BOMBA TICĂIE LA ASFSurse: "Marcu - preferatul pentru şefia ASF"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Nicu Marcu, Daniel Zamfir

Nicu Marcu, Daniel Zamfir

Daniel Zamfir: "Voi merge până la capăt cu candidatura mea"

Preşedintele ASF va fi numit în 17 iunie

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) urmează să fie numit în 17 iunie, când plenul Parlamentului se va reuni pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi - instituţii subordonate forului legislativ.

La Autoritatea de Supraveghere Financiară urmează să fie numit preşedintele pentru restul de mandat până în noiembrie 2023, post rămas vacant după ce fostul şef al ASF Leonardo Badea a fost numit în conducerea Băncii Naţionale a României (BNR), ca viceguvernator, mandat pe care şi l-a început în data de 11 octombrie 2019.

Senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir este unul dintre numele vehiculate pentru funcţia de preşedinte al ASF, domnia sa depunându-şi candidatura pentru fotoliul de preşedinte al Autorităţii în luna februarie a acestui an, după ce a fost propus de social-democraţi.

Fiecare partid poate veni cu candidaţii săi şi, de asemenea, pe lista aspiranţilor la şefia ASF pot fi şi candidaţi independenţi, ne-a explicat Daniel Zamfir, subliniind că propunerea PNL este Nicu Marcu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi. "Unii social-democraţi l-ar dori în fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară pe Ionuţ Mişa, fostul ministru de Finanţe", ne-a mai spus, recent, parlamentarul. În cărţi pentru şefia ASF s-a aflat şi Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

Surse politice apropiate situaţiei ne-au spus, în urmă cu câteva minute, că liberalii ar fi negociat cu social-democraţii să îl susţină pe Marcu la şefia ASF. "PNL îl va propune pe Marcu pentru funcţia de preşedinte al ASF şi se pare că ar fi negociat cu PSD să îl susţină. Se pare că se vrea ca în locul lui Nicu Marcu la Curtea de Conturi să fie numit Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, fost ministru al Agriculturii în perioada 2000-2004", ne-au precizat sursele noastre.

La finele săptămânii trecute, Daniel Zamfir a reacţionat la afirmaţia premierului Ludovic Orban, conform căreia ar fi o sfidare ca PSD să îl susţină la şefia ASF pe Zamfir. De asemenea, Orban a spus că va negocia cu social-democraţii pe subiect. Senatorul a precizat, conform DC News, că planul premierului de a negocia cu cineva din PSD ca să nu îl susţină este sortit eşecului, în opinia sa: "Nu am niciun motiv să cred că atât preşedintele Ciolacu cât şi ceilalţi colegi din Partidul Social Democrat nu mă vor susţine, cu atât mai mult cu atât mai mult cât chiar propunerea de a candida la această funcţie a venit chiar de la un membru foarte important al partidului".

Daniel Zamfir a adăugat: "Există un lanţ de complicităţi, un mecanism extrem de nociv care face ca noi toţi cei care suntem consumatori şi suntem obligaţi să plătim RCA să fim, până la urmă, afectaţi de lucrul acesta. La adresa cui să fie sfidarea de care vorbeşte Ludovic Orban? La adresa oamenilor pe care vreau să îi apăr de abuzuri? Dacă ajung la ASF, vreau să fac exact acelaşi lucru: să apăr milioanele de oameni care plătesc asigurări şi care sunt victime ale abuzurilor".

Atât consumatorii de servicii financiare, cât şi sindicatele şi patronatele îl susţin pe Daniel Zamfir la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Într-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului se arată: "Dintre numele vehiculate în mass-media ca posibili preşedinti ai ASF, organizaţiile semnatare ale prezentei scrisori consideră că doar unul dintre ele - preşedintele Comisiei Economice a Senatului, senatorul Daniel Cătălin Zamfir - are un profil care, pe de o parte, este asemănător cu cel al fostului preşedinte ASF, Leonardo Badea, prin prisma experienţei parlamentare în ambele Camere ale Parlamentului, unde a deţinut poziţii de conducere în comisiile de specialitate, iar pe de altăa parte a dovedit capacitatea de a dialoga şsi de a ţtine cont de interesele şi argumentele tuturor părţilor interesate (mediu de business, sindicate, asociaţii de consumatori, profesionişti independenţi etc), ceea ce creează toate premisele unui mandat de succes la conducerea ASF".

Scrisoarea este semnată de Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS), Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociaţia Constatatorilor şi Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere (ACLIDER), Asociaţia Profesioniştilor în Regularizarea Daunelor (APRD); Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Asociaţia Expert Auto Independent (EAI), Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB) şi Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR).

Daniel Zamfir ne-a spus că va merge până la capăt cu candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al ASF. Senatorul este de părere că situaţia din domeniul asigurărilor este groaznică, ASF stând pe un butoi cu pulbere: "Pe piaţa de capital este un haos inimaginabil, în asigurări la fel, este scandal în toate domeniile pe care le supraveghează. Nu se poate ca o instituţie să fie măcinată în acest hal de scandaluri, să fie acuzată că nu îşi exercită rolul în sectoarele pe care le acoperă. Practic, această instituţie nu există".

De la plecarea lui Leonardo Badea la BNR, interimatul la şefia ASF este asigurat de Doina Dascălu, prim-vicepreşedinte al instituţiei, între timp diverse nume fiind vehiculate în piaţă pentru ocuparea acestei funcţii, printre acestea numărându-se şi fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici.

În prezent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) stă pe un butoi de publere, este de părere senatorul PSD Daniel Zamfir, făcând trimitere la scandalurile din piaţa de capital şi din domeniul asigurărilor.

Pe lângă numirea preşedintelui ASF, în data de 17 iunie, la CNCD urmează să fie numiţi şase membri şi un membru pentru restul de mandat până în 2023, la ANRE - un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ - un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat.

La Curtea de Conturi vor fi numiţi un vicepreşedinte - Autoritatea de Audit - şi 5 membri.

Propunerile de candidaţi pentru aceste posturi vor fi făcute până pe 4 iunie, iar comisiile de specialitate au termen pentru avize până în 16 iunie.

Opinia Cititorului ( 13 )

 1. ZAMFIRE

  ESTI BAIAT SIMPATIC 

  TE AI BATUT CU BANCILE AI MAI SI CASTIGAT 

  CREZI CA ASTIA UITA?  

  DEVIZA LOR ESTE NOI NU UITAM SI NU IERTAM NICIODATA

  Numai daca va uitati la cele doua poze va dati seama dintr-o singura privire care din cei doi e cu poporul si care e cu FIARA masonica care cauta sa sclavizeze planeta.

  1. hahahaha. buna asta

   Extraordinar!

   Eu nu-mi dau seama. 

   Care e cu Fiara?

   Spune, te rog! 

   MAKE, ai dreptate, te sustin.

   Si eu pe tine.

   Make, omul e troll rus si are ordin sa sustina PSD-ul (singurul partid rosu din tara) asa incat critica orice este pro-Romania, pro-democratie, pro-Europa, pro-Nato, pro-Vest.

   Omul e obisnuit cu dictatura, cu presedintii alesi pe viata, cu oligarhii etc si nu poate intelege democratia. Face si el ce stie, asculta si executa ordine. 

   Atat poti? Ai auzit de kazaciok, colhoz, Kalinka, Turbinca si ahuitelno? Boss, cand te bagi pe propaganda ruseasca, apai vino citit oleaca... Doar cu oligarhii nu ajungi sa-l prostesti nici pe nea Ivan care sa suie pe divan...

   Vezi ca Europa toata e pro-Rusia, asta asa, ca fapt divers. Unii, mai rai, zic ca si licuriciul. Nici nu stii ce sa mai crezi... 

  Dl Daniel Zamfir merita pe deplin sa fie presedintele ASF. Intotdeauna a fost de partea poporului.

  Politician destept,curajos,inteligent,sin cer,cu mare capacitate de lucru,un bun roman si cu Mare Suflet! 

  1. 2.5. ,,fara titlu, de regula nu se inseala,cu rarele exceptii-cum e cazul acum-respectiv cind abandoneaza principiul obiectivitatii depline.am speranta ca,asa cum l-am cunoscut,va fi ajutat si acum de inteligenta sa ascutita si va reveni la adevar si obiectivitate.

  Nenea Marcu vine cu arcu' ?

  Poate trage drept, la tinta piept, fara genuliera....  

  Acum am citit si eu cv-ul dlui. Marcu. Activitate stiintifica si profesionala solidă. Stim si activitatea dlui. Zamfir, politician traseist, populist, s-a suit pe valul protectiei consumatorilor pe legile scrise de prof. Piperea. La ASF trebuie un profesionist integru, altfel nu se face ordine.

  majoritatea in parlament este tot la psd asa ca nu sperati la un profesionist tot ocoada de topor va ajunge si la asf ca mai la toate posturile cheie din stat care au mandatele pe sfirsit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro