Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BVBLichiditate de 24 milionane de lei, sub media anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de 24 milionane de lei, sub media anului

Oscilaţii modeste pentru indicii BVB  

Rulajul înregistrat în prima zi de tranzacţionare a săptămânii s-a situat la doar 24,35 milioane de lei, atât sub cel din şedinţa anterioară, de 36,5 milioane de lei, cât şi sub media anului, de 39,6 milioane de lei, într-o şedinţă în care toate coşurile de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii modeste.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilinic al societăţii: "Săptămâna a debutat cu evoluţii mixte pentru indicii BVB.

Variaţiile au fost cuprinse între -0,78% pentru BET-FI şi 0,16% în cazul BET. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,1 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă.

Cel mai lichid emitent din şedinţa de astăzi (n.r. ieri) a fost OMV Petrom (SNP), cu un aport de 6,1 milioane lei, urmat de Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD). Din cadrul indicelui BET, un singur emitent a crescut cu mai mult de 1%, fiind vorba de Nuclearelectrica (SNN) care s-a apreciat cu 1,87%. La polul opus, scăderi de peste un procent au fost înregistrate de MedLife (M) -1,49% şi Electrica (EL) -1,33%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, a căror cotaţie a coborât cu 0,23%, la preţul unitar de 0,4405 lei.

Acţiunile TLV au angrenat un rulaj de 4,01 milioane de lei, într-o şedinţă în care cotaţia băncii a urcat cu 0,78%, la 2,57 lei, lichiditatea înregistrată fiind de 4,01 milioane de lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile BRD, care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 15,36 lei, în creştere cu 0,39%, pe fondul unui rulaj de 3,73 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat ziua bursieră la preţul de 1,195 lei, în stagnare, valoarea tranzacţiilor cu titlurile Fondului ridicându-se la 1,49 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în sumă de 1,02 milioane de lei, a fost realizată cu acţiunile BRD , la preţul de 15,3 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

A mai fost înregistrat un transfer negociat cu titlurile Romgaz (SNG), la preţul de 0,807 lei, acelaşi cu cel din şedinţa bursieră de la finele săptămânii trecute din piaţa "regular", valoarea schimbului fiind de 0,807 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,15%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic, s-a depreciat cu 0,13%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,01%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,03%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +14,44%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +2,86%

3. "Conted" (CNTE): +2,29%

4. "Erste Group Bank" (EBS): +2,26%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +2,04%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uztel" (UZT): -14,77%

2. "Bermas" (BRM): -6,67%

3. "Condmag" (COMI): -4,35%

4. "Dafora" (DAFR): -4,08%

5. "Casa de Bucovina-Club De Munte" (BCM): -3,85%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie