Abonament gratuit

BURSELE LUMIIBursele europene, aproape de nivelul maxim al ultimelor 11 săptămâni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Bursele europene, aproape de nivelul maxim al ultimelor 11 săptămâni

Pieţele acţiunilor din Europa au crescut ieri, apropiindu-se de nivelul maxim al ultimelor 11 săptămâni, ca urmare a reluării treptate a activităţilor economice în mai multe ţări din lume, după luni de blocaj, generat de pandemia de coronavirus.

Euronext Paris

- Acţiunile companiei auto Renault SA au urcat cu 6,2%, la 19,08 euro la ora locală 16.03. Renault ar putea anunţa joi reduceri de personal şi închideri ale fabricilor, deoarece compania vrea să-şi diminueze costurile cu două miliarde de euro, potrivit anunţului făcut de sindicatul CGT. Pe de altă parte, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a informat că sprijinul pentru sectorul auto francez, afectat puternic de efectele pandemiei de coronavirus, va creşte masiv.

- Indicele CAC 40 s-a apreciat cu 1,3%, la 4.598,59 puncte la ora 16.05.

Deutsche Börse

- Acţiunile companiei auto Daimler AG au câştigat 2%, atingând 32,52 euro la ora 16.05. Daimler a anunţat că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022. În plus, unele surse citate de Reuters spun că Daimler intenţionează să investească în planificata ofertă publică iniţială a Farasis Energy, în valoare de 480 de milioane de dolari, ca să-şi asigure furnizarea de baterii de la firma chineză.

- Titlurile companiei aeriene Deutsche Lufthansa AG au urcat cu 5,7%, la 9,13 euro la ora 16.07. Lufthansa şi guvernul german au ajuns luni la un acord pentru un plan de salvare a operatorului aerian în valoare de 9 miliarde de euro.

- Indicele DAX a crescut cu 0,8%, la 11.484,04 puncte la ora 16.07.

London Stock Exchange

- Acţiunile Ryanair Holdings Plc au câştigat 11,3%, ajungând la 11,84 euro la ora 15.24. Operatorul irlandez de transport aerian low-cost va contesta pachetul de salvare acordat de Guvernul german companiei Lufthansa.

- Indicele FTSE 100 s-a apreciat cu 1%, la 6.050,78 puncte la ora 15.25.

Nasdaq

Bursele americane au crescut ieri dimineaţă, pe fondul semnalelor pozitive date de reluarea treptată a activităţilor economice, respectiv a eliminării graduale a restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19.

- Titlurile companiei aeriene American Airlines Group Inc. s-au apreciat cu 9,6%, la 10,64 dolari la ora 10.01, cele ale United Airlines Holdings Inc. - cu 12,2%, la 28,50 dolari, în condiţiile în care unele societăţi de profil din Europa au anunţat reluarea zborurilor din luna iulie.

- Acţiunile gigantului tehnologic Apple Inc. au urcat cu 0,6%, la 320,86 dolari la ora 10.03. Apple vrea să integreze funcţii de sport şi sănătate în căştile AirPods, într-o versiune viitoare.

- Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 1,4%, la 9.451,26 puncte la ora 10.04.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au urcat ieri, după ce unele regiuni din Japonia şi-au reluat activităţile normale.

- Titlurile constructorului auto japonez Nissan Motor Co. s-au apreciat cu 5,1%, la 394 yeni. Renault şi Nissan au amânat planurile lor spre o fuziune completă şi în schimb vor redresa alianţa lor de 21 de ani, conform unor surse citate de Reuters.

Pe de altă parte, Raul Blanco, secretar de stat pentru industrie în Guvernul Spaniei, a declarat că pentru Nissan Motor ar fi mai ieftin să investească în fabrica sa din Barcelona decât să o închidă. În opinia acestuia, costul aferent închiderii unităţii Nissan din Spania ar depăşi un miliard de euro.

- Acţiunile companiei auto Suzuki Motor Corp. au înregistrat un plus de 6,6%, la 3.772 yeni. Suzuki a rapotat cel mai redus profit operaţional anual din ultimii patru ani, din cauza declinului cererii în contextul pandemiei de coronavirus, însă cifra este peste aşteptările analiştilor. În plus, compania a decis să majoreze dividendul.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 2,6%, la 21.271,17 puncte.

Hong Kong Stock Exchange

- Titlurile companiei aeriene Cathay Pacific Airways Ltd. au câştigat 1,8%, ajungând la 8,11 dolari HK. Autoritatea de reglementare a sectorului aviatic din China ar putea pune piedici integrării diviziei regionale Cathay Dragon în brandul principal Cathay Pacific din cauza infracţiunilor produse în perioada protestelor pro-democraţie din 2019, conform unor surse citate de Reuters.

- Indicele Hang Seng a crescut cu 1,9%, la 23.384,66 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie