BCE menţine dobânda-cheie la zero

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, în reuniunea de politică monetară de ieri, să menţină dobânzile la nivelul actual şi a confirmat că programul său de achiziţii de obligaţiuni va continua cel puţin până în septembrie.

Consiliul guvernatorilor BCE a menţinut dobânda de politică monetară la zero, iar dobânda la facilitatea de creditare marginală - la 0,25%. Dobânda la depozite, percepută băncilor care stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la -0,40%.

BCE a informat: "Intenţionăm efectuarea achiziţiilor nete de active, în ritmul lunar actual de 30 de miliarde de euro, până la sfârşitul lunii septembrie 2018 sau ulterior, dacă va fi necesar, şi, în orice caz, până când Consiliul guvernatorilor va observa o ajustare susţinută a traiectoriei inflaţiei, în concordanţă cu ţinta sa".

După reuniunea de ieri, preşedintele BCE, Mario Draghi, şi-a exprimat temerile legate de planul liderului american Donald Trump de a impune taxe la importurile de oţel şi aluminiu, considerând că asemenea decizii unilaterale sunt periculoase.

În opinia sa, disputele comerciale ar trebui rezolvate prin negocieri multilaterale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS