BURSELE DIN LUMEVolatilitate pe pieţele internaţionale

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Volatilitate pe pieţele internaţionale

Bursele europene au fluctuat ieri, pe fondul unei volatilităţi crescute, generate de escaladarea conflictului comercial SUA-China.

Acţiunile producătorului german de sisteme de iluminat Osram Licht AG s-au apreciat cu 10,1% pe piaţa din Frank­furt, la ora locală 15.30, ajungând la 34,91 euro. Compania austriacă AMS AG, furnizor pentru gigantul tehnologic american Apple Inc., a lansat o ofertă de 38,50 euro/acţiune pentru preluarea Osram.

Amintim că, recent, cel mai mare acţionar al Osram, Allianz Global Investors, a respins o ofertă de preluare primită de la firmele de private equity Bain şi Carlyle.

Titlurile AMS au coborât cu 7,4%, la 40,82 euro.

Acţiunile Iberdrola SA, cea mai mare companie energetică din Spania, au crescut cu 0,5%, la 8,86 euro. Societatea a decis să vândă o cotă de pes­te un miliard de lire sterline (1,20 miliarde de dolari) din ferma eoliană East Anglia către Green Investment Group, potrivit Financial Times.

Titlurile grupului auto francez Peugeot SA au pierdut 0,05%, afişând un preţ de 19,82 euro. PSA (Peugeot Citroen) şi partenerul său chinez Dong­feng Group au decis să elimine mii de locuri de muncă din China şi să închidă două din cele patru fabrici locale, unde produc împreună vehicule, în vederea reducerii pierderilor cauzate de încetinirea celei mai mari pieţe auto mondiale, conform unui document consultat de Reuters.

Acţiunile NN Group NV, grup olandez de asigurări, au consemnat un minus de 0,7%, la 30,75 euro.

Directorul general al NN, Lard Friese, va pleca anul viitor la rivalul Aegon, unde îl va înlocui pe actualul şef Alex Wynaendts.

La ora 16.43 (ora României), indicele IBEX 35 al pieţei din Madrid a scăzut cu 0,8%, la 8.689,50 punc­te, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,3%, la 5.311,48, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,1%, la 11.678,20.

Wall Street, în declin

Pieţele americane au scăzut ieri, în deschidere, în condiţiile în care declinul randamentelor bondurilor a dus pe curs negativ titlurile băncilor.

Acţiunile băncii de investiţii Morgan Stanley s-au depreciat cu 2,4%, la 40,51 dolari, iar cele ale Goldman Sachs Group Inc., cu 1,9%, la 202,80 dolari.

Titlurile lanţului de distribuţie Walmart Inc. au coborât cu 1%, la 106,21 dolari. Firma de private equity Advent International Corp. va scoate, până în iunie 2020, brandul Walmart din portofoliul de supermarketuri cumpărate anul trecut în Brazilia.

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla Inc. au pierdut 0,9%, atingând 233 de dolari. Un automobil electric Tesla Model 3 a luat foc la Mos­cova, după ce s-a ciocnit cu un camion de tractare parcat pe o autostradă.

Întrebat dacă folosea sistemul de conducere automată Autopilot, şoferul Alexei Tretiakov a spus că utiliza sistemul de conducere asistată şi că ţinea mânile pe volan.

La ora 09.57, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,8%, la 2.896,52 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,7%, la 26.106,05, Nas­daq Composite - cu 0,8%, la 7.893,53.

Fluctuaţii în Asia

Bursele din Asia au urmat un curs pozitiv în a doua parte a zilei de ieri, pe fondul redresării pieţei chineze, după ce, anterior, regiunea a fost în declin din cauza tensiunilor legate de războiul comercial SUA-China.

Titlurile producătorului chinez de autoturisme electrice BYD Co. au cres­cut cu 0,4% pe piaţa din Hong Kong, la 51,20 dolari HK, la fel şi la Bursa din Shenzhen, unde au atins 51,20 yuani. Avansul a fost consemnat chiar dacă Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a informat că vânzările de automobile electrice şi hibride au scăzut în această ţară cu 4,7% luna trecută, la 80.000 de unităţi - primul declin în ultimii peste doi ani.

Tot în sectorul auto, acţiunile Hyundai Motor Co., cel mai mare grup de profil sud-coreean, s-au depreciat cu 1,1%, la 131.000 de woni.

Acţiunile operatorului de transport aerian Cathay Pacific Airways Ltd. din Hong Kong au pierdut 4,9%, atingând 9,80 dolari HK - nivelul minim al ultimilor zece ani, după concedierea unor angajaţi protestatari, la cererea Chinei.

Indicele Hang Seng al pieţei din Hong Kong a scăzut cu 0,4%, la 25.824,72 puncte, Kospi al celei din Seul a urcat cu 0,2%, la 1.942,29, SZSE al celei din Shenzhen - cu 2,1%, la 8.978,52. Pieţele din Japonia şi Singapore au fost închise ieri (sărbători naţionale).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS