BRK Financial Group este Market Maker pentru Purcari

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2020

Purcari Wineries (WINE), ultima companie listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a semnat în data de 19 noiembrie un contract privind activitatea de Market Maker cu BRK Financial Group (BRK), se arată într-un raport al producătorului de vinuri din Republica Moldova remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Durata contractului este de şase luni începând cu dată semnării contractului, cu posibilitatea de prelungire", se arată în raportul Purcari.

Market Maker-ul reprezintă participantul la sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti care îşi asumă rolul de a susţine rulajul unui instrument financiar, prin introducerea şi menţinerea în piaţă a unor oferte ferme de cumpărare şi de vânzare.

BRK Financial Group mai este Market Maker pentru Aages (AAG), MedLife (M), TeraPlast (TRP), Nuclearelectrica (SNN) şi Romcarbon (ROCE).

Pentru primele nouă luni ale acestui an, veniturile Purcari Wineries s-au ridicat la 138,32 milioane de lei, apropiate de cele din primele trei trimestre ale lui 2019, în timp ce costul vânzărilor a fost de 70,07 milioane de lei, cu 1% peste cel din intervalul ianuarie-septembrie 2019.

Rezultatul din exploatare a fost de 35,33 milioane de lei, cu 10% mai mic decât cel aferent primelor nouă luni din 2019, iar profitul net s-a ridicat la 25,59 milioane de lei, în scădere cu 13%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Victor Bostan, fondatorul companiei deţine prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari, între alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

Purcari Wineries s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2018, după ce a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Ieri, la ora 16:00, acţiunile WINE se tranzacţionau la 21,7, ceea ce ridică valoarea de piaţă a producătorului de vinuri din Republica Moldova la 434 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro