BCEBăncile au termen până în 2022 să îşi reducă dependenţa faţă de Londra

Ziarul BURSA #Internaţional / 9 octombrie 2018

Băncile au termen până în 2022 să îşi reducă dependenţa faţă de Londra

Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat băncile din zona euro că au la dispoziţie maxim trei ani după Brexit pentru a-şi reduce dependenţa faţă de operaţiunile de tip "back-to-back' pe care le derulează de la Londra, informează un articol publicat în cotidianul Financial Times, citat de Agerpres.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană în luna martie 2019.

Un aranjament de tip "back-to-back' permite băncilor să menţină personal şi capital la Londra pentru că împrumuturile procesate în Uniunea Europeană sunt înregistrate la Londra, de unde este gestionat ris­cul şi sunt păstrate capitalul şi lichiditatea.

Trei surse din apropierea acestui dosar au declarat pentru FT că Banca Centrală Europeană a scris unor instituţii financiare şi le-a spus că trebuie să îşi limiteze dependenţa de modelul "back-to-back' până în 2022. FT subliniază că BCE nu încearcă să elimine complet aranjamentele de tip "back-to-back', dar vrea să reducă numărul băncilor care utilizează acest model pentru a-şi menţine intacte operaţiunile din Londra în timp ce îşi utilizează entităţile de tip cutii poştale din UE.

Opoziţia BCE la modelul "back-to-back' este provocată de îngrijorarea că băncile vor crea entităţi de tip cutii poştale prin care vor derula operaţiuni substanţiale în zona euro în timp ce aceste entităţi nu au resursele necesare pentru a acţiona independent în situaţii de criză. În replică, băncile susţin că operaţiunile "back-to-back' sunt o parte normală a finanţelor internaţionale şi aceste operaţiuni sunt utilizate deja în multe cazuri, în special în repatrierea la Londra a riscurilor de pe urma operaţiunilor de tranzacţionare asiatice.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro