor naturale timpuriu o reprezintă situaţia actuală, când preţurile pe pieţele internaţionale se află la un nivel scăzut, dar acest lucru trebuie făcut corect, a declarat, ieri, Frank Hajdinjak, director general al E.ON România.

ACŢIONARII BVB AU RESPINS URGENTAREA FUZIUNII BURSELORFercală, SIF Transilvania: "Dacă nu vrea fuziunea burselor, conducerea BVB nu reprezintă interesele principalilor acţionari"

A.A.Piaţa de Capital / 27 aprilie 2016

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) nu reprezintă interesele principalilor acţionari, dacă nu doreşte urgentarea fuziunii celor două burse locale, ne-a declarat Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF Transilvania, după ce acţionarii BVB au respins ieri propunerea SIF3 în acest sens.

Analişti: Fed nu majorează dobânda acum

A.V. Internaţional / 27 aprilie 2016

Banca centrală americană (Federal Reserve - Fed) nu va decide majorarea dobânzii cheie în reuniunea de politică monetară ce se încheie astăzi, spun analiştii, estimând că o creştere a acesteia nu va avea loc decât cel mai devreme în iunie.

Cioloş: "Ţara noastră ar trebui să devină un hub energetic"

Cioloş: "Ţara noastră ar trebui să devină un hub energetic"

EMILIA OLESCUPolitică / 27 aprilie 2016

Ţara noastră ar trebui să devină un hub energetic, iar Uniunea Europeană trebuie să finanţeze interconectarea energetică a statelor din parteneriatul estic, spune premierul Dacian Cioloş, fiind de părere că este necesar ca Uniunea Europeană să susţină proiecte similare cu proiectul BRUA (interconectarea energetică a vestului Europei cu Bulgaria, România, Ungaria şi Austria).

Candidaturi anti-moschee!

ELECTORALECandidaturi anti-moschee!

OCTAVIAN DANPolitică / 27 aprilie 2016

Blocarea construirii unei mega- moschei în Capitală reprezintă unul dintre ţelurile principale ale majorităţii candidaţilor aflaţi în cursa pentru postul de primar general.

Profitul Costa a crescut cu 21 de milioane de lire în anul fiscal încheiat în 3 martie, la 153,5 milioane de lire.

"Whitbread" continuă să se extindă

ALINA VASIESCUInternaţional / 27 aprilie 2016

Compania britanică "Whitbread" Plc, care operează hoteluri, restaurante şi cafenele, îşi continuă planurile de expansiune în Marea Britanie şi pe pieţele internaţionale, după ce a raportat creşterea cu aproape 12% a profitului său anual.

Grupul "Erste" a depăşit pragul legal şi la SIF Oltenia

Grupul "Erste" a depăşit pragul legal şi la SIF Oltenia

A.A.Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a limitat, la 5%, drepturile de vot pentru grupul format din "Erste Group Bank", Banca Comercială Română, Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief, Romanian Equity Partners Cooperatief, FDI Erste Balanced RON, FDI Erste Equity Romania, domnul Sergiu Manea, domnul Dragoş Neacşu şi Maria Săndulescu, pentru Adunarea Generală a Acţionarilor SIF5 Oltenia, programată pentru joi.

DNA: "Ioan Niculae voia Hotărâre de Guvern pentru facilităţi fiscale"

CONDUCEREA INTERAGRO, TRIMISĂ ÎN JDUECATĂ DNA: "Ioan Niculae voia Hotărâre de Guvern pentru facilităţi fiscale"

C.I.Anticorupţie / 27 aprilie 2016

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, ieri, trimiterea în judecată a omului de afaceri Ioan Niculae, în prezent aflat la închisoare, administrator al INTERAGRO şi INTERVITT SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani, dar şi a conducerii InterAgro, respectiv Toncea Nicoleta, preşedinte la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, Bărac Viorel, director general, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Palatul Culturii din Iaşi, redeschis după opt ani

DORU MOCANU (Iaşi)Cultură / 27 aprilie 2016

După o pauză de opt ani, timp în care a fost supus unui amplu proces de consolidare, restaurare şi amenajare, Palatul Culturii din Iaşi a fost redeschis oficial luni, 25 aprilie 2016, în prezenţa premierului Dacian Cioloş, a ministrului Culturii,...

Fotbal fără perspective!

D.N.Sport / 27 aprilie 2016

Finalul de campionat găseşte fotbalul autohton într-o situaţie deloc plăcută, cu foarte multe echipe fără nicio perspectivă pentru sezonul viitor.

MACRO NEWSLETTER 27 Aprilie 2016

MACRO NEWSLETTER 27 Aprilie 2016

Internaţional / 27 aprilie 2016

Activitatea industrială din districtul Dallas al Federal Reserve a înregistrat o nouă contracţie în aprilie 2016, pe fondul creşterii comenzilor noi şi a reducerii marjelor de profit.

O fi ştiind vreunul să repare o ţeavă?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 27 aprilie 2016

CORNEL CODIŢĂ

Despre primari e vorba, doar ce credeaţi? Criteriul acesta de selecţie ar putea să pară neobişnuit, ba chiar puţin bizar. Cu toate acestea, faptul este stabilit, nu există decît două feluri de oameni şi, desigur, de candidaţi la primărie: cei ce...

REVISTA PRESEI 27.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 27 aprilie 2016

ADEVARUL 

Spitalele româneşti, o bombă cu ceas

Numeroase nereguli au fost descoperite de Inspecţia Sanitară de Stat în 211 spitale controlate la sânge în ultimele luni. Cel mai grav, a arătat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, e...

The liars' fair

CANDIDATES FOR THE MAYORALTY OF BUCHARESTThe liars' fair

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 27 aprilie 2016

Liberals are falling like bowling pins hit by the ball of the Mayoralty of Bucharest- wham!, Cristian Buşoi, wham!, Ludovic Orban, wham!, Marian Munteanu -, and Cătălin Predoiu, the fourth candidate nominated for this bowling match in just a...

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo