Bloomberg: Noua Zeelandă pregăteşte ridicarea interdicţiei de explorare a petrolului şi gazelor

CĂLIN RECHEA
Internaţional / 10 iunie

CĂLIN RECHEA

Guvernul Noii Zeelande a invocat necesitatea asigurării securităţii energetice odată cu urmărirea în continuare a planului de anulare a interdicţiei privind explorarea rezervelor potenţiale de petrol şi gaze din largul mării, după cum scrie Bloomberg.

Decizia vine pe fondul reducerii rapide a rezervelor de gaze naturale ale ţării. "Gazul este esenţial pentru economie în perioadele de vârf ale cererii de energie electrică şi atunci când scade producţia de energie electrică din surse intermitente, cum ar fi energia eoliană, solară şi hidroelectrică", a declarat Shane Jones, ministru al resurselor şi dezvoltării regionale în cabinetul de la Wellington.

Mai mult, Transpower, operatorul naţional al reţelei electrice, a cerut recent populaţiei să-şi limiteze consumul pentru a fi evitată oprirea alimentării cu electricitate, pe fondul unui val de aer rece, după cum scrie The Telegraph.

Cotidianul britanic a preluat şi declaraţiile lui John Carnegie, director executiv al organizaţiei Energy Resources Aotearoa, unde se subliniază că "Noua Zeelandă se confruntă cu un deficit de energie care ameninţă sistemul nostru electric şi competitivitatea exportatorilor noştri" şi "avem nevoie urgentă de investiţii în explorare şi producţie pentru a ţine luminile aprinse, casele încălzite şi afacerile funcţionale".

Guvernul condus de Christopher Luxon s-a angajat, după alegerile din octombrie 2023, să reia prospecţiunile de petrol şi gaze offshore, conform ştirii de la Bloomberg, iar sfârşitul moratoriului va fi propus în amendamentele aduse legii Crown Minerals Act, care vor fi înaintate Parlamentului pentru aprobare în a doua jumătate a acestui an.

Partidul Verde a criticat decizia guvernului, iar reprezentanţii săi au declarat că "ridicarea interdicţiei este un mare pas înapoi pe fondul unei crize climatice".

Bloomberg aminteşte că Noua Zeelandă a oprit permisele de explorare a petrolului şi gazelor offshore în 2018, în perioada guvernului condus de Jacinda Ardern, dar a continuat să permită dezvoltarea proiectelor onshore.

John Carnegie a declarat că politica energetică a guvernului Ardern a condus la alungarea investitorilor, eliminarea locurilor de muncă şi au creat un haos energetic, după cum mai arată The Telegraph.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jacinda Arden partidul laburist, adica socialistii. Asa se expica totul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb