Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BCE a redus din nou fondurile de urgenţă destinate băncilor elene

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

BCE a redus din nou fondurile de urgenţă destinate băncilor elene

Banca Centrală Europeană (BCE) a micşorat plafonul finanţării de urgenţă destinată băncilor greceşti (ELA), ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei lichidităţilor din ţară, anunţă ekathimerini.com.

Banca centrală a Greciei a informat că plafonul ELA a fost redus cu 2,8 miliarde de euro, la 22 miliarde de euro.

Potrivit băncii centrale de la Atena, reducerea reflectă îmbunătăţirea condiţiilor de lichiditate, luând în calcul depozitele constituite de sectorul privat şi accesul băncilor la pieţele financiare. Plafonul ELA este valabil până la data de 7 februarie inclusiv.

Instituţiile creditoare elene s-au bazat pe finanţarea de urgenţă primită de la Banca Greciei, cu acordul BCE, începând din februarie 2015, când au fost excluse de la operaţiunile obişnuite de finanţare derulate de BCE.

Finanţarea de urgenţă este mult mai costisitoare decât împrumuturile luate în mod direct de la BCE.

În iunie 2016, BCE a restabilit accesul băncilor elene la operaţiunile sale ieftine de finanţare, permiţându-le creditorilor să-şi reducă dependenţa de liniile de finanţare de urgenţă.

Conform Reuters, finanţarea ELA destinată băncilor din Grecia a scăzut cu 2,9 miliarde de euro, respectiv 12,7% în luna noiembrie 2017, la 19,85 miliarde de euro, raportat la luna precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie