ZIARUL BURSA

11 ianuarie 2018
Statul Român, în faţa CEDO, din cauza prevederilor din contractele de credit ale BCR

PRACTICA NEUNITARĂ A JUSTIŢIEI NOASTRE, TRANŞATĂ DE INSTANŢA EUROPEANĂStatul Român, în faţa CEDO, din cauza prevederilor din contractele de credit ale BCR

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 11 ianuarie 2018

Piperea: "Toate procesele pe care le-am pierdut vor fi revizuite, dacă CEDO va da dreptate reclamanţilor"  

BCR nu a răspuns solicitării noastre până la închiderea ediţiei

Statul român a ajuns, din nou, în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), de data aceasta în procesele deschise pe clauze considerate abuzive din contractele de credit încheiate de Banca Comercială Română (BCR), potrivit unui anunţ al CEDO.

Conform comunicatului Curţii Europene, cazul deschis în urma unei sesizări făcute de cinci persoane are ca obiect "jurisprudenţa contrară a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-au pronunţat hotărârile definitive în litigii privind presupusele clauze abuzive ale contractelor de credit denominate în valută străină".

Surse: "Tudose s-a implicat în blocarea majorării preţului de referinţă pentru stabilirea redevenţei la gaze"

NOI DETALII LEGATE DE DEMITEREA PREŞEDINTELUI ANRM GIGI DRAGOMIRSurse: "Tudose s-a implicat în blocarea majorării preţului de referinţă pentru stabilirea redevenţei la gaze"

A.A.Companii / 11 ianuarie 2018

Premierul Mihai Tudose l-a sunat, pe 27 decembrie 2017, pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gigi Dragomir, cerându-i retragerea ordinului nr. 525 din 22 decembrie, care privea schimbarea metodei de calcul al redevenţei pentru gazele naturale, astfel încât preţul de referinţă al gazelor naturale (adică preţul minim admis la tranzacţiile cu gaze naturale considerat de statul român în vederea aplicării redevenţei) urma să fie adus la nivelul la care se vând gazele pe piaţă, susţin surse apropiate situaţiei.

"Bâlbâiala Guvernului privind preluarea Daewoo Mangalia sporeşte tensiunea în companie"

FLORIAN MARIN, LIDERUL SINDICATULUI NAVALISTUL:"Bâlbâiala Guvernului privind preluarea Daewoo Mangalia sporeşte tensiunea în companie"

Adina ArdeleanuCompanii / 11 ianuarie 2018

Actualizare ORA 00.00 > Premierul Mihai Tudose confirmă că statul vrea să preia Şantierul Naval Mangalia

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că Guvernul, prin Ministerul Economiei, vrea să răscumpere acţiuni de la Daewoo Mangalia pentru a deschide un şantier naval al statului unde ar putea fi construite fregate pentru Armată.

.....

Procesul de vânzare a şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) pare să se fi împotmolit, la începutul acestui an, iţele fiind încurcate chiar de statul român.

Euro creşte, apropiindu-se de 1,20 dolari

Euro creşte, apropiindu-se de 1,20 dolari

A.V.Internaţional / 11 ianuarie 2018

Moneda unică europeană s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolarul american, acesta din urmă pierzând teren după apariţia unei informaţii conform căreia China ar putea să oprească achiziţiile de obligaţiuni americane.

Fondul suveran al Norvegiei vrea să poată investi în firme nelistate

Fondul suveran al Norvegiei vrea să poată investi în firme nelistate

V.R.Internaţional / 11 ianuarie 2018

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, în valoare de un trilion de dolari (cel mai mare din lume), solicită permisiunea de a-şi extinde investiţiile către societăţile nelistate, potrivit unei scrisori transmise de Norges Bank - banca centrală a ţării, care administrează fondul - către Ministerul norvegian de Finanţe, anunţă Reuters.

Ediţia din 11.01.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2018

MACRO NEWSLETTER 11 ianuarie 2018

Internaţional / 11 ianuarie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2017, până la 2,5%, de la 2,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

Preţul cuprului a urcat cu peste 30% anul trecut

Preţul cuprului a urcat cu peste 30% anul trecut

A.V.Materii Prime / 11 ianuarie 2018

Preţul cuprului a încheiat cu un avans semnificativ anul trecut, iar analiştii anticipează că tendinţa de creştere a cotaţiei se va menţine şi în anul curent datorită aşteptărilor legate de expansiunea economiei mondiale, care va alimenta cererea...

Ziarul BURSA

18 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo