ZIARUL BURSA

24 noiembrie 2020
Ediţia din 31.05.2024
Ilustraţie de MAKE

CONSULTĂRI PREŞEDINTE - MINIŞTRI Vaccinare-n gura mare

Octavian DanPolitică / 24 noiembrie 2020

"Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate naţională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranţa cetăţeanului", avertizează preşedintele ţării 

Iohannnis: "Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate naţională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranţa cetăţeanului"

Pandemia a intrat în etapa pregătirii campaniei de vaccinare. Cine (intră în prima etapă de vaccinare), când (sosesc primele tranşe de vaccin), unde (se vor putea face injectările)?

Conceptul corporatist de "ameninţare" existenţială (IV)

Gheorghe PipereaCompanii / 24 noiembrie 2020

Gheorghe Piperea

Digitalizarea presei, moda canalelor de entertainment live- streaming, justiţia şi educaţia on line, telemedicina etc. au făcut ca acest "model" de business al corporaţiilor Big Tech să fie imitat şi în domenii care nu ar trebui să aibă nimic pecuniar. Se în­tâmplă, însă, ca exact din aceste domenii binomul mai sus enunţat să ajungă să colecteze şi mai multă "materie primă" pentru dezvoltarea endemică, înspăimân­tătoare, a capitalismului de supraveghere.

Discriminări şi eredităţi la concursurile de angajare

NEPOTISM LA AVOCATUL POPORULUI? Discriminări şi eredităţi la concursurile de angajare

George MarinescuPolitică / 24 noiembrie 2020

Foştii adjuncţi ai Avocatului Poporului, "răsplătiţi" cu angajarea fiilor în instituţia publică  

Experţii cunoscători de limbă maghiară, discriminaţi pozitiv în faţa concurenţilor români

Renate Weber, Avocatul Poporului: "La reluarea unuia dintre concursuri, anulat iniţial de predecesorul meu, comisia a fost alcătuită din membri ai Consiliului Legislativ"

Ioan Gânfălean, Avocatul Copilului: "Eu nu am avut niciun parti-pris cu nimeni dintre cei angajaţi în urma concursurilor derulate în anul 2018"

Alexandru Bălănescu, Andrei Plaveţ şi Robert Truşcă reprezintă nişte nume care, la prima vedere, nu spun nimic cititorilor ziarului BURSA şi nici publicului larg. Cum la fel, în urmă cu doi ani, Alina Pangrate, Claudia Ioana Szabo, Marina Lavinia Bontea, Ioan Tudor, Elena Fodor şi Aurelia Mihaela Boboş nu spuneau nimic publicului larg, deşi legăturile lor indirecte cu conducerea Avocatului Copilului sau directe cu alţi angajaţi ai Avocatului Poporului erau cunoscute de unii dintre funcţionarii celor două instituţii, în care cei enumeraţi mai sus doreau să se lucreze.

Nouă priorităţi pentru însănătoşirea economică a României

MEDIUL DE AFACERI PROPUNE Nouă priorităţi pentru însănătoşirea economică a României

George MarinescuCompanii / 24 noiembrie 2020

Dragoş Petrescu, coordonator CDR: "România are afectate sistemele vitale - economia, sănătatea şi educaţia; este nevoie ca toată lumea să pună umărul la redresare" Ramona Jurubiţă, preşedinte FIC: "Sunt foarte multe companii aproape de moarte clinică"  

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: "Nu e posibil să avem administraţii în ţară care folosesc 70-80% din buget doar pentru salarii" Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK: "Reforma educaţiei nu trebuie să vină de la minister, ci de la dascăli"

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care strânge la un loc 23 de organizaţii ce reprezintă interesele comune ale mediului privat de afaceri din ţara noastră, solicită partidelor politice să devină parteneri reali ai investitorilor şi să implementeze nouă priorităţi pentru relansarea economică post-pandemie.

Conform reprezentanţilor CDR, aceste piorităţi sunt: transparenţă şi simplificare; stabilitate, digitalizare şi consolidare fiscală; investiţii public-private; infrastructură de transport; reforma administraţiei centrale şi locale; pachete de susţinere economică acordate de Guvern; capacitate crescută şi profesionalizată de implementare a proiectelor derulate prin fondurile europene; reformarea pieţei muncii şi reformarea educaţiei.

Gheorghe Iaciu

GHEORGHE IACIU, IMPACT CONTRACTOR & DEVELOPER: "Polul suport pe care ne bazăm pentru finanţarea proiectelor este Bursa de Valori Bucureşti"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 noiembrie 2020

"Pentru următorii patru ani, strategia companiei ţinteşte dezvoltarea la nivel naţional; nu excludem extinderea în afara graniţelor ţării, după 2024" 

Conducerea Impact Contractor & Developer (IMP) are în vedere toate opţiunile pe care le oferă Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru finanţarea proiectelor pe care le va dezvolta compania între 2021 şi 2024, ne-a spus Gheorghe Iaciu, ce deţine aproape 59% din dezvoltatorul imobiliar.

Parcări smart în valoare de 100.000 euro, amenajate în municipiul Buzău

Parcări smart în valoare de 100.000 euro, amenajate în municipiul Buzău

Ana FeleaCompanii / 24 noiembrie 2020

Infrastructura rutieră reprezintă o axă principală în dezvoltarea municipiului Buzău, iar în acest sens autorităţile locale vin cu un nou concept şi în amenajarea parcărilor. Primăria Buzău a propus spre implementare, mai întâi ca prim proiect pilot, realizarea unei parcări smart, supraetajată, cu locuri special amenajate atât pentru autoturisme, cât şi pentru biciclete. Iniţiatorii proiectului sunt de părere că acest tip de parcări reprezintă soluţia ideală în cartierele aglomerate din marile oraşe. În municipiul Buzău proiectul va fi, de asemenea, implementat, pentru început, doar în cartierul Micro 3, pe o stradă extrem de aglomerată cu zeci de blocuri, cea mai mare şcoală din oraş, grădiniţă şi o creşă.

Evoluţia în W devine realitate în zona Euro

Mihai GongoroiMacroeconomie / 24 noiembrie 2020

Markit: Dinamică estimată a PIB de -7,4% pentru zona Euro în 2020, cu un plus de doar 3,7% în 2021 Ştirile privind vaccinurile propulsează optimismul managerilor de business europeni la maximul ultimilor doi ani şi jumătate 

Activitatea economică din zona Euro a revenit puternic pe scădere în luna noiembrie, scenariul unei evoluţii în W confirmându-se pentru principalul partener economic al României după stagnarea la limita recesionară din octombrie şi septembrie, evoluţie ce vine pe fondul continuării declinului sectorului de servicii ca urmare a intensificării pandemiei (valul doi) şi reintroducerii de restricţii pentru contracararea crizei sanitare.

Piaţa IPO-urilor din SUA şi China rămâne solidă, pe termen scurt

PREVIZIUNI: Piaţa IPO-urilor din SUA şi China rămâne solidă, pe termen scurt

A.V.Internaţional / 24 noiembrie 2020

Start-up-urile preferă listarea câtă vreme planurile de fuziuni şi achiziţii sunt puse în aşteptare 

Listarea va fi modalitatea preferată pe termen scurt de majoritatea start-up-urilor pentru atragerea de fonduri, deoarece companiile îşi pun în aşteptare planurile de fuziuni şi achiziţii din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit estimărilor conducerii Vertex Holdings - divizia de capital din cadrul investitorului de stat Temasek Holdings din Singapore, care are active de peste trei miliarde de dolari în administrare, dar şi 200 de companii active în portofoliu. Societatea are fonduri care investesc în start-up-uri tehnologice în fază incipientă, în start-up-uri de îngrijire a sănătăţii şi companii aflate în creştere din SUA, China, Israel, Asia de Sud-Est şi India, potrivit CNBC.

Război împotriva Ştiinţei

Cătălin AvramescuEditorial / 24 noiembrie 2020

Cătălin Avramescu

Am văzut, cu toţii, acele "eoliene" care au desfigurat peisajul în atâtea ţări. În Austria, sunt peste tot. Le-am găsit şi prin Dobrogea. Sau Germania. Ori prin Bretania, presărate de-a lungul şoselelor. V-aţi întrebat ce se întâmplă cu aceste instalaţii când şi-au făcut "norma de casare"?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut pozitv de săptămână pentru indici

BVB Debut pozitv de săptămână pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2020

Acţiunile Banca Transilvania conduc topul rulajelor  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un debut de săptămână pozitiv, într-o zi în care cotaţiile acţiunilor din Europa au fost influenţate, în prima parte a şedinţei de...

Ludovic Orban

Rectificarea bugetară, aprobată de Guvern

G.M. Politică / 24 noiembrie 2020

Bani pentru pensii, pentru kurzarbeit, pentru agricultorii afectaţi de secetă şi pentru echilibrarea bugetelor locale 

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat au fost modificate, pentru a treia oară în acest an, de către...

BRK Financial Group este Market Maker pentru Purcari

A.I. Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2020

Purcari Wineries (WINE), ultima companie listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a semnat în data de 19 noiembrie un contract privind activitatea de Market Maker cu BRK Financial Group (BRK), se arată într-un raport al...

MACRO NEWSLETTER 24 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 24 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 24 noiembrie 2020

Activitatea în sectorul privat din Franţa şi-a accentuat contracţia în noiembrie 2020, pe fondul accentuării contracţiei din sectorul serviciilor. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 39,9 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 6...

Tricolorii mici, urna a treia la CE

Tricolorii mici, urna a treia la CE

O.D.Sport / 24 noiembrie 2020

Echipa naţională de tineret are o primă certitudine pentru Campionatul European de anul viitor, nu va juca în grupe cu Croaţia, Rusia şi Cehia. Selecţionata de tineret a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a...

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo