Bloomberg: Directorii generali ai OTP şi Banca Transilvania discută detaliile preluării băncii maghiare

A.F.
Bănci-Asigurări / 11 ianuarie

Bloomberg: Directorii generali ai OTP şi Banca Transilvania discută detaliile preluării băncii maghiare

Preşedintele-director general al OTP, Sandor Csanyi, şi directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, sunt programaţi să se întâlnească pe 17 ianuarie pentru a discuta detaliile tranzacţiei propuse de Banca Transilvania pentru preluarea subsidiarei din România a grupului ungar OTP, informează Bloomberg.

Conform sursei, în ciuda unui climat de incertitudine, negociatorii au planificat să stabilească punctele cheie ale ofertei Băncii Transilvania înaintea întâlnirii, iar sursele sugerează că este puţin probabil ca preţul propus să se schimbe semnificativ.

Anul trecut, patru mari bănci, UniCredit SpA din Italia, Raiffeisen Bank International AG şi Erste Group Bank AG din Austria, împreună cu Banca Transilvania SA, au manifestat interesul lor pentru preluarea OTP Bank România, subsidiara locală a OTP Group. Bloomberg indică faptul că aceste bănci au depus oferte indicative într-o tranzacţie ce va evalua operaţiunile OTP din România la cel puţin 300 de milioane de euro.

În urma negocierilor, tranzacţia va cuprinde şi afacerile OTP din Republica Moldova, marcată de surse ca o nouă fază în procesul de vânzare, mai menţionează sursa citată.

Grupul ungar OTP, cu o cotă de piaţă relativ mică în România, a decis să se retragă din ţară şi a urmat strategia de a se concentra pe pieţele în care poate atinge cotele de piaţă stabilite,iar datele Băncii Naţionale a României indică faptul că, la finele anului 2022, OTP Bank România avea active în valoare de cinci miliarde de dolari şi o cotă de piaţă de 2,9% la finele lui 2021, informează Bloomberg.

Motivaţia din spatele deciziei de vânzare a fost explicată în primăvara anului trecut, când OTP a anunţat că nu există potenţial de creştere prin achiziţii pe piaţa din România şi evaluată între 300 şi 400 de milioane de euro, banca va putea beneficia, indică sursa, de o vânzare de succes într-un context geopolitic în schimbare.

În răspunsul său, OTP Bank România a subliniat că procesul de vânzare este parte a strategiei de extindere a gamei de opţiuni strategice şi a menţionat că acest demers nu va influenţa activităţile curente ale băncii şi nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România.

Purtătorii de cuvânt ai ambelor bănci implicate au refuzat să comenteze pe această temă.

Desemnată drept cel mai puternic brand românesc, Banca Transilvania a preluat, în ultimii ani, mai multe bănci, printre care Volksbank, Bancpost şi Idea::Bank.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb