BERD, finanţare de 25 milioane euro pentru Universal Alloy Corporation Europe din Maramureş

Stelian Bădescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări #Aeronautică / 05 septembrie 2016

BERD, finanţare de 25 milioane euro pentru Universal Alloy Corporation Europe din Maramureş

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro producătorului de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE), informează un comunicat de presă al băncii, trimis redacţiei.

BERD menţionează: "Pentru a impulsiona industria aerospaţială din România, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare acorda un împrumut de 25 milioane euro producătorului de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE)".

Înfiinţată în 2008, ca filială a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components, UACE furnizează componente unor importanţi producători de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech.

"Compania îsi extinde capacitatea de producţie, ca urmare a creşterii cererii din partea acestor producători de aeronave, care, la rândul lor, încearcă să susţină creşterea traficului mondial prin furnizarea unui număr mai ridicat de aeronave comerciale", precizează comunicatul.

Împrumutul BERD va permite UACE să crească capacitatea tuturor activităţilor şi va susţine introducerea tehnologiilor inovatoare, precum reciclarea completă a reziduurilor metalice, susţine BERD. De asemenea, compania va continua pregătirea şi formarea personalului local prin implementarea de noi competenţe şi know-how în România.

Acest împrumut reprezintă o extindere a finanţării acordată de BERD acestei companii cu sediul în Maramureş în anul 2012.

Banca precizează: "Investiţia este parte a eforturilor BERD de a creşte competitivitatea în sistemul privat din România şi de a crea locuri de muncă generatoare de investiţii străine directe în România".

BERD a investit până în prezent în România peste 7 miliarde euro şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro