ZIARUL BURSA

06 decembrie
Michelangelo, Capela Sixtină

CÂT EŞEC ÎNCAPE ÎNTR-UN REFERENDUMCe a fost mai întâi, Vaticanul sau găina?

MAKEPolitică / 9 octombrie 2018

MAKE

O copită zdravănă străluceşte pe obrazul Bisericii Ortodoxe Române (iar pe copită scrie PSD), după invalidarea referendumului pentru familia definită prin uniunea dintre bărbat şi femeie, referendum pe care deşi l-a susţinut alături de PSD (partidul cel mai masiv), nu a reuşit să atragă decât 21,96% din electorat, o proporţie care este departe să reflecte audienţa credinţei religioase, ci mai degrabă lehamitea populaţiei faţă de o problemă pe care nu o are.

Bogdan Chiriţoiu

"Companiile de stat consideră că pot să nu-şi plătească taxele"

Macroeconomie / 9 octombrie 2018

Interviu cu Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei

Reporter: În ce punct se află concurenţa din economia noastră, la acest moment?

Bogdan Chiriţoiu: Per ansamblu, economia pare să meargă bine - are o creştere importantă -, inflaţia este puţin mai mare decât în alţi ani, dar arată o uşoară scădere.

Băncile greceşti - afectate de "virusul italian"

Mihai GongoroiInternaţional / 9 octombrie 2018

Acţiunile băncilor greceşti au alunecat sever, ieri, în contextul accentuării presiunilor la vânzare pentru obligaţiunile guvernamentale italiene, ceea ce a redus apetitul investitorilor pentru active mai riscante din zona euro, scrie Reuters.

"Efectul de bumerang al Legii dării în plată - doar la clienţii abuzivi"

GHEORGHE PIPEREA:"Efectul de bumerang al Legii dării în plată - doar la clienţii abuzivi"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 9 octombrie 2018

Efectul de bumerang al Legii dării în plată se va manifesta doar la clienţii abuzivi şi de rea credinţă, consideră avocatul Gheorghe Piperea. Specialis­tul, care a redactat legea, a scris ieri, pe pagina sa de Facebook: "În intenţia de punere în valoare a levierului oferit de Legea DIP, foarte mulţi consumatori s-au temut să apeleze la notificarea de dare în plată, pe motiv că notificarea s-ar putea întoarce, ca un bumerang, împotriva lor, întrucât admiterea contestaţiei băncii ar duce la repunerea părţilor în situaţia anterioară, cu reluarea retroactivă a plăţii de dobânzi şi, în plus, cu adăugarea de penalităţi. Dar acest efect nu se poate întâmpla decât împotriva celor de rea credinţă şi abuzivi. O spune clar CCR, în decizia nr. 701/2017".

"Taxarea inversă generalizată - o măsură potrivită pentru combaterea fraudei"

DANIEL ANGHEL, PWC ROMÂNIA: "Taxarea inversă generalizată - o măsură potrivită pentru combaterea fraudei"

R.R.Macroeconomie / 9 octombrie 2018

PwC: "Ţările europene vor putea utiliza  

acest mecanism doar pentru livrările de

bunuri şi prestările de servicii interne care depăşesc 17.500 de euro pe tranzacţie"

Mecanismul taxării inverse generalizate, care urmează să fie aplicat, cu titlul de proiect pilot, în Cehia, ar putea fi utilizat şi de alte state membre, inclusiv ţara noastră, la cerere, în funcţie de rezultatele proiectului pilot din Cehia, arată un comunicat transmis, ieri, de Pricewaterhouse Coopers Romania (PwC).

Bani risipiţi pentru... nimic

Bani risipiţi pentru... nimic

GEORGE MARINESCUPolitică / 9 octombrie 2018

Referendumul desfăşurat sâmbătă şi duminică a scos din bugetul guvernului aproape 40 de milioane de euro. Bani plătiţi din impozitele şi taxele colectate de la cetăţeni şi de la societăţile comerciale. Se pare că eşecul unei astfel de acţiuni nu va fi decontat de niciun politician din coaliţia de la guvernare. Nici măcar de parlamentarii PNL, UDMR şi PMP care au fost şi ei de acord cu legea promovată în Parlament de Coaliţia pentru Familie şi de PSD şi ALDE.

Coloanele oficiale, bicicliştii şi chinezii

JURNAL DE CĂLĂTORIEColoanele oficiale, bicicliştii şi chinezii

D.N.Companii / 9 octombrie 2018

Budapesta surprinde prin numărul mare de clădiri istorice (peste 800), muzee, teatre şi săli de concerte, dar sunt şi lucruri mai puţin legate de trecut sau cultură, din prezentul imediat, care atrag atenţia.

Luată la pas, altfel pierzi tot farmecul, capitala Ungariei oferă câteva "ancore" legate de situaţia actuală socio-politico-economică a vecinilor noştri, încă fraţi de Uniune Europeană. Dacă te plimbi câteva zile prin Budapesta nu poţi să nu remarci trei lucruri: coloanele oficiale extrem de zgomotoase, numărul mare de cetăţeni chinezi implicaţi în comerţ şi bicicliştii vitezişti.

Cemacon, printre performerii bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 SEPTEMBRIE - 5 OCTOMBRIE Cemacon, printre performerii bursei

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 9 octombrie 2018

În contextul unei lichidităţi reduse înregistrate în ultima săptămână de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în care rulajul înregistrat în fiecare şedinţă de tranzacţionare din intervalul 28 septembrie - 5 octombrie s-a situat sub valoarea medie a acestui an, acţiunile producătorului de sisteme de zidărie Cemacon (CEON), care au avut un randament de 4,65%, în raport cu moneda europeană, se clasează pe poziţia a doua în clasamentul rentabilităţilor de la bursa noastră, în perioada menţionată.

Google încurajează concurenţa în comerţul online

Google încurajează concurenţa în comerţul online

O.D.Internaţional / 9 octombrie 2018

Giganţii internetului încep să devină generoşi. Propunerile Google pentru îmbunătăţirea concurenţei în comerţul online aduc rezultate, a declarat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager, sugerând că operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume ar putea să evite viitoare amenzi.

Evanghelizarea Elveţiei

Cătălin AvramescuEditorial / 9 octombrie 2018

Cătălin Avramescu

Care ar fi ştirea aberantă a lunii? Aici competiţia este aprigă. Favorita mea este ştirea cu Guvernul României. Cum care Guvern al României? Acela condus de personajul agramat care aterizează cu elicopterul în curtea unei şcoli într-un sat aflat la câteva zeci de kilometri de destinaţie. (Uluitor, însă adevărat). Aşadar, acest Guvern a alocat din bani publici o sumă echivalentă cu aproape jumătate de milion de euro pentru... a construi un "centru parohial"... în Elveţia.

Ediţia din 06.12.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-09 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-09 Octombrie 2018

Macroeconomie / 9 octombrie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în septembrie 2018, cu 134 de mii, după o creştere cu 270 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare...

Lichiditatea rămâne la cote de avarie

BVBLichiditatea rămâne la cote de avarie

A.I.Piaţa de Capital / 9 octombrie 2018

Peste 44% din valoarea tranzacţionată realizată cu acţiunile Banca Transilvania  

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut un debut anost de săptămână, rulajul consemnat ieri...

O nouă metodă pentru măsurarea riscului de atac de cord

O nouă metodă pentru măsurarea riscului de atac de cord

Companii / 9 octombrie 2018

O nouă metodă de analizare a imaginilor obţinute cu ajutorul computerului tomograf poate anticipa care pacienţi riscă un atac de cord, cu ani de zile înainte ca acesta să aibă loc, potrivit unor cercetători citaţi de Reuters, redaţi de News.ro.

MFP a împrumutat, ieri, 600 milioane lei de la bănci

MFP a împrumutat, ieri, 600 milioane lei de la bănci

F.A.Macroeconomie / 9 octombrie 2018

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 600 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la 57 de luni, la un randament mediu de 4,75% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a...

CSM, aviz negativ pentru candidatul la şefia DNA

GEORGE MARINESCUPolitică / 9 octombrie 2018

Procurorul Adina Florea a primit, ieri, aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei de procuror- şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Func-ţia de şef al DNA a devenit vacantă în 9 iulie, când...

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo