BT CAPITAL PARTNERS:"Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit în iunie criteriile de lichiditate ale FTSE Russell"

M.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 02 iulie 2020

"Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit în iunie criteriile de lichiditate ale FTSE Russell"

Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) au îndeplinit în luna iunie criteriile minime de lichiditate ale agenţiei FTSE Russell în vederea promovării pieţei noastre de capital la categoria emergentă secundară, în luna septembrie, arată analiştii BT Capital Partners în raportul de analiză aferent primei zile din luna iulie. Banca Transilvania îndeplinea deja criteriile de lichiditate ale agenţiei.

Analiştii precizează: "Nuclearelectrica (SNN) şi Banca Transilvania (TLV) au îndeplinit criteriile de lichiditate FTSE Russell în luna iunie, condiţie necesara pentru promovarea la piaţa emergentă secundară în septembrie. Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit acum amândouă condiţiile de lichiditate minimă, producătorul nuclear validând ultima lună necesară".

Săptămâna trecută Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, a precizat în cadrul videoconferinţei "Piaţa de capital în timpul pandemiei COVID-19 / Prejudicii şi oportunităţi" organizată de Ziarul BURSA, că Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) au şanse foarte mari, de aproape 100%, ca în luna septembrie să fie incluse în indicii de piaţă emergentă ai FTSE Russell - al doilea mare furnizor de indici în patru ţări din segmentul emerging market.

Directorul BVB a spus: "Va fi un moment foarte important pentru piaţa locală. Pentru prima oară companii româneşti vor fi prezente în aceşti indici. Ne dorim ca reprezentativitatea României în aceşti indici să crească, să avem mai multe companii în anii ce vor urma în indicii FTSE Russell. Ne mai dorim să fim promovaţi la statutul de piaţă emergentă şi de către cel mai mare furnizor de indici din spaţiul emerging markets, MSCI, iar pentru ca acest lucru să se întâmple sunt necesare mai multe listări la BVB. IPO-ul Hidroelectrica ar fi un important factor pentru ca această promovare să se întâmple".

În luna iunie, rulajul pe TLV a fost de 133,58 milioane de lei, în timp ce valoarea tranzacţionată cu SNN s-a ridicat în ultima lună la 53,01 milioane de lei.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Oare de ce nu se desființează batjocura noastră de bursă? Nu are rost, nu finanțează firme pentru că nu mai sunt pe bursă iar cele care sunt,energeticele, băncile,Sifurile nu au nevoie de banii noștri?

  Eu ,unul ,privind strict bursier aș prefera aduse la bursă vreo80-100 societăți americane si atât! Tănase, hai PA!

  Dacă renunți la salariu și mai bine! 

  1. nu trebuie adus nimic. te duci tu dupa 100 de americane printr-o platforma de broker.

   Nu ai înțeles, sunt total dezamăgit de bursa noastră.

   si eu, de-aia nu o ating. tranzactionez prin interactive brokers afara

  dati independenta profesionala si autonomie decizionala ASF-ului si lucrurile vor lua o turnura pozitia

  ... la fel ca in energie - daca ANRE ar fi scuturat de toti cretinii politici care salasuiesc pe acolo sau lipitorile pro-ruse (vezi cazul istoric Iancu) atunci subit Romania ar (re)deveni exportator de energie nu importator net de energie ca acum (fata de situatia de acum 3-4 ani cand exportam la toti din jur energie!).  

  stiti ce e trist? ca bursa nu e folosita la adevarata ei valoare.  

  pur economic, bursa exista nu ca o alternativa la loto 6/49 cum cred decerebratii inculti economic ci exista ca o alternativa la banci.  

  pe scurt compania X se duce si devina publica listandu-si un x% din partile detinute prin IPO-uri care dupa listare devin actiuni detinute de investitori (in cautarea dividendului).  

  astfel acea companie nu mai e dependenta de chefurile bancilor daca sa ii acorde sau nu un credit de investitii sau capital de lucru sau altele.  

  Bursa e alternativa naturala la banci.  

  Si cum 80% din banci sunt cu capital de origine straina si RASPUND LA COMENZI STRAINE (!) faptul ca bursa e demolata din interior (prin incompetenta si politizarea ASF) nu ma face sa fiu pozitiv cu privire la viitor.

  Depolitizati ASF si reprofesionalizati-o!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9197
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1624
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7767
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8675

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro