ZIARUL BURSA

29 septembrie
A trecut un an şi Liviu Dragnea este tot după gratii, în ciuda recursurilor şi nenumăratelor contestaţii întocmite, cu avocat sau fără, la adresa sentinţei de condamnare.

UN AN FĂRĂ DRAGNEAPSD, nereformat şi dominat de acelaşi populism

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 27 mai 2020

Partidul Social Democrat împlineşte astăzi un an de când fostul său preşedinte, Liviu Dragnea, a fost înlăturat forţat din fruntea formaţiunii politice, în urma sentinţei definitive de condamnare la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pe care magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat-o în 27 mai 2019 în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Teleorman.

Daniel Dăianu

DANIEL DĂIANU, CONSILIUL FISCAL:"Dacă pensiile ar creşte fie şi cu numai 10%, şi tot ar fi mult"

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 27 mai 2020

Daniel Dăianu: "Mi se pare indecent ca cei care au mai mult să nu vrea să dea mai mult. În orice stat civilizat există impozitare progresivă, chiar şi în America condusă de republicani - noi nu vrem, totul se rezumă la a colecta mai bine" "Nu s-a înţeles că nu poţi să ai pretenţii de stat european cu venituri fiscale de numai 26-27% din PIB şi, mai mult, cu reduceri sistematice de taxe şi impozite", spune preşedintele Consiliului Fiscal 

Nici o majorare a pensiilor cu doar 10% la 1 septembrie nu ar permite începerea procesului de ajustare a deficitului bugetar în 2021, a declarat, ieri, Daniel Dăianu, într-o intervenţie la Digi24.

Educaţia va fi restructurată şi după pandemie

O.D.Cultură / 27 mai 2020

Educaţia se pregăteşte pentru o nouă restructurare, cel puţin asta anunţă actualul ministru de resort. Pandemia a oferit un nou prilej pentru lansarea de promisiuni legate de reforma sistemului de învăţământ.

BT: "Agricultura, sector cu potenţial ridicat de dezvoltare în acest deceniu"

BT: "Agricultura, sector cu potenţial ridicat de dezvoltare în acest deceniu"

Mihai GongoroiCompanii / 27 mai 2020

Agricultura este un sector cu un potenţial ridicat de dezvoltare în acest deceniu, însă concretizarea acestui potenţial este dependentă de intensificarea investiţiilor, îndeosebi în zootehnie, dar şi în sistemul de irigaţii şi în industria alimentară, arată Andrei Rădulescu, economistul şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză.

 Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a precizat: "Hidrogenul ar putea fi soluţia pentru obţinerea energiei termice necesară populaţiei".

ENERGIA VERDE, UN FACTOR DE DEZVOLTARE A ECONOMIEITehnologiile bazate pe hidrogen, o nouă oportunitate pentru investitori

GEORGE MARINESCUPolitică / 27 mai 2020

Ministerul Fondurilor Europene a iniţiat demersurile astfel încât să fie modificat Programul Operaţional Competitivitate şi să dezvolte primul proiect aplicat în acest domeniu, pentru furnizare de energie termică pe bază de hidrogen în comunităţi rurale, a declarat, ieri, Marcel Boloş, ministrul de resort, în cadrul videoconferinţei "Ro-Hydrohub-hidrogenul ca vector alternativ de energie", organizată de ministerul respectiv în colaborare cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Partidul tren şi liderul locomotivă

Cornel CodiţăEditorial / 27 mai 2020

Cornel Codiţă

Răspunsul la întrebarea de ce are România o politică atît de precară, de la idei fondatoare, la proiecte şi de la instituţii, la oameni de reprezentare, este cheia care ar putea să ne elibereze de blestemul democraţiei formelor fără fond şi conţinut, în care ne bălăcim mocirlos de trei decenii, al obsesiv repetabilei situaţii în care nu avem niciodată de unde alege, ori suntem puşi să alegem doar între "răul mai mare" şi "răul mai mic". Cu toate acestea, rare şi prea puţin consistente sunt eforturile sistematice pentru a lămuri acest "mister".

Nicu Marcu, Daniel Zamfir

BOMBA TICĂIE LA ASFSurse: "Marcu - preferatul pentru şefia ASF"

A.I.Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Daniel Zamfir: "Voi merge până la capăt cu candidatura mea"  

Preşedintele ASF va fi numit în 17 iunie

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) urmează să fie numit în 17 iunie, când plenul Parlamentului se va reuni pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi - instituţii subordonate forului legislativ.

"Aurul rămâne o investiţie atractivă, în contextul incertitudinilor politice şi economice"

TRADEVILLE:"Aurul rămâne o investiţie atractivă, în contextul incertitudinilor politice şi economice"

A.I.Bănci-Asigurări / 27 mai 2020

Incertitudinile politice şi economice din ultima perioadă, dar şi ratele reale negative ale dobânzilor titlurilor de stat au creat un cadru perfect pentru creşterea preţului aurului, arată analiştii de la Tradeville, într-un material remis Redacţiei, adăugând că, în ultimul an şi jumătate, cotaţia metalului preţios a urcat cu 45% faţă de minimul din august 2018.

Depozitarii centrali ai Nasdaq din Islanda, Letonia, Estonia şi Lituania fuzionează

Depozitarii centrali ai Nasdaq din Islanda, Letonia, Estonia şi Lituania fuzionează

A.V.Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Warner Music îşi reia planul de listare la Nasdaq 

Nasdaq CSD Group, parte a operatorului bursier american Nasdaq Inc., a decis să unească operaţiunile derulate de depozitarul său central din Islanda (Nasdaq CSD Iceland) cu cele ale Nas­daq CSD SE, potrivit anunţului făcut săptămâna aceasta de companie. Noua entitate va păstra denumirea Nasdaq CSD SE şi va opera în Letonia, Estonia, Lituania şi Islanda.

Ediţia din 29.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Creştere pentru indici, în şedinţa de ieri

BVBCreştere pentru indici, în şedinţa de ieri

A. I.Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Schimburi cu 7,9% din TeraPlast 

Toate coşurile de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au cunoscut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, BET, principalul indice al pieţei noastre, ce include cele mai tranzacţionate...

Transgaz a devenit Membru Asociat al ARIR

A.I.Piaţa de Capital / 27 mai 2020

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (TGN) a devenit Membru Asociat al Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), care a ajuns astfel la douăzeci de membri, se arată într-un comunicat al ARIR remis, ieri,...

Vela, "ciuruit" de senatorii social-democraţi

Vela, "ciuruit" de senatorii social-democraţi

G.M. Politică / 27 mai 2020

Moţiunea simplă intitulată "Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie", formulată de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost aprobată, ieri, cu 65 voturi pentru, 25...

DREPT LA REPLICĂ

Cristina Gabriela CiolacuPiaţa de Capital / 27 mai 2020

În urma articolului "Gruparea Frăţilă cere recuzarea unei judecătoare de la Tribunalul Braşov", publicat în data de 18.05.2020 pe site-ul BURSA, Tribunalul Braşov ne-a transmis următorul drept la replică:

MACRO NEWSLETTER 27 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 27 Mai 2020

Macroeconomie / 27 mai 2020

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a temperat creşterea anuală în aprilie 2020, până la 5,9% de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a...

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo