ZIARUL BURSA

02 iulie 2020
Ediţia din 30.01.2023
Microîntreprinderile solicită intervenţia imediată a Guvernului

PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII ŞI RELANSARE ECONOMICĂMicroîntreprinderile solicită intervenţia imediată a Guvernului

George MarinescuMacroeconomie / 2 iulie 2020

Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR: "În acest moment, peste 120.000 de IMM-uri au nevoie rapid de intervenţia Guvernului pentru a îşi continua activitatea"  

Adrian Codirlaşu, preşedintele CFA: "Guvernul nu are bani să bage în economie anul acesta"

Ionuţ Dumitru: "Planul lansat de Guvern este mai degrabă o viziune pe termen mediu şi nu conţine măsuri de sprijin imediat"

Planul de relansare economică propus de guvernul Orban nu i-a entuziasmat pe specialişti, deoarece aşa cum arată acesta nu pare destinat să rezolve rapid situaţia dramatică cu care se confruntă zeci de mii de microîntreprinderi afectate de criza generată de pandemia Covid-19. Mai ales că actele normative pentru implementarea acestui plan vor fi adoptate în maximum 30 de zile, aşa cum a declarat premierul Ludovic Orban la începutul şedinţei de guvern de ieri.

PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII ŞI RELANSARE ECONOMICĂCum plănuiesc liberalii să relanseze economia

Valentin M. IonescuMacroeconomie / 2 iulie 2020

Valentin M. Ionescu

Guvernul PNL a prezentat un plan de investiţii şi relansare economică ce prefigurează viitorul program de guvernare. Planul este structurat pe un set de măsuri care se aplică pe termen scurt ce cuprinde scheme de finanţare a firmelor şi de susţinere a veniturilor populaţiei ocupate în economie, precum şi măsuri pe termen mediu axate pe investiţii în infrastructura fizică, în sistemul energetic, educaţie, sănătate, sport.

"Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit în iunie criteriile de lichiditate ale FTSE Russell"

BT CAPITAL PARTNERS:"Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit în iunie criteriile de lichiditate ale FTSE Russell"

M.G.Bănci-Asigurări / 2 iulie 2020

Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN) au îndeplinit în luna iunie criteriile minime de lichiditate ale agenţiei FTSE Russell în vederea promovării pieţei noastre de capital la categoria emergentă secundară, în luna septembrie, arată analiştii BT Capital Partners în raportul de analiză aferent primei zile din luna iulie. Banca Transilvania îndeplinea deja criteriile de lichiditate ale agenţiei.

Economia României va creşte cu 7,1% în 2021, după contracţia de 5,5% din acest an

ESTIMARE INGEconomia României va creşte cu 7,1% în 2021, după contracţia de 5,5% din acest an

Mihai GongoroiMacroeconomie / 2 iulie 2020

Economia României va consemna un ritm de creştere a PIB de circa 7% în 2021, după o contracţie de 5,5% în acest an, conform celor mai recente estimări ale ING Bank pentru regiunea Europei Centrale şi de Est. Inflaţia este aşteptată să rămână stabilă în România pe orizontul de 18 luni, în ţinta băncii naţionale, spre deosebire de celelalte ţări din regiune unde inflaţia va înregistra un declin mai accentuat pe fondul cererii mai slabe, declin aflat însă în limite ce fac discuţiile despre deflaţie "premature".

Directorul executiv al Bursei Tadawul, Khalid Abdullah al-Hussan

ÎN URMA LISTĂRII ARAMCOBursa Tadawul din Arabia Saudită a intrat în Top 10 mondial

Alina VasiescuInternaţional / 2 iulie 2020

Piaţa va lansa produse derivate anul acesta  

Solicitările de majorări de capital din partea companiilor listate la Tadawul au sporit cu 200% în primul semestru din 2020

Bursa îşi pregăteşte propria listare

Oferta publică iniţială (IPO) a companiei petroliere de stat Saudi Aramco a susţinut, în 2019, propulsarea bursei regatului, Tadawul, în rândul primelor zece pieţe de acţiuni din lume, cu o evaluare de 2,4 trilioane de dolari, conform raportului anual al pieţei, citat de thenational.ae.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 2 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 2 Iulie 2020

Macroeconomie / 2 iulie 2020

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2020, până la 4%, de la 3,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%.

Avans uşor pe bursele din Europa

BURSELE LUMIIAvans uşor pe bursele din Europa

A.V.Internaţional / 2 iulie 2020

Bursele din Europa au crescut uşor ieri, investitorii fiind atenţi la datele economice privind regiunea. Germania a anunţat că 627.000 de persoane au solicitat ajutor de şomaj în mai, cu 48,5% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2019. Însă,...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo